in franta am gasit o firma dar mi-au spus ca nu vand servere in romania de ce si cum nu imi pot explica :D
Iti explic eu. Nu vand in Romania pentru ca nu le convine sa vanda la pretul la care vand si sa le consumi tu (sau altcineva) 10 TB pe luna de banda externa. Ei vand la Francezi pentru ca ii costa mai putin peering-uri cu ISP-uri din Franta.
O sa vi sa zici ca altii (din Germania si din alte locuri) vand si la Romania la preturi similare. Da, e adevarat, dar sunt in aceasi situatia, diferenta fiind ca OVH-ul (ca despre ei vorbim) sa fript cu Trilulilu, si ceilalti nu. Dar cu prima ocazie cand cineva ajunge sa consume foarte mult din nelimitatul lor vor lua masuri similare.
Acum sa vorbim despre serverededicate. com. Intradevar dau trafic nelimitat. Cu cei 40 Mbit a lor de la UPC, daca faci trafic constant poti sa faci aproximativ 13. 2 TB. Asta pe toate serverele si doar daca se face trafic constant. Cum noapte se face 10-15% din traficul de zi, eu zic ca in total pot face vreo 5-6 TB pe luna.
Avantajul ar fi, ca daca te duci la ei, practic o sa poti sa faci tu toti astia 5-6 TB, pt. ca alti clienti foarte multi nu au

Ar mai fi problema ca e doar UPC, dar cum UPC este o companie cu o reputatie deosebita, care isi respecta clientii si este renumita pentru serviciile de calitate deosebita pe care poti sa te bazezi, poti sa stai linistit.