Autor Subiect: Timp propagare nameservere - curiozitate  (Citit de 6839 ori)

MxHost

• Membru
  • Mesaje postate: 392
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
Timp propagare nameservere - curiozitate
« : Mai 30, 2008, 01:40:44 am »
Legat de o problema avuta cu un client anume, clientul isi schimba in data de 28.05 nameserverele prin interfata directa spre registrar in whoi apare in cateva ore nameserverele noi , cu data de modificare data de 28.05 , azi in data de 29.05 clientul inca are probleme de conectare la site, au fost unele momente cand dupa cateva refresuri il ducea inapoi spre vechiul server dar apoi si-a revenit .

Intrebarea era de ce daca odata ce s-au propagat nameserverele la client a aparut acel moment in care a fost redirectat din nou spre vechiul cont de gazduire?

Rosca

• Vizitator
Răspuns: Timp propagare nameservere - curiozitate
« Răspuns #1 : Mai 30, 2008, 07:00:26 am »
Am intalnit si eu aceasi problema cand mi-am schimbat host-ul, dar din cate am vazut pana acum, dureaza 48 de ore propagarea nameserverelor.  Dupa ce aceste 48 ore trec nu ar trebui sa mai existe nicio problema de conectare sau vreo legatura cu vechiul server.

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Mai 30, 2008, 07:55:36 am »
@MxHost: tine cont de dns cache la serverele DNS a ISP-ilor...sigur de acolo era ;)

Florin

dan goes online

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 50
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Mai 30, 2008, 02:44:15 pm »
Da, sunt foarte mari sanse sa fie de la ISP.

De exemplu, daca nu intru pe un site de-al meu timp de 1-2 zile si actualizez NS-urile acum, dupa 10-15 min totul e ok pe RDS si AirBites.
Dar daca vizitez situl acum si actualizez NS-urile, dureaza cateva ore bune, poate chiar pana maine dimineata.

Si nu prea pare sa fie vreo diferente daca setez TTL 1h sau 8h.  ???

Florin Veres

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Mai 30, 2008, 03:14:50 pm »
Teoretic ar fi diferenta la TTL, dar ISP-ii astia mari (rds si romtelecom practica), seteaza manual TTL la TOT la 12-48 de ore.

Florin

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #5 : Mai 30, 2008, 03:29:50 pm »
dupa ce intri pe site e normal ca dupa ce actualizezi TTL-urile sa nu se schimbe nimic o perioada de timp (TTL-ul initial). Daca s-ar schimba, TTL-ul nu ar mai avea nici un rost.

twister

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Martie 03, 2009, 01:50:02 pm »
  Cel mai frumos e cand e vorba de un site cu database, forumuri etc, ca nu poti lasa active vechile DNS. Unii clienti/useri ar vedea vechiul site si vor publica in vechea baza de date, iar altii vor accesa si publica in baza de data a site-ul de pe noua locatie. Oricum ai face, tot pierzi date, asta daca nu ai chef sa faci mixaje de database.
  Cei mai nesimtiti sunt RDS de departe. Cum dracu' pot aia in state sa propage NS-urile in cateva ore, Romtelecom la fel, iar RDS in cateva zile? De fapt, ei sunt stat in stat...

Florin Veres

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Martie 03, 2009, 05:26:13 pm »
La RDS dureaza pe ns-urile de fiberlink chiar si 2 saptamani sa se propage... dar nah, e rds...unde nu se face nimic.

Florin

twister

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Martie 03, 2009, 05:59:48 pm »
LE scriu in legatura cu flush-ul de DNS:

Citat
" Pentru a procesa mai eficient sesizarile si cererile dumneavoastra acum este
disponibila o interfata web: http://www.rdsnet.ro/client ."

Dai click pe link: nowhere.

rdsnet.ro, support tehnic
Citat
Suport tehnic

"Poti sa crezi ca ai intrat aici exact in momentul in care updatam pagina?... Scuze de deranj. Multumim pentru intelegere. Te asteptam din nou peste putin timp!"

retea RDS, site rdsnet.ro:
Citat
404 - Not Found

Si asta e cel mai mare ISP din rahatu' asta de tara.

twister

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Martie 04, 2009, 11:12:40 am »
Nesimtirea si incompetenta RDS poate fi comparat doar cu cea a organelor Statului.
  A trebuit sa instalez Squid pe un server ami vechi din UK si sa il folosesc ca relay pt a putea administra alt server, propagat pana si in Congo, nu si la RDS, Romania.

Florin Veres

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Martie 04, 2009, 11:26:54 am »
@twister, problema e ca nu avem ce face...nici cu institutiile statului, nici cu rds.

Florin

twister

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Martie 04, 2009, 01:20:20 pm »
  Nu aveam pt ca suntem mamaligi, nu luam atitudine. Si nu noi, ca nu ne baga in seama, cei care ar putea sa schimbe ceva sunt datacenter-urile. Cand aia isi vor pierde clientii, atunci poate li se vor dezvolta si lor cojones sa ridice vocea catre marele RDS.
  Eu de acasa, prin RDS, am conexiune mai proasta cu ETP decat cu RapidSwitch sau Blue Square Data, in Londra. Bataie de joc... dar, desigur, maneaua si torentu' curg tata cu 3 MB/s in Metropolitan, bucuria lui Dorel => RDS e tata lor.  >:(

Alexutu

• Vizitator
« Răspuns #12 : Aprilie 28, 2009, 07:16:02 pm »
eu sunt pe RDS si mi s-a intamplat sa dureze mai mult de 3 zile pana s-a dus cacheul. Eu nu inteleg de ce modifica TTL. Astea sunt puse si ele cu un motiv. Trafic prea mare nu face un nslookup asa ca nu vad rostul acestui "tweak" : dns cache.

Ed

• Membru
  • Mesaje postate: 306
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
« Răspuns #13 : Aprilie 28, 2009, 11:36:35 pm »
m-au disperat RDS (RDS Tulcea), am un client care a avut de "tras" vreo 2 saptamani pana a putut sa isi acceseze domeniul de pe un server de-al nostru.

in acest moment am un client cu un domeniu .org la care a modificat NS-urile in 23/04/2009. nici azi nu poate sa il vada. RDS oradea.

e bine ca sunt clientii intelegatori, ca daca dai peste un atehnic 100% te mai da si in judecata... ca nu i-ai activat pachetul

Alexutu

• Vizitator
« Răspuns #14 : Mai 01, 2009, 05:24:47 pm »
Ed, stiam un program (ceva gen local ns server) si mi se pare ca puteai tu sa-i setezi o gramada de ns-uri pe care sa le interogheze si la windows ip config la dns puneai 127.0.0.1. Programelul era foarte mic si free pe de-asupra.

Partea proasta e ca nu mai imi amintesc numele. A da si puteai sa-i setezi si ttl cat vroiai tu.