Salutare!
Sunt nou pe aici si, inevitabil, am cateva nelamuriri. . .

Intro: Eu sunt webdesigner, am si o firma pe tema asta si am observat ca de cele mai multe ori clientii sunt fie comozi fie usor. . . saraci cu duhul si nu reusesc sa isi inregistreze singuri domenii sau sa cumpere un pachet de gazduire. Desigur exista unii care au deja ceva cumparat. De la myX, de unde din alta parte?! :o
Din cauza asta m-am decis ca, pe langa servicii de web design sa imi ofer si gazduire, ca reseller. Imi ia si mai putin timp asa, decat sa stau sa le explic de ce si unde trebuie sa schimb DNS-urile, ce-s alea, de unde sa cumpere domenii, gazduire etc.
Site-ul este aproape gata, am luat o licenta whmcs totul pare sa mearga bine cu personalizarea. Toate bune si frumoase, pana la DOMENII .

Am vazut ca WHMCS are un api integrat pentru mai multe firme. Pe mine m-ar tenta enom, pentru ca am vazut ca multa lume il foloseste, si, poate si din spirit de turma ei imi inspira cea mai mare incredere.
Am obtinut un cont de reseller de la spatiul. ro cu 9,95$/ domeniu. . .
Nu-i cam mare pretul? Pot obtine din alta parte un cont la un pret mai mic? Ma gandesc ca fiecare dolar conteaza, nu?
A doua nelamurire. . . Am vazut ca in panoul de control de la enom pe care inca nu l-am inteles pe deplin pot seta pretul pe care vreau sa il practic.
Cum vine asta? EU am inteles ca treaba functioneaza asa: Incarci contul cu 100$, de banii astia cumperi cate domenii iti incap la pretul tau de reseller, in cazul de fata vreo 10 iar tu taxezi cat vrei pe domeniu. IN cazul meu, 33 lei +tva. Imi scapa mie ceva? Ce legatura are setarea aia a pretului pe site-ul enom?
Multumesc,
Marius Vilaia