Autor Subiect: actiune impotriva RNC  (Citit de 12892 ori)

pdaniel

• Vizitator
actiune impotriva RNC
« : Ianuarie 14, 2005, 10:24:25 am »
Sunt curios, acum dupa alegeri, dc  firmele cu influenta din domeiul "hosting" si altele vor incerca in vre-un fel sa sara in ajutorul clientilor, si in primul rand sa sara in capul RNC.
Bine, actiunea ar trebui sa vina si din partea clientilor, dar ei nu prea stiu cum. Dar ar fi buna o initiativa din partea firmelor care vand domenii, in special, si de hosting. Cread ca s-a gasi o solutie, dar pe care o pot gasi numai cei care stiu jocurile "domeniilor" si jocurile marsave ale RNC.
Ma refer aici la refacere a porcariei de sitem, si la alte probleme de care au nevoie firmele de webhosting pentru a imbunatatii serviciile care au legatura cu administrarea domeniilor.

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
actiune impotriva RNC
« Răspuns #1 : Ianuarie 14, 2005, 04:52:19 pm »

pdaniel

• Vizitator
actiune impotriva RNC
« Răspuns #2 : Ianuarie 14, 2005, 09:35:48 pm »
Pai da. Dar dc nimeni nu zice nimic nu o sa se intample cat de curand schimbarea asta. Cred ca nu este prioritate in acest moment, dar printr-o actiune mai ampla din partea partenerilor in primul rand cred ca ar putea fi introdusa pe agenda noilor conducatori.

cristih

• Vizitator
actiune impotriva RNC
« Răspuns #3 : Ianuarie 26, 2005, 05:44:15 pm »
care parteneri .. ca din toti ... jumatate abia inregistreaza 15 domenii pe luna ...

mai mult sunt unii care au  zeci de domenii luate cu CC furate ... nu stau sa fac politie .. dar daca tot dam cu noroi sa ne uitam si ce fac partenerii....

evident nu neg ca sunt si unii care ... sunt corecti ... dar ...

actiune impotriva RNC ... ok ... reamintesc .. RNC furniseaza servicii internet ... domeniile sunt administrate de un alt departament... sa-l numim ROTLD/ROMNIC.

nettissimo

• Membru
  • Mesaje postate: 136
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
care RNC
« Răspuns #4 : Iunie 18, 2005, 04:40:50 am »
Este vorba de ICI Bucuresti. Aceasta este entitatea juridica.
Va aduc aminte ca acel contract de parteneriat l-ati semnat cu ICI Bucuresti, ca sunteti facturati de ICI Bucuresti, etc.
Sunt extrem de multe lucruri perfectibile sau chiar de corectat.
1. Sistemul actual de inregistrare este vetust. Trebuie sa se faca o mai mare delegare de responsabilitate catre partener. Juridic acest lucru este perfect fezabil. Impresia mea este ca piedica majora este cea de natura tehnica. Fara comentarii. Ce inseamna dupa parerea mea o mai mare delegare de responsabilitate: un api (interfata) completa pentru partener; posibilitatea interventiei in timp real aspra unei portiuni din baza de date afectata partenerului respectiv (nameservere, date contact).
2.  Afisarea listei partenerilor. A se vedea alt post al meu. Asta oricum sunt convins ca se va face, deoarece este o practica curenta a registrelor statelor membre UE. Asa e la noi la romani, multe lucruri le facem impinsi de la spate.
3.  renuntarea la practicile monopoliste. Aici sigur ajung la consiliul concurentei daca nu se intampla ceva. Actualmente exista UN contract cu Mobifon SA care le permite acestora sa inchirieze domenii pe perioade relativ scurte de la ICI. Mai mult am senzatia ca aceste domenii sunt administrate online de echipa Connex, dar nu pot garanta aceasta informatie. Orice ajutor (in special juridic) mi-ar prinde bine. Conducerea ICI este extrem de rezervata in a permite si altora acelasi lucru. Ma gandesc ca aceasta rezerva vine dintr-o clauza de exclusivitate, ceea ce este complet ilegal pentru o institutie de stat (cred). Voi cere in orice caz informatii oficiale, sunt obligati sa le ofere si sa motiveze "inchiderea".

Dan Hutanasu
www.nettissimo.ro

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
raspuns ICi Bucuresti
« Răspuns #5 : August 09, 2005, 05:18:25 pm »
In atentia Domnului Dan Hutanasu
Ca raspuns la adresele dvs. inregistrate cu numerele 1014/11.07.05 si 1015/11.07.05 va comunicam urmatoarele.
Referitor la afisarea partenerilor pe pagina de web, va informam ca vom analiza acest lucru in anal 2006 odatà cu stabilirea unor criterii mai riguroase de selectie a partenerilor precum si a unei mai bune clarificari a responsabilitatilor ce revin unui partener. In prezent criteriile de selectie a partenerilor sunt destul de lejere, awand ca scop principal incurajarea inregistrarii de domenii .ro prin parteneri. Asa cum ati mat fost informat, in urma consaltarii partenerilor a rezultat ca un numar mare dintre acestia nu doresc sà fie afisati pe pagina de web a registrului.
Datorita acestei situatii, in prezent se primese destal de multe reclamatii din partea clientilor unor parteneri referitoare la modul cum sunt tratati de acestia. Nn dorim ca un astfel de partener sã se foloseasca in mod incorect de aparitia pe pagina de web a registrului de domenii.
Cu aceastâ ocazie va informez cà s-a primit recent o astfel de reclamatie din partea domnului Socol Ionut client at Nettissimo Rom SRL care sesizcazá mai multe aspecte privind rclatiile Dvs. cu clientii.
Referitor in incheierea anui contract similar MOBIFON SA, asa cum v-am comunicat verbal putem incheia acest contract daca asumati conditile cc apar in contract. Couditia principala este inregistrarea unui namär de minim 5000 name de domenii .ro pe an.
ICI nu este finantat de la buget,. este finantat din resurse nebugetare si functioneaza pe principiile economiei de .piata. Un astfei de contract incheiat pentru un numar mic de domenii nu este eficient din punct de vedere economic.
ICI este deschis pentru. incheierea de astfel de coutracte ca oricine isi asuma clauzele contractuale,
Cu respect, —
Eugenie Staicut
Sef servicii administrare domenii .ro
09.09.2005â

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
actiune impotriva RNC
« Răspuns #6 : August 09, 2005, 05:46:42 pm »
Si care sunt conditiile contractuale ca eu nu am reusit sa le aflu inca.

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
analiza raspuns
« Răspuns #7 : August 09, 2005, 05:50:41 pm »
In urma analizei raspunsului am decis sa sesisez Consiliul Concurentei

Iata cateva remarci:
1. conditia de inregistrare anuala de minimum 5000 de nume de domenii.
In raspuns se precizeaza ca acesta este un numar minim pentru ca acest contract sa aduca profit. Nu se precizeaza insa in ce mod s-a ajuns la aceasta concluzie (in urma carui calcul si ce variabile au fost introduse in acesta).
2. Analiza conditiilor de inregistrare ca si partener al registrelor tarilor Uniunii Europene. Concluzii sunt surpeinzatoare. Voi continua analiza pe baza tuturor conditiilor de parteneriat din toate tarile membre EU si voi face publice concluziile.
3. Nu se specifica in continuare, desi s-a cerut acest lucru, care este pretul unui domeniu inchiriat anual. In general nu se specifica nici-una dintre conditiile contractuale diferite de cea din contractul de parteneriat clasic, in afara de conditia de minimum 5000 de domenii anual. De fapt se refuza implicit comunicarea integrala a conditiilor contractuale, ceea ce este de natura sa rifdice mari semne de intrebare asupora transparentei.
4. ICI Bucuresti poate sa nu fie finantat de la buget, desi ma indoiesc ca nu exista si surse de finantare bugetare. Totusi este institutie publica. In toate registrele pe care le-am consultat exista publicata integralitatea conditiilor contractuale, indiferent care ar fi acestea. In prezent exista cel putin 3 tipuri de parteneriat, dar ale carui onditii contractuale nu sunt transparente, intrucat nu sunt publicate pe pagina ICI Bucuresti.
5. pcnet.ro pare sa ofere acelasi serviciu ca si xnet.ro. Cu toate astea exista puternice semne de intrebare ca ar putea fi respectata conditia contractuala de minimum 5000 de domenii anual. Exista intr-adevar aceasta prevedere contractuala si daca da ea este respectata de pcnet?
6. justificarea economica. ICI Bucuresti, ca si institutie publica, creaza premisele unui monopol pe piata. Iata si de ce: in cazul in care pe baza unei justiificari economice cat se poate de serios intemeiate se constata ca un singur concurent isi poate permite sa ofere acest serviciu, nu se justifica mentinerea unui contract cu acest partener, deoarece continuarea acestui contract constituie monopol.
Chiar si o companie insemnata nu poate ajunge din primul an din urma Mobifon.
7. registrul rotld este proprietate publica, el este doar in administrarea ICI Bucuresti, indiferent pe ce principii economice functioneaza acesta  Reamintesc totusi ca, dupa stiinta mea, ICI Bucuresti este institutie de stat. Lipsa de transparenta si practicile monopoliste trebuie deci sa inceteze.

Independent de sesizarea mea, in raspunsul dl. Staicut se face referire la o plangere adresate de dl. Socol Ionut Institutului, referitoare la modul cum a fost tratat de Nettissimo ROM SRL.
Cateva precizari:
- dl. Staicut a publicat aceasta remarca intr-un raspuns oficial, desi nu mi-a cerut oficial sa imi precizez pozitia si nici nu mi-a adus la cunostinta oficial continutul plangerii. De asemenea alaturarea acestei remarci de ideea ca exista multi parteneri neseriosi, asa cum reiese din raspunsul d-lui Staicut este o practica neloiala fata de "partener"-ul ICI Bucuresti.
- se pare ca nu exista o plangere oficiala, inregistrata, ci doar un email incriminator, de care am cunostinta insa, deoarece dl. Mihalache mi-a transmis copii ale acestui. Am primit inclusiv de la dl. Socol copii ale emailului restpectiv.
- M-am oferit sa furnizez explicatii in scris, oficiale, in orice moment mi se vor cere, cu toate ca, inca o data, acest lucru trebuia facut inainte sa fiu pus intr.o postura putin onoranta.

Dan Hutanasu
http://www.nettissimo.ro

eDomenii.ro

• Membru
  • Mesaje postate: 134
  • GlobeHosting.ro - acreditat ICANN
    • Vezi Profilul
actiune impotriva RNC
« Răspuns #8 : August 09, 2005, 08:26:14 pm »
hmmmmm

Nu am timp eu de astia de la RNC ca asa i-as pune la punct.

Dar s-ar putea sa le fac totusi o vizita.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Re: analiza raspuns
« Răspuns #9 : August 09, 2005, 10:49:32 pm »
Citat din: "nettissimo"
5. pcnet.ro pare sa ofere acelasi serviciu ca si xnet.ro.

O mica precizare, PCNet e diferit de ROL.ro (din cate stiu eu ROL s-a desprins de multi ani de PCNet). Iar vanzarea de domenii o face ROL, nu PCNet.

Sub ce forma a venit comunicatul domnului Staicut? Daca e pe mail are cam multe greseli gramaticale...

Daca singura problema pentru RNC e vanzarea de 5000 de domenii pe an, atunci nu cred ca e prea complicat. Putem sa ne strangem mai multi si sa facem o firma care sa faca un contract de genul asta cu RNC-ul ca sa fim siguri ca indeplinim conditiile. In cel mai rau caz, RNC reziliaza contractul cu firma astfel facuta :)

one more: conform datelor de pe fai.ro, xnet inregistreaza in medie 2600 de domenii pe an. http://www.fai.ro/isp_or_hoster_details.php?id=3&index=0&parent=isp

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
raspunsul ICi
« Răspuns #10 : August 10, 2005, 05:51:18 am »
A venit prin fax, il am in calc., e in format tiff, am folosit un program de recunoastere optica. De acolo greselile. Originalul nu are greseli.

In legatura cu conditia de 5000 de domenii anual: este absolut aberanta si de aceea voi sesiza Consilul Concurentei.

Dl. Staicut motiveaza acest lucru pe baza considerentelor de rentabilitate economica. Cum s-a ajuns la aceast cifra este absolut bizar si nereal.

Iata conditiile puse unui reseller de registru belgian:
http://www.dns.be/pdf/Agent_Contract_fr_v3.1.pdf

Acesta stipuleza in fapt urmatoarele conditii mai importante:

un avans minim de 2500 de euro, reinnoibil.
un pret de 6 euro / domeniu /an
un numar minim de 250 de domenii inregistrate pe an de catre un prestatar, cum sunt denumiti acolo.

I-am "promis" lui Staicut ca voi lua registru cu registru si voi verifica conditiile pentru parteneriat (care sunt publicate peste tot in EU!)

In ce masura justifica ICI Bucuresti niste costuri de exploatare mult mai mari decat cele care stau la baza calculului pentru registrul belgian este foarte discutabil. Voi solicita Consilului Concurentei sa ceara dovezi concrete privind modul de calcul al preturilor la domeniile .ro pe baza actelor contabile ale ICI Bucuresti si in ce masura banii platiti de noi nu sunt folositi cu alte destinatii de catre alte departamente ale ICI, care nu au absolut nici-o legatura cu registrul rotld. Cum ma pricep nitelus la contabilitate voi sti ce sa pun.

Voi aduce bineinteles si alte argumente Cosiliului Concurentei.

Voi solicita zilele astea sa primesc cate un exemplar din toate modelele de contract cu partenerii ICI si le voi face eu publice, daca ICI nu le face, desi asta este practica peste tot in EU. Aceasta informatie cei de la ICI nu o pot ascunde, nu au dreptul legal. Precum vedeti nici dupa sesizarile mele tot nu vor sa faca public contractul cu Mobifon.

In plus voi comunica Ministerului Tehnologiei si Infomatiilor lipsa statisticilor referitoare la numarul de domenii inregistrate, atat cele fara data de expirare cat si cele cu data de expirare, pe ani, numarul domeniilor anulate, etc.
Aceasta informatie trebuie facuta publica de catre un registru! Lipsa ei arata un management cat se poate de defectuos.

Pentru comparatie confer:
http://www.dns.be/fr/home.php?n=4

De asemenea voi solicita MTT sa separe registrul ROTLD si personalitatea sa juridica de restul ICI, intrucat nu este normal sa sustinem financiar  o entitate care are multe alte activitati economice. In toate tarile EU, registrele sunt asociatii de sine-statatoare, non-profit.

Dan Hutanasu

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
rol.ro
« Răspuns #11 : August 10, 2005, 06:20:07 am »
ROL ONLINE NETWORK SA
Judet :Municipiul Bucuresti, Localitate :BUCURESTI SECTORUL 2

J40/8059/2001
14193785
stare la Reg. Com: functiune

Cine stie mai multe?

Dati-mi si mie un nume de domeniu inreg. pe perioada limitata de catre acestia, pls! Chesita cu domeniu p an nu pare prea reala, intruct la domeniu .ro gratuit se plateste gazduirea pe an, ceea ce inseamna 99 euroi (minimum). Se pare ca domeniul este inreg. in numel rol

Dan Hutanasu

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
actiune impotriva RNC
« Răspuns #12 : August 10, 2005, 10:10:18 am »
mi-a luat ceva pina am gasit unul :)

http://server.rotld.ro/cgi-bin/whois?whois=webstandard.ro

notice the expiration date.

bassul

• Vizitator
domenii .com mydomain
« Răspuns #13 : August 22, 2005, 08:09:50 pm »
Mai exista un motiv de care nu s-a amintit pentru relatia de prietenie dintre Connex si RNC.

Domeniile tip .com inregistrate de catre Connex sunt de fapt inregistrate prin Domreg, firma strans legata de activitatea RNC, dupa cum se vede aici:
http://gazduire.info/forum/viewtopic.php?t=68&highlight=domreg

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
RNC
« Răspuns #14 : August 22, 2005, 09:52:08 pm »
Acum nu am timp ca ma ocup de stiti voi, nu vreau sa ma taie admin-ul si sa ma trimita din nou la oferte speciale.
Insa: desi am solicitat prin email sa mi se trimita o copie exacta a modelului de contract cu Connex/ Mobifon nu sam primit nici-un raspuns.
Asadar iarasi trebuie sa merg sa las o hartiuta si sa ma duc peste tot unde ma pot duce sa cer socoteala. Cu RNC-ul deja am inteles ca nu se poate discuta, persoanele de acolo trageti voi concluzia cum sunt.
In orice caz in momentul cand ti se spune ca aceleasi conditii sunt pentru toti si tu ceri sa vezi conditiile si ei se fac ca ploua...
Vreau sa spun ca intre timp sunt cunoscut ca reclamagiu de lumea "buna" de la ICI. In momentul cand au incercat sa imi trimita raspunsul pe fax nu eram la firma. A intrat serviciul Voces, iar secretara lui Staicut (care este sigur omul 2 acolo) a lasat telefonul deschis din greseala.
Ceea ce am auzit a fost extrem de interesant, intre altele am aflat ca sunt un "terchea-berchea" (secretara lui Staicut).
Asa ca eu personal m-am lamurit cu cine am de-aface.
Despre management nu cred ca se poate vorbi in cazul serviciului respectiv...
O sa public dedesupt urmatoarea "reclamatie", faceti si voi observatii, poate ajung maine sa o dau. Apropos voi considerati tot ce am dus eu la ICI "reclamatii"? Uitati-va oe ele, sunt publicate aici.

Dan Hutanasu
www.nettissimo.us
www.nettissimo.ro