Autor Subiect: Domeniu .ro existent cu sit activ, dar invizibil la RNC  (Citit de 2034 ori)

c_n_m

• Vizitator
Domeniu .ro existent cu sit activ, dar invizibil la RNC
« : Ianuarie 15, 2005, 12:10:26 pm »
Am vrut sa inregistrez un domeniu, bazandu-ma pe faptul ca daca il caut pe WHOIS de la RNC.RO si primesc mesajul "No entries found for the selected source(s)." atunci inseamna ca nu exista si se poate inregistra.
Am dat totusi o cautare si pe GOOGLE si am ramas surprins sa vad ca domeniul exista si sit-ul este functional.
Ce credeti, pot incerca o cerere de inregistrare, sau e pur si simplu o eroare a celor de la RNC?  :roll:

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #1 : Ianuarie 15, 2005, 12:21:06 pm »
Poti contacta RNC-ul sa-i intrebi ce si cum...
Ideea e ca whois-ul nu are nici o valoare in functionarea registrului ci este pur si simplu un text pus acolo. De obicei arata cam ce e si in baza de date dar cateodata arata exact pe dos.
Daca domeniul functioneaza probabil nu ca e inregistrat insa ce ai de pierdut daca intrebi la RNC? In cel mai rau caz se corecteaza in whois.

c_n_m

• Vizitator
« Răspuns #2 : Ianuarie 15, 2005, 01:20:06 pm »
Aha, multumesc, asa voi face.

Ranma-kun

• Vizitator
« Răspuns #3 : Ianuarie 15, 2005, 09:41:54 pm »
vezi cum ai facut cautarera in baza lor de date, banuiesc ca ai scris www.exempludenumededomeniu.ro in loc de exempludenumededomeniu.ro  :roll:

c_n_m

• Vizitator
« Răspuns #4 : Ianuarie 19, 2005, 07:02:32 pm »
Ranma, cautarea a fost facuta corect si domeniul nu aparea la WHOIS.  De altfel am contactat RNC si mi-au spus ca numele fusese sters dar propagarea stergerii a mai durat un timp (presupun ca in acest timp sit-ul era activ chiar daca nu aparea la WHOIS).  Intre timp a fost dat refresh-ul pe zona .ro si sit-ul nu se mai vedea la domeniul respectiv.  Apoi am facut cererea de inregistrare si azi l-am inregistrat.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.  :wink: