Autor Subiect: PAYPAL utilizat pe site de catre firma firme  (Citit de 10737 ori)

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
PAYPAL utilizat pe site de catre firma firme
« : Septembrie 06, 2008, 11:29:02 pm »
Buna,
Am si eu o intrebare pentru cine stie cum se poate integra fara nici o problema contabila pe un website plati cu PAYPAL deoarece din cate stiu eu o firma din Romania nu are dreptul sa faca facturi in Romania decat in RON persoanele fizice si juridice rezidente in Romania.

Intreb acest lucru deoarece am vazut niste bannere de reclama la PAYPAL cu treaba ca sa iti faci cont pe site-uri sa poti face vanzare cu PAYPAL ceea ce mi se pare foarte ciudat atata timp cat nu ar fi prea legal asa ceva in Romania.

Stie cineva sigur 100% cum se face fara sa fie probleme?

MYOTIS

• Vizitator
Răspuns: PAYPAL utilizat pe site de catre firma firme
« Răspuns #1 : Septembrie 07, 2008, 12:34:57 am »
Banii din contul PayPal ii retragi in contul firmei (cont in lei la care atasezi cardul folosit la serviciile de plata online - PayPal, Moneybookers).

Astfel vor aparea in extrasul de cont de la banca banii incasati online.

Cat despre factura trimite aceiasi factura in euro impreuna cu originalul in RON si mentioneaza in limba engleza pentru factura in euro ca este acelasi factura ca sa inteleaga si contabilul strain.

Oricum intreaba contabila. Ea ar trebui sa descurce astfel de probleme. Daca nu stie schimb-o ;)

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Septembrie 07, 2008, 01:00:45 am »
Chestia e in felul urmator.
Citeste TOS & stuff la paypal/moneybookers/2checkout/etc, si vei intelege :)
Basically tu nu vinzi serviciile catre client dpdv contabil. Tu vinzi serviciile catre paypal, iar paypal le revinde catre client.

Florin

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #3 : Septembrie 07, 2008, 01:37:40 am »
Chestia e in felul urmator.
Citeste TOS & stuff la paypal/moneybookers/2checkout/etc, si vei intelege :)
Basically tu nu vinzi serviciile catre client dpdv contabil. Tu vinzi serviciile catre paypal, iar paypal le revinde catre client.

Florin

Florin ce spui tu este adevarat la 2CO. DAR si la Paypal. Poti sa ma ajuti te rog cu un link. Eu chiar nu am gasit nimic de acest gen. (e introdus de curand?)

Adrian Costin

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Septembrie 07, 2008, 02:39:57 am »
Florin ce spui tu este adevarat la 2CO. DAR si la Paypal. Poti sa ma ajuti te rog cu un link. Eu chiar nu am gasit nimic de acest gen. (e introdus de curand?)

2CO e cum ai zis, dar Paypal e un serviciu de intermediat plati. Nu functioneaza ca si 2CO.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #5 : Septembrie 07, 2008, 11:06:51 am »
DAR si la Paypal.

Asta era o intrebare nu o afirmatie. Nu mai pot sa modific acum :)

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Septembrie 07, 2008, 11:22:30 am »
Alopia eu inteleg cum zici dar problema e daca clientul e roman sau firma romaneasca tu nu ai cum normal sa ii dai factura in EURO si in LEI deoarece firma plateste in lei si tu nu ai cum sa sti cat plateste firma respectiva, si o sa iasa o factura in EURO si una in RON care nu bate cu ce au platit ei.

Este destul de mare prostie in Romania cu treaba cu RON si EURO.
Din cauza asta eu intreb sa stiu clar plus ca am vazut reclama de la PAYPAL care ma pus pe ganduri.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #7 : Septembrie 07, 2008, 12:17:55 pm »
Exista un ordin al guvernatorului BNR, prin care se specifica destul de clar faptul ca pe teriotoriul Romaniei, toate platile se fac in lei.
Exceptie fac cateva categorii de firme (turism, duty-free), care pot efectua si operatiuni in valuta.
Cu alte cuvinte, eu, ca si cumparator pot accepta doar facturi in lei.

Buun, si acuma vine partea cu plata.
La Moneybookers e simplu, deoarece accepta numai plati in lei (de) pe teritoriul României. Contul de Moneybookers poate fio asimilat cu un cont bancar in lei si totul decurge absolut similat ca orice cont bancar.
La PayPal e mai complicat, acesta putand fi asimilat doar ca un cont bancar in valuta (USD, EUR, whatever).
Daca ai clienti cu sediul social in afara Romaniei, e OK. Paypal poate fi folosit direct pentru incasarea in valuta.
Pentru clientii ci sediul social in Romania, ar trebui sa existe 3 contracte (imho)
- unul inrtre furnizor si client, pentru prestare de servicii
- unul intre client si PayPal, deoarece clientul va primi o factura in EUR de la un furnizor extern (PayPal)
- unul intre PayPal si furnizor, pentru incasarea de plati in EUR.
Necazurile pot apare la administratia financiara si/sau primul control de la Fisc.
Sunt sanse foarte mari ca autoritatile sa nu priceapa schema si sa amendeze atat furnizorul, cat si beneficiarul sa fie penalizati.

Pe scurt, overhead-ul birocratic pentru plata cu PayPal mi se pare prea mare fata de beneficiile obtinute.

Solutia va veni peste cativa ani: fie Romania trece la EUR, fie PayPal adopta si leul ca moneda de lucru.

My 2c

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Septembrie 07, 2008, 01:19:25 pm »
Exista un ordin al guvernatorului BNR, prin care se specifica destul de clar faptul ca pe teriotoriul Romaniei, toate platile se fac in lei.
Exceptie fac cateva categorii de firme (turism, duty-free), care pot efectua si operatiuni in valuta.
Cu alte cuvinte, eu, ca si cumparator pot accepta doar facturi in lei.

nu stiu cum faci sau ce contabil ai dar eu tai facturi pentru clenti din romania care platesc in euro, si nu are nici pe DRACUla.

Adrian Costin

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Septembrie 07, 2008, 01:29:22 pm »
nu stiu cum faci sau ce contabil ai dar eu tai facturi pentru clenti din romania care platesc in euro, si nu are nici pe DRACUla.

Nu e ok. Cel putin nu factura in euro. Nu stiu ce se intampla (cred ca s-ar putea sa fie ok, dar nu stiu exact) ce se intampla daca faci factura in lei normal, si vine plata in euro. Practic asa s-ar putea folosi, insa pentru persoane fizice. Pentru firme pare complicat din punctul lor de vedere.

Mai poti sa incasezi alte valute de la clienti romani daca faci cerere la BNR si obti derogare. Au o procedura pentru asta.

Eu am informatii ca in maxim 3 luni, PayPal va introduce RON ca si moneda si atunci se vor rezolva aceste probleme.

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Septembrie 07, 2008, 01:46:57 pm »
Aia ar rezolva problema fara nici o problema, plus ca este ciudat ca ei deja fac reclama prin bannere ca se poate accepta plati de pe website prin ei, ce ma pus pe mine pe ganduri este ca bannerul este in limba romana.

Sigur o sa bage plata in lei daca chiar fac chestia asta deoarece ma gandesc ca doar nu sunt atat de batuti in cap incat sa nu stie rahaturile de legi din Romania.

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Septembrie 07, 2008, 01:48:03 pm »
Cat pentru cel care face facturi in EURO de mai sus nu tias recomanda sa te trezesti cu control de la fisc sau de la garda financiara la usa firmei ca atunci sigur nu o sa mai faci facturi in EURO direct pentru Romania.

:)

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Septembrie 07, 2008, 01:57:05 pm »
Cat pentru cel care face facturi in EURO de mai sus nu tias recomanda sa te trezesti cu control de la fisc sau de la garda financiara la usa firmei ca atunci sigur nu o sa mai faci facturi in EURO direct pentru Romania.

:)

atit cit contabilul zice ca se poate, eu asa fac, nu cred ca ai tu studii de contabilitate, dar e bine sa-ti dai cu parerea.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Septembrie 07, 2008, 04:38:08 pm »
Hahahahahaha

Mai, eu cred ca ai contabil cu studii la seral.
Si mai cred ca ar trebui sa asculti ce zice ala de-ti tine serverele si pe ala de se joaca de-a facturile prin Romania de prin anii 90.
Inca,conform legislatiei in vigoare, Paypal pe firma is a no-no.
Decat daca esti amator de bungee jumping legislativ si de senzatii tari contabile

art-media

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Septembrie 07, 2008, 05:46:24 pm »
Se pare ca sunt si unele persoane de genul asta prin Romania.
Problema e ca daca primesc o amenda de nu o pot duce pe firma nu o plateste contabilul ca nu se face asa ceva in Romania. Cand o sa vad si eu un contabil ca plateste amenzile unei firme care a facut ceva ce a zis el si nu este bine atunci il angajez si eu la mine.