Cred ca mxhost e interesat de produs asa in genere. Pe linga faptul ca suporta engineurile ClamAV si F-Prot pe site-ul Upload Guardian vad ca are si propriul engine de scanare.
Cit despre clamav ??
... o fi open source dar daca te uiti la (putinele) teste unde-i comparat cu antivirusi comerciali sta penibil rau de tot. Am avut curiozitatea sa-l testez si in real life pe un sistem desktop Windows cu un alt antivirus comercial rezident (Avira). In 90% din cazurile de virusi detectati de Avira clamav tacea ca prostul clasei. L-am dezinstalat dupa vreo luna si cred ca este dea dreptul inutil sa ai ClamAV cel putin pe un sistem desktop. Pe servere cred ca este o solutie facila si ieftina. Mai bine decit nimic. Poate sta mai bine la capitolul virusi conceputi special pt platforme UNIX dar ma indoiesc. Pe Windows e pur si simplu useless in fata avalansei de virusi experienta mea in real life cu ClamAv dovedindu-se mai rea decit toate testele care-l claseaza pe la 60%-70% detectie cind lupta in ziua de azi se da in zona de 95%-99%.
Pe de alta parte tot clamav este dupa parerea mea responsabil de avalansa de atasamente/downloaduri continind virusi pt Windows care trec fara probleme prin conturile de gazduire Unix unde singura protectie este acest penibil antivirus. As zice ca pe Unix ne protejeaza mai degraba os-ul si arhitectura bine gindita decit ClamAV...