Autor Subiect: Controale licente software la firme in apartament  (Citit de 15740 ori)

pitagora

• Vizitator
Controale licente software la firme in apartament
« : Octombrie 05, 2008, 02:10:46 am »
Intentionez candva luna asta sa deschid cu un prieten o firma ce va avea ca activitate principala publicitate (decamdata pt niste venituri din reclame pe site-uri proprii) si ca alte activitati dezvoltare de software, web design, . . .

Sediul va fi la mine acasa.  Acuma vine nelamurirea: daca vine un control la firma pentru licente de unde stiu ei care calculatoare sa le controleze si care nu? Eu si locuiesc aici si evident in casa mai sunt vreo 3 calcuri.  Sa zicem ca unul din ele l-as dedica pt firma si as cumpara licentele necesare.  Dar celalalte 2 nu-s in ordine pt o firma (adica pe unul Windows Home si la mine versiune educationala de Vista plus ceva muzica smile. gif) Se fac ceva acte cu ce este pe inventarul firmei sa le pot arata domnilor ca firma are un singur calculator si care anume? Aveti ceva sfaturi pt mine?

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Răspuns: Controale licente software la firme in apartament
« Răspuns #1 : Octombrie 05, 2008, 09:11:52 am »
Vor verifica tot ce se afla la acea locatie.

Daca un calculator este personal nu inseamna ca poti tine soft fara licenta, doar ca deocamdata la persoane fizice nu se fac verificari decat daca sunt suspecte de distributie, multiplicari.

Dezvoltare software, webdesign, se poate face cu costuri minime ca si licente, chiar si cu 0 costuri, depinde ce fel de software se dezvolta.

pitagora

• Vizitator
« Răspuns #2 : Octombrie 05, 2008, 12:27:25 pm »
cum am zis. . . nu este vorba de licente strict pe calculatorul firmei.  Sunt perfect de acord ca acolo trebuie sa cumpar.  Dar ce fac cu restul calculatoarelor din casa care nu-s ale firmei? Nu zic ca-s pline de soft piratat ca am licenta educationala de windows (MSDN AA) si open office, dar totusi mai are omul cate un mp3 ceva care nu-s tocmai legale.  Nu mi-ar conveni sa-mi verifice si calculatorul personal.

Cum se procedeaza in acest caz? Mai ales ca apartamentul este pe numele meu (nu al firmei).  Firma are doar sediu social (si deocamdata nici un angajat sau punct de lucru).

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Octombrie 05, 2008, 01:06:43 pm »
Daca le ai cu MSDN AA e ok - daca comenteaza le areti ca e si casa ta, si nu sunt probleme.
La partea de MP3-uri...e cam riscant, dar nu se prea leaga...de obicei vin astia de la BSA care te cauta doar de softurile membrilor BSA - M$, Adobe, etc.

Florin

petrescs

• Membru
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Octombrie 05, 2008, 02:28:58 pm »
La infiintarea firmei cred ca este trecuta adresa completa a apartamentului, fara mentiuni gen "functionez doar in dormitor/sufragerie" ca sa fii controlat doar acolo. Daca ar exista astfel de portite, atunci si cei care functioneaza intr-un sediu "normal" de firma, daca ar fi gasiti la control cu 10 de calculatoare dintre care doar 1-2 cu licente, ar putea sa scape cu textul "Nu, celelalte sunt personale ale unor prieteni care mai vin pe aici din cand in cand, eu nu raspund de ele".
Slightly offtopic - pe afara o fi permisa functionarea unor firme "de apartament"? (cu exceptia freelancerilor sau altor cazuri de profesiuni liberale tip "self-employed / soho")

bassul

• Vizitator
« Răspuns #5 : Octombrie 05, 2008, 06:20:37 pm »
Citat
de obicei vin astia de la BSA care te cauta doar de softurile membrilor BSA
Din cate stiu BSA nu este organizatie de stat, si nu intra niciunde fara voia proprietarului.

Poate cineva cu mai multe cunostinte stie daca mai are dreptul cineva sa faca controlul, in afara de politie.

Florin Veres

• Webmaster
  • Mesaje postate: 531
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Octombrie 05, 2008, 06:29:58 pm »
Din cate stiu BSA nu este organizatie de stat, si nu intra niciunde fara voia proprietarului.

Poate cineva cu mai multe cunostinte stie daca mai are dreptul cineva sa faca controlul, in afara de politie.

Pai asta-i chestia, prima oara iti vine doar BSA. Pur si simplu nu-i lasi sa intre...si ei vor veni din nou peste cateva zile/saptamani/luni cu politia economica + mandat, si atunci nu ai ce face...dar pana atunci ai timp sa pui alte harduri or smth  ;D

Florin

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #7 : Octombrie 05, 2008, 07:38:21 pm »

Din experienta proprie.
BSA e un paracios mic.
Care nu vine singur , vine impreuna cu politia si garda financiara (dupa caz) in baza unui protocol semnat acum o gramada de ani.
Singuri daca ar veni ,ar veni in vizita si ar fi pasibili de un scos pe usa afara.
Ei sunt doar paraciosii pe care-i sesizeaza alti paraciosi.
Se constituie parte civila dupa ce politia/garda constata , amendeaza si eventual trimit in instanta.

PS: licentele costa mai nimic.
Amenzile sunt usturatoare.
Ca esti gigel de la bloc ,nici o treaba BSA cu tine.
Esti firma... pune banu de licenta, ca o folosesti in scop comercial
Esti firma si stai acasa la owner..patzasti....mai ai de licentiat 1-2 crapuri in plus :)
« Ultima Modificare: Octombrie 05, 2008, 07:40:57 pm de WBF »

pitagora

• Vizitator
Răspuns: Răspuns: Controale licente software la firme in apartament
« Răspuns #8 : Octombrie 05, 2008, 08:55:20 pm »
Citat din: WBF link=topic=3475. msg33124#msg33124 date=1223224701
Din experienta proprie.
BSA e un paracios mic.
Care nu vine singur , vine impreuna cu politia si garda financiara (dupa caz) in baza unui protocol semnat acum o gramada de ani.
Singuri daca ar veni ,ar veni in vizita si ar fi pasibili de un scos pe usa afara.
Ei sunt doar paraciosii pe care-i sesizeaza alti paraciosi.
Se constituie parte civila dupa ce politia/garda constata , amendeaza si eventual trimit in instanta.

PS: licentele costa mai nimic.
Amenzile sunt usturatoare.
Ca esti gigel de la bloc ,nici o treaba BSA cu tine.
Esti firma. . .  pune banu de licenta, ca o folosesti in scop comercial
Esti firma si stai acasa la owner. . patzasti. . . . mai ai de licentiat 1-2 crapuri in plus :)

deci sa inleg ca daca ma trezesc cu controlul la usa vor fi cu mandat si tot ce trebuie si va trebui sa le arat si calcul meu din dormitor nu? Ar e nasol de tot :(

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #9 : Octombrie 05, 2008, 09:04:13 pm »
Daca sediul firmei tale este in apartament nu au nevoie de mandat.
Garda financiara si politia economica nu au nevoie de mandat pentru a controla o firma.
Daca sediul firmei este in apartament , ai fost de acord cand ai infiintat firma , cu acordul proprietarilor acelui apartament sa pui la dispozitia societatii spatiu pentru a-si desfasura activitatea.
« Ultima Modificare: Octombrie 05, 2008, 09:05:48 pm de WBF »

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #10 : Octombrie 05, 2008, 09:18:21 pm »
Cand vine controlul, iei repejor harddisk-ul de la calculatorul cu probleme, dai cu el de pamant si invoci formula magica: 'tui gura lui de linux!

Bruzli

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Octombrie 05, 2008, 09:19:17 pm »
Au venit la un colaborator, firma avea punct de lucru in alta parte, au trecut totusi pe la sediul social, un apartament, si au cerut licente pentru tot ce se gasea pe un calculator personal la acea locatie. Erau de la politia economica insotiti de un politist.

Costurile nu sunt mari, se doarme linistit.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #12 : Octombrie 05, 2008, 10:24:08 pm »
@bruzli

Costurile de licentiere sau amenda?

Pana prin 2004 faceam voluntariat pentru paraciosi.
Si amenzile erau de-a dreptul obscene.
S-a mai schimbat cuantumul?
In 2004 un 60 de milioane era destul de nasol pentru un xp , un adobe si un rahat de winzip crackat

Bruzli

• Webmaster
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Octombrie 05, 2008, 11:09:41 pm »
Costurile de licentiere sau amenda?
Costurile de licentiere nu sunt asa de mari.

S-a rezolvat prin cumpararea de licente in valoare de 5000ron... fara alte urmari...

pitagora

• Vizitator
« Răspuns #14 : Octombrie 05, 2008, 11:37:25 pm »
Citat din: Bruzli link=topic=3475. msg33128#msg33128 date=1223230757
Au venit la un colaborator, firma avea punct de lucru in alta parte, au trecut totusi pe la sediul social, un apartament, si au cerut licente pentru tot ce se gasea pe un calculator personal la acea locatie.  Erau de la politia economica insotiti de un politist.

Costurile nu sunt mari, se doarme linistit.

si chiar iti vin cum mandat de perchizitie? Nu trebuie ceva dovezi pt asa ceva?
Si daca nu e nimeni acasa? Sa nu uitam ca e sediu social intr-un apartament de locuit.  Nu sta cineva acasa special sa ii primeasca pe dumnealor sa le arate casa :)