Autor Subiect: Ce ISP sa aleg ?  (Citit de 6144 ori)

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
Ce ISP sa aleg ?
« : Noiembrie 20, 2008, 01:22:12 pm »
Buna ziua.
Ma tot gandeam ce ISP sa aleg pentru micul meu DC. Sunt 3 servere dell si nu stiu inca ce ISP sa aleg. Ma gandeam la clicknet, o retea privata de minim 40mb/s.
Voi ce ziceti ?

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Răspuns: Ce ISP sa aleg ?
« Răspuns #1 : Noiembrie 20, 2008, 01:30:20 pm »
Şi dacă isp-ul ce-l alegi pică 3 zile, ce faci ?

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
« Răspuns #2 : Noiembrie 20, 2008, 01:32:02 pm »
Abia dupa ce am postat topicul mi-am dat seama ca trebuie sa am doua conexiuni la net de la provideri diferiti. Totusi ce recomandati?

Bruzli

• Webmaster
  • Mesaje postate: 522
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
« Răspuns #3 : Noiembrie 20, 2008, 01:42:48 pm »
Totusi ce recomandati?
Sa le iei si sa le coloci intr-un datacenter existent, ar fi cea mai buna sugestie pentru tine.
Referitor la provideri ia-i la rand si alege din ofertele primite. Dupa ce o sa le ai o sa te lovesti de alte probleme. Probabil urmatoarea intrebare va fi legata de router.

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
« Răspuns #4 : Noiembrie 20, 2008, 01:47:20 pm »
Nu intreb nimic de router. Vroiam sa stiu ce recomandati. Poate ca unii provideri nu ofera servicii foarte bune din punct de vedere al calitatii si ma gandeam ca poate careva dintre voi puteti sa imi dati un sfat in ce priveste alegerea acestor doi provideri.

Eu ma gandeam la clicknet si RDS.

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Noiembrie 20, 2008, 02:49:05 pm »
Nu intreb nimic de router. Vroiam sa stiu ce recomandati. Poate ca unii provideri nu ofera servicii foarte bune din punct de vedere al calitatii si ma gandeam ca poate careva dintre voi puteti sa imi dati un sfat in ce priveste alegerea acestor doi provideri.

Eu ma gandeam la clicknet si RDS.

Dude RTFM, ca sa iti faci un mini dc iti trebuie net din doua parti, curent din 2 parti, backup curent prin bateri de masina(:D) daca ai sau ups(sa nu vb de generator), mediu corespunzator, umiditate scazuta(nu in boxa), AC, ruter si cunostinte bgp, AS, + ca mai sunt multe. Dupa ce o sa ai toate astea o sa inceapa distractia, eu nu va de ce nu te duci cu serverele intr-un dc deja existen si vei iesi foarte ieftin in comparatie cu ceea ce vrei tu sa faci.

Faza cu am bani si pot nu tine mult.

Intrebari ca ale tale au mai fost pust pe acest forum, daca ai folosi optiunea "Cauta" ai fi descoperit si tu asta, + google e gratis si stie mai multe.

Succes

Florin Matincă

• Membru
  • Mesaje postate: 241
    • Vezi Profilul
    • http://www.florinmatinca.com
« Răspuns #6 : Noiembrie 21, 2008, 08:41:32 am »
Salut,

iNES si Euroweb pot veni cu fibra optica pana la tine si vei avea doua conexiuni bune. Insa daca te vei uita la costuri vei trage concluzia ca iesi mai ieftin daca duci serverele intr-un datacenter.

Solutiile home use nu merita luate in calcul. Eu am acasa internet, merge foarte bine, spre surprinderea mea viteza specificata in contract chiar este reala. Insa asta in timpul zilei. Seara scade simtitor pentru ca toata lumea vine acasa si sta pe Internet.

Vrei sa ai viteza mica atunci cand ar trebui sa ai uptime-ul cat mai ridicat ?

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #7 : Noiembrie 21, 2008, 09:45:03 am »
Salut,

iNES si Euroweb pot veni cu fibra optica pana la tine....
S-ar putea să greşesc, dar nu cred că iNES şi Euroweb au trasee pe la Ocna Şugatag ...

Florin Matincă

• Membru
  • Mesaje postate: 241
    • Vezi Profilul
    • http://www.florinmatinca.com
« Răspuns #8 : Noiembrie 21, 2008, 03:24:50 pm »
:D

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
« Răspuns #9 : Noiembrie 21, 2008, 03:33:06 pm »
Ocna Sugatag e aproape de Baia Mare sau Sighetu Marmatiei. Daca acesti ISP au traseu in aceste doua orase atunci nu e mare distanta pana la mine :D

Adrian Costin

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Noiembrie 21, 2008, 04:05:45 pm »
Fibra optica costa 0.5 euro per metru + TVA. Daca e 10 km atunci costa 5000 euro + TVA, plus manopera. Daca sunt portiuni unde nu sunt stalpi trebuie ingropata, ceea ce va costa iarasi mai mult la capitolul manopera.

Pe langa asta nici Baia Mare si nici Sighetul Marmatiei nu sunt chiar New York si nu e sigur ca anumiti ISPisti au POP-uri acolo.
« Ultima Modificare: Noiembrie 21, 2008, 04:07:23 pm de Adrian Costin »

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
« Răspuns #11 : Noiembrie 21, 2008, 04:15:00 pm »
da, asta ma tine pe mine pe loc ... lipsa unor ISPisti in zona mea. Exista doar romtelecom insa nu ajunge. Totusi cred ca voi duce serverele la simpliq ca am vazut oferta lor de colocare si mi se pare ok.

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Noiembrie 21, 2008, 04:33:22 pm »
  Totusi cred ca voi duce serverele la simpliq ca am vazut oferta lor de colocare si mi se pare ok.

bine ca ai realizat asta de pe acum, bafta

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #13 : Noiembrie 21, 2008, 04:48:44 pm »
Are si RDS oferta in Ocna Sugatag, dar e prin 3G.

RTD

• Vizitator
« Răspuns #14 : Ianuarie 27, 2009, 07:18:08 am »
eu unu am RDS si sunt foarte foarte multimit de RDS viteze foarte mari la orice ora de cazut imi iau gandu 1 singura data am avut downtime in 3ani de 6ore in rest ce sa zic viteza de pana la 90 100 mbps la orice ora

40mb/s ptr inceput mi se pare foarte mult asta inseamna peste 350mbps desi nu cred ca ai ce face atat la inceput:) parerea mea
« Ultima Modificare: Ianuarie 27, 2009, 07:20:50 am de RTD »