Autor Subiect: Mi-am luat VPS. What now?  (Citit de 6518 ori)

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
Răspuns: Mi-am luat VPS. What now?
« Răspuns #15 : Februarie 13, 2009, 11:11:40 am »
Asta e adevarat.  Probabil m-ar ajuta, dar asta costa 10 euro

e prea scump, cum sa dai 10E?.

eGazduireWeb.ro

• Vizitator
« Răspuns #16 : Februarie 13, 2009, 11:23:07 am »
LOL, Andrei G :)

reverse

• Vizitator
« Răspuns #17 : Februarie 13, 2009, 12:18:54 pm »
  Andrei G., merci, foarte buna gluma de cartier, o s-o transmit unor baieti cu 4 clase sa o guste.
  In cu totul alta ordine de idei, problema nu este suma respectiva, ci faptul ca providerul nu presteaza asemenea servicii decat pentru domeniile inregistrate la ei. Iar acea operatiune costa 10E, setarea LXadmin la cerere nu exista ca serviciu.

reverse

• Vizitator
« Răspuns #18 : Februarie 14, 2009, 01:37:21 am »
Cred ca am rezolvat in cele din urma. Acum am o simpla nelamurire privitoare la proceduta RoTLD:

In area "Modificari OnLine" > "Nameservers" >  am folosit optiunea "Click aici pentru a crea/modifica/şterge un nameserver pe domeniul..." si am introdus noile nameservere si IP-urile corespunzatoare.
In acest context, mai este nevoie sa ma intorc in fereasta initiala "Nameservers", si dupa ce sterg vechile nameservere shared si sa introduc si in aceste campuri noile nameservere?

Va multumesc.

asdirc

• Vizitator
« Răspuns #19 : Februarie 14, 2009, 01:47:36 am »
Banuiesc ca ar fi normal sa introduci noile ns uri . . .

reverse

• Vizitator
« Răspuns #20 : Februarie 14, 2009, 08:05:56 am »
Asa am facut. Multumesc asdic.
 Apropo, cumva RoTLD a automatizat procesul? Ca, inainte vreme, la schimbarea NS ma umpleau de mail-uri, acum domeniul a plecat deja sa se propage si... nici un mail de la RoTLD. ::)

asdirc

• Vizitator
« Răspuns #21 : Februarie 14, 2009, 12:43:54 pm »
Din cate imi amintesc asa a fost si la mine anu trecut, s-au schimbat automat dns-urile dupa ce am dat un mail de confirmare.

reverse

• Vizitator
« Răspuns #22 : Februarie 14, 2009, 05:20:32 pm »
  M-am saturat. NS s-au propagat, setaile in RoTLD sunt bune, insa nu am configurat eu corect DNS in LXadmin.
  Renunt. Suport ioc in weekend la provider. Am numai membrii din Europa Vest si USA pe site, altfel imi luam cel mai mic VPS de la Simpliq si gata, macar aici e suport decent.
  Last chance for VPS, ofer 20 euro celui care ma ajuta cu setarile in seara asta. Daca nu, imi iau un rahat de shared de 10 euro la mama naibii si gata. Trebuia intai sa invat, nu sa stau cu site-ul offline cat timp eu ma initiez in Unix.

Va multumesc, un weekend placut.

reverse

• Vizitator
« Răspuns #23 : Februarie 14, 2009, 05:42:09 pm »
Ce aiureala, i-am dat un restart si ...acum functioneaza. ::) Cred ca unele servicii nu "mergeau" initial.

asdirc

• Vizitator
« Răspuns #24 : Februarie 14, 2009, 07:11:13 pm »
Bine ca ai reusit sa ii dai de cap, desi te-ai chinuit toata noaptea :).

twister

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
« Răspuns #25 : Februarie 18, 2009, 10:01:50 am »
  LXadmin e un panel decent, insa nu are 0 (zero) documentatie. Creatorul panel-ului spune ca nu a lansat documentatia... pentru ca produsul e intuitiv ::)
  Primul om care reuseste (inclusiv autorul panel-ului) sa expedieze mail in INBOX-ul (si nu in Spam folder) Yahoo! sau Live dintr-un server cu LXadmin (domainkey, SPF... nu conteaza, to in Spam ajungi) e un mare deschizator de drumuri :D
  Datorita acestor neajunsuri, LXadmin e fix un rahat. Are avantajul ca seamam cu cPanel, insa doar la interfata. Nu exista documentatie si nimeni nu stie ce se intampla daca "apesi butonu' ala".

vietnam

• Vizitator
« Răspuns #26 : Martie 03, 2009, 11:52:23 am »
Citat
(cgeorge @ Feb 27 2009, 18:13) *
mai intai poate ar trebui sa te gandesti la o optimizare a site-ului.
In primul rand pozele alea sunt si de 1MB fiecare, iar la o pagina se incarca destul de multe. .  deci de acolo faci trafic.
solutia mea. .  micsoreaza pozele. .  sau daca vrei neaparat sa le arati si mari. .  sa le faci thumbnails si sa le arati pe alea iar cele mari doar cand se da click pe alea mici.

O sa il optimizez , pana in aprilie , mai cand imi expira contratul cu cei la care am acuma.  Multi au zis ca nu am nevoie neaprat de Server dedicat, si m-am decis sa incerc de test timp de 7 zile solutia VPS.  La prima firma care voi putea testa timp de 7 zile cum le merge VPS-u , sa vad daca banda alocata de ei este ok, precum si sa vad cum merge .  As dori sugestii cum sa testez cam cat de bun este srverul, atat ca banda precum si ca calcul.  De exemplu Wget precum sa fac si Queruri in msql ca sa vad cad de bine se misca.  Configuratia celor la care voi testa timp de 7 zile este urmatoarea

Citat
Pachete de VPS-uri V1024
Memorie RAM ferm garantata
RAM dedica 1024 MB
HDD alocat
HDD dedicat 80 GB Dimensiunea swap-ului a fost aleasa sa fie dublul memoriei.  Aceasta partitie este alocata separat in plus fata de spatiul disponibil pe disc alocat fiecarui VPS in parte.
Swap alocat 2048 MB
Echivalenta mb/s alocati cu GB consumati:
Daca un VPS foloseste in mod constant 1 mb/s timp de o luna intreaga atunci acel VPS va consuma 320 GB de trafic.
Latime de banda alocata
(Trafic maxim lunar) 10 mb/s
(3. 200 GB)
Adrese IP dedicate 4 IP-uri
Backup Offsite accesibil prin FTP 8 GB
Numar de domenii gazduite Nelimitat
Acces Root da
Gazduire DNS da
Monitorizare server 24/7
Control panel Webmin Gratuit
Taxa de instalare 0 RON

Are cineva idee cum se mananca acest Webmin , ca nici macar nameservere nu am reusit sa creez, daca poate cineva sa ma ajute sa ma descurc cu el, ca ar fi pacat sa treaca astea 7 zile si sa renunt la ei doar pentru ca sunt prea complicatii, cand poate sunt buni de ceva

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #27 : Martie 03, 2009, 12:29:50 pm »
webmin e o unealtă bună, dar necesită ceva timp pentru acomodare. De ce nu ceri şi management de la cei ce-ţi oferă vis-ul ?

vietnam

• Vizitator
« Răspuns #28 : Martie 03, 2009, 12:54:46 pm »
Citat din: Gupi link=topic=3622. msg34542#msg34542 date=1236076190
webmin e o unealtă bună, dar necesită ceva timp pentru acomodare.  De ce nu ceri şi management de la cei ce-ţi oferă vis-ul ?

Imi place sa invat sa fac eu cat mai multe, asa m-am obisnuit de cand aveam 5 ani si modificam programe in basic.

Si apropo ce parere aveti de acestia

Servere Virtuale     
xVPS-2
  Spatiu pe disc    
25 GB
 Trafic lunar    
Necontorizat
Banda
   Metropolitan/National    
100 mbps
Banda
   Metropolitan/National
   Alocare Dinamica    
150 mbps
Uptime    
99. 9%

Oversell ceva sau ? m-ar interesa la ei pentru ca au Metropolitanul si Nationalul de 100 de Mbps

matei.profisol

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
« Răspuns #29 : Martie 04, 2009, 04:15:49 pm »
Decat sa dai 50E pe vps, cu frecventa procesorului sharuita, etc, nu mai bine dai 99E pentru un server dedicat? xeon 3ghz, 1gb ram, 250gb hdd, etc. . .