Autor Subiect: Cam ce server Dedicat am nevoie ?  (Citit de 4415 ori)

vietnam

• Vizitator
Cam ce server Dedicat am nevoie ?
« : Februarie 27, 2009, 04:43:05 pm »
Doresc sa hostez vreo 10 siteuri, 8 dintre ele inca nu sunt terminate, iar siteul principal consuma o banda de aprox

Nu prea ma pricep prea bine, asa ca va dau mai multe date .

In primul Rand MySQL , iar inca este folosit putin, inca nu am lansat forumul plus 2 sau 3 magazine in script PrestaShop (Banuiesc ca va da de munca la calcule )

Citat
This MySQL server has been running for 13 days, 9 hours, 37 minutes and 49 seconds.  It started up on Feb 14, 2009 at 06:48 AM.

Traffic Tip     ø per hour
Received    1,301 MiB    4,141 KiB
Sent    1,839 MiB    5,856 KiB
Total    3,140 MiB    10 MiB
Connections    ø per hour    %
max.  concurrent connections    200    ---    ---
Failed attempts    33 k    103. 91    3. 26%
Aborted    1,167    3. 63    0. 11%
Total    1,026 k    3,188. 48    100. 00%
Query statistics: Since its startup, 430,987,669 queries have been sent to the server.
Total    ø per hour    ø per minute    ø per second
431 M    1. 34 M    22. 33 k    372. 22

Trafic lunar de peste 100 de Gb cu o crestere lunara de 30 de GB, cam ce latime de banda ar fi necesara ?

Citat
Disk Space Usage     435. 34 Megabytes
MySQL Disk Space    5. 41 Megabytes
Disk space available    -335. 33 Megabytes
Bandwidth (this month)    102142. 35 Megabytes

Iar la Host-ul meu, care recent a fost cumparat de altcineva, am noroc ca am contract cu ei pana in Aprilie, pentru ca deja depasesc de de vreo 20 de ori banda care ar trebui :

Citat
Monthly Bandwidth Limit
   2043% used

Feb 2009
roxymob. ro   99. 62 Gig
forum. roxymob. ro   132. 75 Meg
Total   99. 75 Gig

Jan 2009
roxymob. ro   83. 52 Gig
forum. roxymob. ro   5. 48 Meg
Total   83. 53 Gig

Dec 2008
roxymob. ro   55. 73 Gig
forum. roxymob. ro   7. 8 Meg
Total   55. 74 Gig

Estimez pentru cand voi hosta ca am nevoie cam de 300-500 de GB Trafic lunar si un server cu destula putere de calcul , pentru vreo 3 siteuri cu Mysql si 3 shopuri online .  Nu ma intereseaza castigul imediat al investitiei, adica chiar daca imi amortizez bani in 3 ani, pentru mine tot este bine.  Prefer sa am pe server propriu mai ales ca estimez ca in viitor daca voi avea banda destula, vo putea sa mai listez si alte siteuri pe care o sa le mai creez, plus proiecte proprii.
Astept cu entuziasm raspunsurile voastre in legatura cu ce server, banda, ups, generator sa iau.

Cu stima,
Badita Florin
0766309001

EGW

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 95
    • Vezi Profilul
    • www.egazduireweb.ro
Răspuns: Cam ce server Dedicat am nevoie ?
« Răspuns #1 : Februarie 27, 2009, 04:49:40 pm »
Eu iti recomand doua variante.

1.  VPS - Din cele enumerate de tine mai sus rezulta faptul ca te incadrezi minunat in resursele oferite de un VPS.

2.  Colocare intr-un dc.  Ar fi mult mai bine sa ai echipamentul tau.

Un dedicat este mult mai scump decat un VPS si nu cred ca ai nevoie de capacitatea unui intreg server.

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #2 : Februarie 27, 2009, 05:40:10 pm »
Probabil toti au avut de aface cu medicii romani, unu medic spune ca ai ceva, alt medic spune ca ai altceva...

Asa ca uite si parerea mea, in nici un caz sa nu cumperi un vps pentru ce ai tu nevoie, cel mai bine cauta un server dedicat cu trafic nelimitat (preturile sunt in jur de 80E) sau cumperi un server al tau si il duci intr-un centru de date, pretul de colocare incepe de la 60E...

Ca sa iti faci un mini centru de date... nu era rost, a mai fost discutia asta pe forum.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #3 : Februarie 27, 2009, 05:48:17 pm »
cel mai bine cauta un server dedicat cu trafic nelimitat (preturile sunt in jur de 80E).

nouptime.com pregatesc o oferta traznet: trafic nelimitat + 150000 GB/luna!

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #4 : Februarie 27, 2009, 06:10:39 pm »
Ce nu imi place mie aroganta, daca nu ai gasit servere dedicate cu trafic nelimitat nu inseamna ca sunt un mit sau cine stie ce te mai gandesti tu Gupi.
Exista alte metode de limitari cum ar fi latimea de banda.
Pe toate forumurile unde vad ceva cu nelimitat sar toti "imposibil, aberatie, wtf.. etc", poate ar fi cazul ca romanii sa nu se mai creada a tot stiutori.
Cand doresti sa te contrazici cu cineva vino cu argumente solide, nu cu un web site facut in gluma.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #5 : Februarie 27, 2009, 06:47:03 pm »
welihelp, Einstein zicea ca doar universul si prostia umana sunt nelimitate.

Daca iau un server cu  trafic nelimitat, inseamna ca -teoretic- pot consuma si 150000000000000000 GB/luna nu ?
In practica, voi fi limitat cel putin de capacitatile fizice ale placii sau placilor de retea (10Mbps necontorizat ~ 3300 GB lunar).

Cine vine pe forumul gazduire.info se asteapta la pareri pertinente, avand in vedere ca este (in mare parte) o comunitate de furnizori de servicii web. In momentul in care sustii termeni ca si "traficul nelimitat", s-ar putea sa te trezesti cu un client care o sa te stoarca in procese pentru reclama mincinoasa.

(parerea mea, de neofit)

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #6 : Februarie 27, 2009, 06:52:07 pm »
@vietnam, pe softpedia ai primit un prim sfat foarte bun: optimizează site-ul (pozele sunt foarte mari).

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #7 : Februarie 27, 2009, 07:03:12 pm »
Albert de care vorbesti tu nu are treaba cu acest simplu calcul, dupa cum am spus, Trafic Nelimitat gasesti peste tot, daca ai alte limite cum ar fi viteza pe secunda, 1mbps, 10mbps, 1gbps... este alta problema.
Cum aduci tu universul la nivelul asta... asa de jos, of....
Sunt companii cu capacitate foarte mare, nu ar avea probleme daca ofera 10mbps sau 100mbps conexiune constanta. Daca nu ai ajuns la performanta lor nu inseamna ca nu se poate sa oferi asa ceva din cauza ca un client poate sa te stoarca de resurse.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #8 : Februarie 27, 2009, 07:09:13 pm »
@welihelp, raspunde-mi te rog la o intrebare: exista trafi
Trafic Nelimitat gasesti peste tot, daca ai alte limite cum ar fi ...

http://dexonline.ro/search.php?cuv=nelimitat
Daca e nelimitat, nu are limite.
Albert avea dreptate.

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
« Răspuns #9 : Februarie 27, 2009, 07:09:57 pm »
@vietnam:

Ai nevoie de host in Romania (adica ai vizitatorii siteului din Romania cel mai mult) sau afara (SUA / UK/ Germania).

Imi cer scuze daca ai spus deja dar nu am vazut :)

Zoltan Egresi

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 100
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Februarie 27, 2009, 07:11:54 pm »
La prima vedere a site-ului iti pot spune sigur ca nu ai nevoie de un VPS si nici un server dedicat.

Cel mai bine ai investi acei bani in optimizarea paginii, in special a imaginilor.

Sa luam de exemplu aceasta pagina : http://www.roxymob.ro/pagini/picioare-mobilier-mobila.html

Ai in pagina imagini de dimensiuni foarte mari, ai redimensionat imaginea mare direct din html in loc sa faci un nou set de imagini de dimensiuni mici, astfel o simpla pagina are ~10MB ceea ce este foarte mult.

Incearca sa lucrezi la acest aspect.

vietnam

• Vizitator
« Răspuns #11 : Februarie 27, 2009, 07:18:35 pm »
Citat din: StefanIordan link=topic=3651. msg34493#msg34493 date=1235754597
@vietnam:

Ai nevoie de host in Romania (adica ai vizitatorii siteului din Romania cel mai mult) sau afara (SUA / UK/ Germania). 

Imi cer scuze daca ai spus deja dar nu am vazut :)

Nu am spus si imi pare rau, chiar vream sa precizez.  Traficul 50 % reprezinta Bucurestiul, si 45 % reprezinta Alte regiuni din Romania.   Externul nu ma intereseaza.  Am gasit vreo 2 oferte interesanta dar totusi fac upload destul de greu pe siteul lor.  De aia as prefera sa fac server dedicat, pentru a avea o viteze excelenta in modificarea si viteza de upload a siteului.

De preferat decat sa modific mai degraba contractez un abonament de banda mare, prefer mai intai sa fac siteul cu vanzare online, care o sa fie optimizat, si de modificat mai tarziu.  ( nu prea merge modificat scriptul, iar siteul in sine este greu de modificat.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #12 : Februarie 27, 2009, 07:24:25 pm »
@vietnam
- un server dedicat cu 1000GB/luna costa cam 100 euro pe luna.
- un pachet de gazduire generos (cu ~200 GB trafic lunar) costa cam 40 euro/luna
- estimez (grosier) optimizarea site-ului tau la 300 euro.
Matematica zice ca daca ti-ai optimiza site-ul, ti-ai scoate banii in 5 luni.

(tu iti cunosti mai bine script-ul si poti estima mai bine cheltuielile)

EGW

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 95
    • Vezi Profilul
    • www.egazduireweb.ro
« Răspuns #13 : Februarie 27, 2009, 07:42:58 pm »
Citat din: welihelp link=topic=3651. msg34486#msg34486 date=1235749210
Probabil toti au avut de aface cu medicii romani, unu medic spune ca ai ceva, alt medic spune ca ai altceva. . . 

Asa ca uite si parerea mea, in nici un caz sa nu cumperi un vps pentru ce ai tu nevoie, cel mai bine cauta un server dedicat cu trafic nelimitat (preturile sunt in jur de 80E) sau cumperi un server al tau si il duci intr-un centru de date, pretul de colocare incepe de la 60E. . .

Ca sa iti faci un mini centru de date. . .  nu era rost, a mai fost discutia asta pe forum.

Vreau sa imi areti si mie serverul cu trafic nelimitat.
Astept raspuns.

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #14 : Februarie 27, 2009, 08:09:58 pm »
@Gupi
Greu sa citesti cu atentie: TRAFIC NELIMITAT - fara limita
Poti sa ai si conexiune de 2Mbps daca nu ai limita la trafic rezulta ca traficul nu are limita, stii ce e aia trafic nu ? Sau e nevoie sa te uiti iar in dex ?

@EGW
Verifica iWeb, ai Unmetered Servers, acela e doar un exemplu, nu o sa stau acum sa fac reclama firmelor din romania care ofera asa ceva, cine stie cum sar "indienii" pe mine cu idei ca as lucra la firma X sau sunt platit de ei...