Orpheus
Vizitator
|
 |
« Răspunde #4 : August 31, 2009, 09:58:27 » |
|
Buna ziua,
Am vazut acest topic aici, si pentru ca seamana in solicitare cu ce vreau si eu sa intreb, m-am gandit sa merg in prelungirea lui, daca am gresit imi cer scuze.
Am luat de la ZetaBoards, un board gratuit, la care am primit free 50 Mb, l-am cosmetizat, imbunatatit si l-am transformat intr-un forum utilizabil, la ora asta, dupa cam o saptamana, am vreo 25 de useri, marea majoritate din Romania, doar doi sunt romani dar cu domiciliul in UK, asadar ei posteaza de acolo. Intre timp am achizitionat si un domeniu, de la GoDaddy, pe un an de zile, deasemenea, ei imi pot oferii gazduire, ca i-am intrebat, insa procedura lor imi pare mai complicata, si imi este teama sa trimit 100 sau 200 de dolari, sa mi se confirme ca am spatiu dar, ca mai apoi, sa realizez ca nu ma descurc ce sa fac mai departe, adica cum sa ajung sa ma si bucur de el. Practic nu stiu ce ar trebui sa fac dupa ce am primit spatiu, nu stiu cum ajunge forumul meu pe acel spatiu, mai trebuiesc facute ceva setari dupa aceea,nu mai trebuiesc, daca le poate face altcineva, in cazul in care eu nu ma pricep, sunt amanunte pe care nu le cunosc. De aceea am ales intai sa intru pe un site romanesc, unde vorbim aceeiasi limba, si sa intreb.
Ca hostare, ma gandesc la una simpla, nu ma gandesc la servere dedicate, ca nu stiu ce traseu va avea in viitor, forumul deschis de mine. Problema mea la ora asta este priceperea, daca vad pe majoritatea de aici ca discuta lejer despre toate astea, avand mai mult sau mai putin cunostinte si habar despre hostare si modul cum se realizeaza, eu sunt super novice, dar cu dorinta mare de a face asa ceva. Intrebarea mea este cum spuneam asemanatoare cu a lui optimus, doar ca difera nitel datele:
Ce ma sfatuiti sa fac, daca ati fi in locul meu, si ati dispune de bani limitat, pentru o gazduire clasica, modesta, a unui forum, si un singur domeniu, pentru ce hoster ati opta?, cu server in romania sau in afara, unde, care, vad netul plin, dar nu stiu ce sa aleg. Poate cineva sa-mi descrie exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac de la achizitionarea unui spatiu si pana la a folosi forumul pe acel spatiu?
Multumesc mult, si inca odata, imi cer scuze daca am postat aici si ar fi trebuit in alta parte.
|