Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

31103 Mesaje în 2866 Subiecte- de către 3956 Utilizatori - Ultimul cont creat: louisnorris031

Iulie 30, 2010, 06:26:36
GAZDUIRE.infoForum WHgazduire.infoAm nevoie de un sfat
Pagini: [1]   În jos
Imprimă
Ajutor Subiect: Am nevoie de un sfat  (Citit de 1950 ori)
optimus
Vizitator
« : Mai 04, 2009, 11:24:40 »

M-ar interesa gazduire pentru un site exclusiv pentru stocare de fisiere (care sa ofere domeniu gratuit, nu conteaza extensia), care sa "pice" cat mai rar (de preferinta deloc), un spatiu de depozitare de cel putin 50 GB, sa permita un trafic lunar cat mai mare si, bineinteles, cat mai ieftin. Ce companie imi recomandati?

Multumesc.
Memorat
dt
Moderator
Hostmaster

ename_ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Mai 04, 2009, 06:17:10 »

Pentru un spatiu asa de mare (si un site cu un asemenea specific) cu siguranta nu poti sa folosesti un serviciu de share-hosting. Poti sa te orientezi catre un server virtual iar ulterior, catre un server dedicat (asta in functie de cati utilizatori estimezi ca vei avea). La cat costa un astfel de serviciu, nu mai conteaza daca domeniul e gratuit sau nu.
Memorat

Daniel Toma
Florin Matincă
Membru

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Mai 04, 2009, 10:30:08 »

Un server dedicat ar fi cea mai buna recomandare. Firma de la care il iei te-ar putea indruma si pentru a gasi o solutie software care sa te ajute in a accesa cat mai usor fisierele stocate acolo.

Acum, daca te documentezi putin pe forum, iti vei da seama care sunt furnizorii care te pot ajuta cu servere dedicate. Ia legatura cu ei si discuta concret.

Succes !
Memorat

Florin Matincă
optimus
Vizitator
« Răspunde #3 : Mai 05, 2009, 09:15:47 »

Eu momentan folosesc filehosting.org. Aia zic ca nu exista limita de marime pentru fisierele urcate si nici nu ai o limita de spatiu pe care sa il ocupi. Am urcat cateva chestii mai mari (de 2-3 sute de mega) si merge cam greu urcarea... cam cu 100k. La descarcare merge cu peste un mega totusi. E putin 100k pentru upload sau mi se pare mie?
Per total mi se pare un serviciu ok, mai ales ca e gratuit, numai ca am observat momente in care siteul era cazut. Nu mult, dar destul cat sa iti dea de banuit.
Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este ca e posibil ca unii din clientii mei sa nu poata descarca acele fisiere tocmai din cauza unei "mici" caderi a siteului. Si in plus, n-am de unde sa stiu daca fiecare fisier urcat ramane acolo si este disponibil pe o perioada nedeterminata. Ca nu ai cum sa tot verifici daca fiecare link e ok.
Acuma nu stiu ce sa fac. Sa continui sa-mi tin fisierele la ei sau sa-mi iau un domeniu personal. Oare se merita?
Memorat
Orpheus
Vizitator
*

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : August 31, 2009, 09:58:27 »

Buna ziua,

Am vazut acest topic aici, si pentru ca seamana in solicitare cu ce vreau si eu sa intreb, m-am gandit sa merg in prelungirea lui, daca am gresit imi cer scuze.

Am luat de la ZetaBoards, un board gratuit, la care am primit free 50 Mb, l-am cosmetizat, imbunatatit si l-am transformat intr-un forum utilizabil, la ora asta, dupa cam o saptamana, am vreo 25 de useri, marea majoritate din Romania, doar doi sunt romani dar cu domiciliul in UK, asadar ei posteaza de acolo. Intre timp am achizitionat si un domeniu, de la GoDaddy, pe un an de zile, deasemenea, ei imi pot oferii gazduire, ca i-am intrebat, insa procedura lor imi pare mai complicata, si imi este teama sa trimit 100 sau 200 de dolari, sa mi se confirme ca am spatiu dar, ca mai apoi, sa realizez ca nu ma descurc ce sa fac mai departe, adica cum sa ajung sa ma si bucur de el. Practic nu stiu ce ar trebui sa fac dupa ce am primit spatiu, nu stiu cum ajunge forumul meu pe acel spatiu, mai trebuiesc facute ceva setari dupa aceea,nu mai trebuiesc, daca le poate face altcineva, in cazul in care eu nu ma pricep, sunt amanunte pe care nu le cunosc. De aceea am ales intai sa intru pe un site romanesc, unde vorbim aceeiasi limba, si sa intreb.

Ca hostare, ma gandesc la una simpla, nu ma gandesc la servere dedicate, ca nu stiu ce traseu va avea in viitor, forumul deschis de mine.
Problema mea la ora asta este priceperea, daca vad pe majoritatea de aici ca discuta lejer despre toate astea, avand mai mult sau mai putin cunostinte si habar despre hostare si modul cum se realizeaza, eu sunt super novice, dar cu dorinta mare de a face asa ceva.
Intrebarea mea este cum spuneam asemanatoare cu a lui optimus, doar ca difera nitel datele:

Ce ma sfatuiti sa fac, daca ati fi in locul meu, si ati dispune de bani limitat, pentru o gazduire clasica, modesta, a unui forum, si un singur domeniu, pentru ce hoster ati opta?, cu server in romania sau in afara, unde, care, vad netul plin, dar nu stiu ce sa aleg.
Poate cineva sa-mi descrie exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac de la achizitionarea unui spatiu si pana la a folosi forumul pe acel spatiu?

Multumesc mult, si inca odata, imi cer scuze  daca am postat aici si ar fi trebuit in alta parte.
« Ultima modificare: August 31, 2009, 10:04:19 de către Orpheus » Memorat
WBF
Furnizor servicii
Hostmaster

hgv2k@hotmail.com hgv2k
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : August 31, 2009, 11:43:34 »

Poti alege oricare din firmele prezente pe forumul asta.
Vei gasi si solutii budget, vei avea posibilitati de upgrade si cel mai important vei avea suport in limba romana.

Nu vei primi recomandari aici, poate doar mesaje private.
Nu de alta dat mare parte din utilizatorii acestui forum sunt furnizori de servicii de hosting.

Memorat

Horia Vasiliu
Webfactor
Orpheus
Vizitator
*

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #6 : August 31, 2009, 11:51:00 »

Am inteles, WBF

Abia dupa ce am dat publish, am observat ca majoritatea sunt furnizori de servicii de hosting, si ma bucur ca este asa.

Multumesc pentru raspuns
Memorat
Pagini: [1]   În sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Theme orange-lt created by panic