Autor Subiect: Din nou probleme SIMPLIQ?  (Citit de 12983 ori)

Escu

• Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Why So Serious?
    • Vezi Profilul
Răspuns: Din nou probleme SIMPLIQ?
« Răspuns #75 : Iulie 23, 2009, 03:08:18 pm »
Sunt un simplu client al unei firme de hosting din .ro care are "spatiu" inchiriat la simpliq si-l vinde mai departe. N-am nici o problema cu ei, ci cu simpliq, pe care ii consider amatori.
Nu trebuie sa fi linux guru ca sa-ti dai seama cand le crapa mysql-ul sau apache-ul. Chestia asta se intampla de foarte multe ori in ultima perioada, ce-i drept pentru un timp scurt, dar suficient incat sa-ti dai seama ca nu poti sa-ti faci treaba pe serverele lor.

La noi, notiunea de hosting mai are multe de invatat.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #76 : Iulie 23, 2009, 03:12:35 pm »
@Escu, din cate vad pe site, simpliq ofera doar servere fara management.
IMHO asta inseamna ca nu ei se ocupa de mysql sau apache.

S-ar putea sa ma insel, dar inainte de a face astfel de afirmatii, pune si tu ceva pe masa, un contract, un tichet de suport, ceva.

Multumesc.

Escu

• Vizitator
  • *
  • Why So Serious?
    • Vezi Profilul
« Răspuns #77 : Iulie 23, 2009, 03:22:26 pm »
@Escu, din cate vad pe site, simpliq ofera doar servere fara management.
IMHO asta inseamna ca nu ei se ocupa de mysql sau apache.

S-ar putea sa ma insel, dar inainte de a face astfel de afirmatii, pune si tu ceva pe masa, un contract, un tichet de suport, ceva.

Multumesc.

indeed, ei ofera "locul" si firul cu net. Atunci cand firul ala de net nu mai face fata, oare cine-i responsabil?
traceroute ajunge la ei, dar restul serviciilor sunt moarte.
desigur recunosc ca poate fi si vina celui care a inchiriat spatiu de la simpliq, pentru ca poate s-au intins mai mult decat le permitea plapuma.

paull

• Vizitator
« Răspuns #78 : Iulie 23, 2009, 04:04:10 pm »
 muhaha.
 "Indeed" Simpliq e un centru de date.
 "Indeed" Simpliq nu sunt amatori, un amator nu ajunge sa tina in picioare un datacenter, mai ales in ROMANIA.

Te-ai intrebat daca:
 Hosterul respectiv nu are oprit mysql/apache.

PS: Nu hosterii din Romania mai au de invatat, ci cei de care depind.

Inainte sa atacati ganditi putin si logic.
 In orice domeniu e un 'bussiness-tree' de care tu depinzi.

Tot aud la "noi"
 Prietene la noi, inca ti se mai ofera ce ti se precizeaza.

Nu sunt client simpliq, nu am nici o tangenta cu ei, nu am vreun motiv sa le iau apararea, nu cred ca este nevoie ca cineva sa le ia aparerea, si totodata nu cred ca trebuie sa aruncati cu noroi asa fara dovezi clare.

In Romania nu a mers si nu va merge niciodata parteneriatul client-firma, mai intai trebuie sa arunci cu acuze pe 10000 de forumuri, dupa care sa iti dai seama ca ai gresit.

"traceroute ajunge la ei, dar restul serviciilor sunt moarte."
 Atunci intreaba hosterul care iti gazduieste domeniul.

WTF? This is Romania.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #79 : Iulie 23, 2009, 04:05:18 pm »
ai incercat sa iei legatura cu persoanele care se ocupa direct de gazduirea site-ului tau ?
Daca "firul" ajunge sa nu mai faca fata atunci tot nu e vina simpliq deoarece clientul simpliq trebuie sa cumpere teoretic mai multa banda. Noi si foarte probabil nici altii nu au nici un fel de probleme cu banda la simpliq in acest moment.

paull

• Vizitator
« Răspuns #80 : Iulie 23, 2009, 04:07:05 pm »

Nu cred ca mai merita sa raspunzi sincer.
 Everything its just "kewl"  :)

ai incercat sa iei legatura cu persoanele care se ocupa direct de gazduirea site-ului tau ?
Daca "firul" ajunge sa nu mai faca fata atunci tot nu e vina simpliq deoarece clientul simpliq trebuie sa cumpere teoretic mai multa banda. Noi si foarte probabil nici altii nu au nici un fel de probleme cu banda la simpliq in acest moment.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #81 : Iulie 23, 2009, 06:35:41 pm »
am scris deodata :P

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #82 : Iulie 24, 2009, 10:39:42 am »
Sunt un simplu client al unei firme de hosting din .ro care are "spatiu" inchiriat la simpliq si-l vinde mai departe. N-am nici o problema cu ei, ci cu simpliq, pe care ii consider amatori.
Nu trebuie sa fi linux guru ca sa-ti dai seama cand le crapa mysql-ul sau apache-ul. Chestia asta se intampla de foarte multe ori in ultima perioada, ce-i drept pentru un timp scurt, dar suficient incat sa-ti dai seama ca nu poti sa-ti faci treaba pe serverele lor.

La noi, notiunea de hosting mai are multe de invatat.

Intradevar la noi, notiunea de hosting mai are multe de invatat (nu stiu ce inseamna tampenia asta dar sunt silit sa fiu de acord)

Sa ai treaba cu un DC pentru ca papagalii care-ti vand serviciile nu sunt in stare sa-ti ofere ceea ce ti-au promis si mai mult sa te dai rotund in public cu o asemenea tampenie ma duce cu gandul ca trebuie sa fii ori extrem de prost informat sau extrem de mintit de catre cei care-ti furnizeaza servicii.

Am mai intalnit reselleri care avea contul suspendat sau serverul complet mort(bad management) si care-si minteau clientii ca nu e vina lor si ca sunt "probleme" in datacenter.

Geez

Escu

• Vizitator
  • *
  • Why So Serious?
    • Vezi Profilul
« Răspuns #83 : Iulie 24, 2009, 02:28:25 pm »
Pana la urma a fost o "problema" cu un site (alt client) care avea un virus si din cauza asta serviciile de mysql/apache nu mai functionau la parametrii normali. Asta-i raspunsul in linii mari pe care l-am primit de la "furnizor"

Daca as avea mai multe detalii vi le-as impartasi, dar cand nu am, sunt liber sa-mi exprim parerea. Imi cer scuze daca am cauzat probleme catre SIMPLIQ, dar nici nu pot sa va dau voua dreptate.

Cum simpliq nu-i egal cu perfectiunea, nici voi, nici eu nu putem sti care-i adevarul, atata vreme cat trece prin "tasta" oamenilor. Poate o fi fost de la hoster, poate de la simpliq, nu stiu si nici nu-mi pasa atata vreme cat imi merg site-urile fara probleme.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #84 : Iulie 24, 2009, 02:41:17 pm »
@Escu,
in momentul in care ai declarat public "N-am nici o problema cu ei, ci cu simpliq, pe care ii consider amatori." si tu de fapt nici macar nu stiai detalii minimale despre problema, credibilitatea ta s-a dus de tot.

Poate ai invatat o lectie de comunicare din intamplarea asta.

My 2c

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #85 : Iulie 24, 2009, 03:00:34 pm »
Mai Escu....

Esti dezastru.
O auzi de la mine pentru ca de obicei astea se aud de la mine.
Data viitoare cand nu-ti merge masina:
Nu urla la Rompetrol.
Ei nu au nici o vina ca tu esti de cacao si ti-ai cumparat Trabant(stii, masina aia de carton facuta de est germani)
Aia de la Rompetrol vand benzina/motorina si nu au treaba cu diversi...ca tine sau ca papagalii care-ti vand servicii care schiopatata.

Data viitoare sa te prezinti cu temele facute, si nu o sa ai parte de palme peste ceafa.

Escu

• Vizitator
  • *
  • Why So Serious?
    • Vezi Profilul
« Răspuns #86 : Iulie 24, 2009, 06:54:25 pm »
Mai Escu....

Esti dezastru.
O auzi de la mine pentru ca de obicei astea se aud de la mine.
Data viitoare cand nu-ti merge masina:
Nu urla la Rompetrol.
Ei nu au nici o vina ca tu esti de cacao si ti-ai cumparat Trabant(stii, masina aia de carton facuta de est germani)
Aia de la Rompetrol vand benzina/motorina si nu au treaba cu diversi...ca tine sau ca papagalii care-ti vand servicii care schiopatata.

Data viitoare sa te prezinti cu temele facute, si nu o sa ai parte de palme peste ceafa.

Amice, se vede ca n-ai condus niciodata cu apa in benzina...
Cred ca daca vroiai sa-mi transmiti un mesaj, puteai sa fi mai diplomat. Palmele tale peste ceafa au ajuns in /dev/null

@Gupi: imi pare rau, eram in febra site-urilor jos, si cred ca si tu ai trecut prin asa ceva. nu se va mai repeta. multumesc de sfaturi.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #87 : Iulie 24, 2009, 11:30:31 pm »
Amice, diplomatia se manifesta in prezenta bunului simt.
Chestie de care nu ai dat dovada.
Sa umpli de laturi pe cineva pentru ca erai in "febra" denota lipsa sapte ani la contorizare.

Daca conduci cu benzina indoita cu apa e treaba ta.
Strict a ta.
Nu mai polua zona asta cu tampenii.

Stiu ca obrazul tau gros nu a simtit nimic.
La mai mare....

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
« Răspuns #88 : Iulie 25, 2009, 06:11:39 pm »
Si din punctul meu de vedere care nu am nici o treaba cu nimeni si am criticat uneori pe cei de la SIMPLIQ ca au avut probleme zic ca inainte sa faci niste afirmatii despre cineva sau despre o firma ca sunt amatori sau sunt varza eu zic ca ar fi sa o iei pas cu pas sa vezi chiar unde este problema si sa nu arunci in cine nu trebuie cu lucruri aiurea.

Daca cineva are probleme o data nu inseamna ca sunt amatori si ca nu fac treaba buna de multe ori. Si ca tot ce se intampla pe internetul dinn Romania daca nu merge bine e de la ei.

Sincer daca cineva crede asa ceva poate afirma sus si tare ca tot ce este in Romania pe partea de internet este la pamant dar nu este chiar asa.

Sincer imi pare rau ca am deschis acest topic cu SIMPLIQ pentru ca se pare ca de la o mica intrebare s-a ajuns unde nu trebuie,

matei.profisol

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
« Răspuns #89 : Iulie 28, 2009, 06:32:18 pm »
Marian, te rog sa imi spui care dintre ofertele de la mine de pe site sunt trase de par. Prin acel post nu am intentionat sa imi prezint serviciul, respectiv sa imi fac reclama, era un exemplu.
Cat despre banda, 1mbps garantat (daca stii ce este aceasta notiune) nu ti se pare foarte ok la acel pret? Faptul ca fiecare server beneficiaza de alocare dinamica pana in 5mbps nu am specificat pe site, pentru ca eu nu vand fete morgana, eu vand banda garantata, daca am destula banda libera, se urca si mult mai sus (ceea ce se intampla tot timpul, dar nu "vand" asta). Chiar din quote-ul tau se vede ca am recunoscut faptul ca peste tot apar probleme mai devreme sau mai tarziu, si asta este logic. La mine inca nu au aparut, dar or sa vina si ele. Cat despre site, fiecare poate alege ce doreste sa faca public si ce nu.
Am spus eu undeva ca vreau clientii simpliq? Daca imi pun ambitia pot face si lucruri de genul "3 luni gratis, restul la 50% daca veniti de la simpliq la mine" si nu as avea o problema, dar nu imi sta in caracter sa fac asa ceva. La FH 2009 mi s-au parut oameni ok si pe treaba lor, in mare, si fiecare e liber sa isi desfasoare activitatea asa cum vrea. Eu mi-am expus parerea referitor la cum au decis ei sa construiasca reteaua de fibra optica, care ar trebui sa fie redundanta si nu este cu adevarat, plus ca providerul de back-up nu intra automat.

cred ca am terminat cu offtopic-ul, sper sa nu imi iau avertisment/ban, daca doresti tu sau oricine altcineva sa continuam discutiile pe mess, id mateis123, horia si tu daca ai timp/chef.