Autor Subiect: PROBLEMA DEPASIRE TRAFIC VPS  (Citit de 8580 ori)

ady_servers

• Vizitator
PROBLEMA DEPASIRE TRAFIC VPS
« : August 11, 2009, 10:21:52 am »
 Acum o luna de zile am cumparat un Vps cu limita de trafic (300 GB) de la firma (simpliq romania), in urma cu 2 zile am primit un e-mail cu o factura unde ma anunta ca traficul respectiv s-a depasit cu 1 TB si trebuie sa platesc undeva la 300 lei.
Problema cea mai mare este ca cei de la simpliq nu mi-au dat link-ul unde sa-mi verific traficul de la inceput mai exact am primit acel link dupa ce am primit factura mai sus mentionata bineinteles la insistentele mele.
Toata treaba este ca atunci cand am facut comanda la ei pe site nu este specificat pe nicaieri ca tot ce se depaseste se pleteste aditional si nici la Termeni si Conditii nu este specificata aceasta treaba.Ei au venit cu motivatia ca se deduce ca se plateste totul chiar daca nu era specificat pe site.
Mentionez ca nu am incheiat nici un contract si nu este nici o baza legala.
Ei tot insista sa le achit aceata factura si tocmai de asta apelez la dvs sa ma sfatuiti intr-un fel. ??? ??? ???

Mihai RADULESCU

• Membru
  • Mesaje postate: 181
  • http://www.tlh.ro
    • Vezi Profilul
    • Top Level Hosting
Răspuns: PROBLEMA DEPASIRE TRAFIC VPS
« Răspuns #1 : August 11, 2009, 11:18:16 am »
Nu cred ca cei de la Simpliq s-ar fi sesizat la o depasire de trafic de bun simt, chiar si cateva zeci poate 100 GB, dar la 1 TB...nu poate sa fie lucru curat.

In legatura cu plata...cand te duci in piata si iti iei un KG de rosii, iei din gramada 1 KG, nu trebuie sa te atentioneze nimeni.

Contract se semneaza la cererea ta. Din cate stiu, in lipsa unui contract , termenii si conditiile tin loc de contract.

Bafta!

AndreiPietrosu

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
« Răspuns #2 : August 11, 2009, 11:55:04 am »
Salut Adi,

Noi lucram cu baietii de la Simpliq de mult timp(cred ca sunt peste 2 ani) si intotdeauna au fost corecti. Daca ti-au dat factura respectiva, nu cred ca a fost cu scop de "teapa", totusi sunt o firma cunoscuta in domeniu si activitatea lor poate sa ateste lucrul asta. In mod normal ar fi trebuit sa ai si tu pe VPS-ul respectiv un soft care sa contorizeze banda consumata. Parerea mea este ca nu au vrut sa te pacaleasca in nici un fel si e normal sa isi recupereze si ei cheltuiala pentru traficul consumat(1 TB nu sunt chiar 100 GB). Dupa cum spunea si Mihai, in lipsa de contract se ia ToS-ul.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #3 : August 11, 2009, 12:35:32 pm »
Sincer, 1TB de trafic la 300 lei mi se pare un pret foarte bun.

Cum iti suna la 1$/GB depasire sau 0.5$/GB depasire? :D

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #4 : August 11, 2009, 12:50:47 pm »
Mai umanule

Ai prajit peste 1TB de trafic.
Tu.
Nu ei.
Pretul e ok, frumusetea este ca nu ti-au taiat contul ca unii talibani( me included)
Fix pentru clienti ca tine noi suspendam instant.
Decat sa aud intrebari existentiale despre cum nu ar plati cum nu stiau sau cum ar lasa o lunga dara de la trasul pe fund....noi suspendam.
Gasesc deplasata intrebarea daca sa platesti ceea ce ai consumat.
Nu, nu plati, fa-ti un backup si fugi repede.
Noi o sa te stimam

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #5 : August 11, 2009, 03:06:49 pm »
300lei pentru 1TB trafic, ce sa zic, asa se fac banii.
Ar fi ceva sa taxeze si internet service providerii la trafic in loc sa puna limita pentru latimea de banda.

Marian

• Membru
  • Mesaje postate: 389
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : August 11, 2009, 03:36:56 pm »
300lei pentru 1TB trafic, ce sa zic, asa se fac banii.
Ar fi ceva sa taxeze si internet service providerii la trafic in loc sa puna limita pentru latimea de banda.

Este 1 TB de trafic totusi, nu este mult 300 de lei. Nu compara un ISP cu un datacenter, incearca sa soliciti o oferta de pret pentru 4 Mbps banda garantata la rds si ai sa vezi un pret real.

Asa cum spunea si domnul Horia, de regula accountul de gazduire "se taie" la depasirea traficului.

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
« Răspuns #7 : August 11, 2009, 03:52:49 pm »
// off topic
Mai, WBF, domnii colegi de forum vad ca te domnesc pe aici de cand esti sperietoare :D

(Dl. Marian, glumesc. Sa nu-mi sariti de gat).

Marian

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : August 11, 2009, 03:58:53 pm »

:))
 Apreciez oamenii care spun lucrurilor pe nume

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #9 : August 11, 2009, 04:02:20 pm »
GTS Telecom - Centru de date + ISP
Euroweb - ""
Romtelecom - ""
Ines - ""
Dotrotelecom - ""

Ca au propriile centre de date sau nu este alta problema.
Oricum lista poate continua, nu compar un ISP cu un centeu de date, majoritatea sunt si una si alta.
Si cand cumpara Cogent cu 4$ / Mbit, ce sa mai zic, scump.
RDS nu intra in discutie, cate conexiuni cu provideri Tier 1 are? Normal sa ceara mult pentru mbit.

Scuzati-ma pentru offtopic, dar Romanii sunt invatati cu munca putina si bani multi.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #10 : August 11, 2009, 04:39:10 pm »
eu zic ca romanii sunt invatati sa arunce cu noroi in serviciile din romania fara un motiv.
Oricum discutia nu are sens, acesta este pretul si este unul foarte mic pentru trafic.
Sti ca un centru de date nu are internet numai de la RDS, sau numai de la Cogent ?
Ca sa nu mai vorbim de GTS , centru de date care pica atunci cand se ia curentul s.a.m.d.

Marian

• Membru
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : August 11, 2009, 04:42:59 pm »
 Scuze, da cred mai degraba ca sunt invatati cu 1 euro "din gramada" adica ... "nelimitat pe linie" cum am vazut pe ceva site-uri pe la colegi ;)

Daca ai oferi servicii de gazduire web si ai avea 2 clienti ca omul de mai sus, sa-ti faca 1,3 TB de trafic intr-o luna de fiecare, ca apoi sa se intrebe daca trebuie sa-ti si plateasca, nu stiu unde ai ajunge.

Daca ai un server dedicat prin Statele Unite si platesti 300 de dolari lunar iar limita de trafic este de 1,5 TB si ai 2 clienti care fac un trafic de 1 TB / luna ce iti platesc 3 milioane, care este avantajul tau ?

Avem apometre acasa si luna asta consumam 400 metri cubi de apa calda, trebuie cumva sa ne instinteze regia de apa sau sa ne sisteze furnizarea ? Se pune problema daca trebuie sa le platim sau nu ?. Eu nu cred.

E simplu, a consumat, plateste oamenilor si daca vrea ramane client sau pleaca.

welihelp

• Vizitator
« Răspuns #12 : August 11, 2009, 04:57:38 pm »
Ce vroiam eu sa spun este chiar simplu, limitare de banda nu de trafic. Si sa fim seriosi, nu cred ca tot traficul facut de el a fost international.
Simpliq ca si alte centre de date sunt conectate la interlan si au peer cu alti provideri, mai pe scurt traficul este chiar ieftin in Romania.
Nu putem compara apanova, distrigaz, enel, etc.. cu internetul.
In situatia de fata nu are ce face, decat sa plateasca ce a consumat.
Sincer este greseala lui ca nu s-a interesat de la inceput de pret in cazul in care depaseste traficul si ca nu a cerut grafice cu trafic din prima zi.

AndreiPietrosu

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
« Răspuns #13 : August 11, 2009, 05:08:27 pm »
welihelp, calm ca nici traficul national nu e asa ieftin cum crezi tu :) Poate doar pentru ofertele home user(ca de... asa pare). Stii care e problema, ca desi se consuma resursele respective, omul te anunta si iti face un pret pentru ele(acum 300 RON pentru 1 TB, sincer iti spun ca e decent... chiar si pentru traficul national ca nici ala nu e moka).
Problema e ca e o mentalitate destul de generalizata in Romania sa crezi ca furnizorii romani incearca non-stop sa te jefuiasca si sa faca cel mai mare profit posibil de pe seama ta. Nu e asa, cel putin nu in cazul firmelor vechi in domeniu(si vechi inseamna cel putin 2-3 ani pe piata). Si da... e resposabilitatea clientului sa isi monitorizeze site-ul. E ok cand vezi ca vine droaia de vizitatori si acceseaza continut in nestire si creste site-ul... dar asta nu te face sa te intrebi cat consumi?
Eu nu blamez pe nimeni, dar trebuie sa intelegeti ca si noi dam bani/munca/timp pe serviciile pe care le oferim si nu e chiar corect sa iti ofer ceva si apoi sa te miri de ce trebuie sa platesti pentru el.

La final, nu are rost sa intram in polemici de DC-uri pentru ca nu stiu cati au reusit sa le testeze si sa vada si calitatea si preturile la toate ;).

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #14 : August 11, 2009, 11:02:45 pm »
Cred ca unul dintre motivele pentru care pretul pare mare este faptul ca se compara cu pretul pe care il plateste utilizatorul casnic la RDS. Clientul vede diferenta de pret si are impresia ca este furat.
El nu are de unde sa stie ce preturi practica ISP-ul pentru banda la un datacenter si nici nu ia in calcul faptul ca banda de la datacenter e probabil dublata sau triplata pentru redundanta.

Avand in vedere ca nici nu are de unde sa stie toate lucrurile astea eu unul inteleg pe deplin nedumerirea.
Pana la urma e si datoria noastra sa furnizam informatii care sa-i ajute pe cei interesati sa se educe.
Daca nu facem nimic in directia asta nici nu cred ca e cazul sa ne miram ca sunt unii care nu inteleg de ce datacenter-ul il taxeaza "atat de mult".