bun, de asta nu vroiam sa intru pentru ca nu o sa aiba finalitate, WBF mintea aici sau spunea exact cum e la voi ?
Cristi, nu rascoli mai mult decat este nevoie.
Mi se intampla vorbesc avand la dispozitie anumite informatii.
Cantitatea de informatie depinde de interesul pe care il am referitor la problema respectiva.
In cazul de fata m-am bazat pe un set de fotografii ajunse la mine incidental si pe informatiile pe care le-am primit de la furnizori de banda, informatii neconfidentiale de altfel.In felul asta mi-am facut o anumita impresie care nu poate avea acuratete de 100%.
Mai departe nu am sapat pentru ca sincer nu ma interesa.
Nu ma poate interesa un furnizor din Bucuresti pentru ca nu o sa-mi duc niciodata serverele in Bucuresti.
Stii bine si de ce.
Cum de altfel cunosti anumite situatii mai bine decat multi altii de pe aici.
Hai sa o lasam in coada de peste.
Ca nu face subiectul threadului.
Cand oamenii vor simti necesar, vor posta o descriere a ce au si cum au.
Ca doar ei stiu mai bine decat noi si nu e treaba noastra sa scobim degeaba si sa ne dam cu parerea.
Discutia asta merge in directia: in Romania este naspa; cine pleaca ultimul sa stinga lumina...
Eu unul nu cred asa ceva.
In Romania nu este mai naspa decat oriunde altundeva.
Doar piata este mai mica si oarecum la inceput.
Infrastructura este in continua dezvoltare si ea se dezvolta pe masura ce exista cerere.
Va aduc aminte ca, in 2005 cand am aparut in zona plateam 5-600$ pentru un amarat de 4 megi clear(Ieri am cumparat ceva la peste 100 de megi cam cu aceeasi bani..)
Si ca puteai sa-ti iei servere dedicate sau colocare doar de la GTS,ETP si Romtelecom.
La Romtelecom primeau doar rackmountable si-ti dadeau banda de rahat ca nu puteai face mai nimic.Deci da......
Este adevarat ca daca mergeai sa le vezi DC-ul din Brasov ramaneai impresionat.
Eu unul am ramas impresionat si m-am bucurat ca nu sunt interesati de piata de hosting.
Ca ne mancau pe toti cu pene cu tot.
La ora aia GTS costa premium ca si acum de altfel.
ETP incepuse la subsolul unei vile si sa bucurat ca un copil de Craciun cand a luat generatorul.
Care la costat maxim.
Si care la luat cand a avut suficienti clienti ca sa-si poata permite sa il iaVoi ati acceptat inconvenientele respective, ati acceptat ca lucrurile sa fie facute din mers pentru ca va doreati preturile alea bune si pentru ca va doreati pe cineva care sa se ocupe strict de hosting, sa aiba idee despre linux si panouri de control si overall despre hosting.
Piata de hosting a fost evaluata de cateva ori ( mai din topor, mai din ciocan)si suma TOTALA da cu virgula si ar suficienta pentru existenta UNUI SINGUR DC la standarde.
Cititi asta:
http://www.adc.com/us/en/Library/Literature/102264AE.pdfDupa ce terminati de citit o sa intelegeti cum sta traba cu redundanta raportat la pretul platit de voi si la faptul ca in loc sa existe un singur "DC" avem mult mai multe.
Din pacate sau din fericire fiecare firma are niste standarde.
Cand furnizorul actual nu mai corespunde cu standardele( si a mai fost la 1-2 inainte) singura varianta care mai ramane este sa-si faca shit-ul propriu.
In speranta ca, avand controlul asupra infrastructurii va diminua problemele sau cel putin nu se va mai lovi de problemele care l-au deranjat la vechiul provider.
Nu stiu daca asta este cel mai bun lucru care se poate intampla dar asta se intampla la ora asta.
Poate ca acum vor incepe sa se nasca entitati care mai tarziu se vor transforma in DC-uri.
Unele.
Altele vor obosi, vor fi preluate sau vor disparea din cauza efortului maricel de a controla infrastructura cap coada.
Costurile de redundanta sunt enorme.
Mai ales cele de mentinere a redundantei.
Nu va mai faceti vise ca un "dc" cu cateva sute de servere poate sa-si permita sa controleze un cost de redundanta cap coada.
Ca nu poate.
Nu pot sa controleze firme ca RackSpace, Burst....etc
Si la aia se taie fibra, fie ea ingropata sau aeriana.
Si acolo se bucifica alimentarea cu curent sau crapa echipamente.
Treaba asta este la inceput la noi.
Asa ca miorlaitul instantaneu pe forumuri nu foloseste la nimic.
Da, e normal sa faceti urat cand nu puteti comunica cu furnizorul vostru.
Da, este jenant sa nu poti lua legatura cu furnizorul tau cand ai probleme.
Da, este penibil ca o terta parte sa dea update.Il dadea pentru ca voi chiar il doreati.
Dar asta o rezolvati fiecare in parte cu furnizorul vostru.
Aici nu o rezolvati.
Aici faceti doar valuri gratuite.
Si da, este normal sa mai aveti downtime.
Cat cand si cum puteti controla si voi.
Din portmoneu.
Visul serviciilor premium la pret de non premium se termina cand suna ceasul dimineata.