Autor Subiect: Configurare mail  (Citit de 2700 ori)

AlexCl

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Configurare mail
« : Noiembrie 23, 2009, 04:39:20 pm »
Am si eu o mare problema: am un VPS unmanaged pe care am instalat Cpanel, si urmand diverse tutoriale atat de pe gazduire.info cat si de la amicul Google, l-am configurat cum am crezut eu si cei care au scris informatiile mai bine in vederea de gazduire website-uri. Problema mea este la mailserver, care din anumite motive nu functioneaza corect. Spun asta pentru ca in afara de faptul ca mailurile catre yahoo nu ajung nici macar in spam ( primesc eroare in care mi se spune " Messages will be permanently deferred ") , mailurile catre Gmail ajung tot in spam. Am instalat Domain Keys si SPF ( tot dupa un tutorial ), am setat rDNS, am luat lista de "best practice" pe rand si am indeplinit-o. Despre DKIM nu am gasit informatii suficiente cat sa imi bag nasul dar m-am gandit ca avand cele mai sus enumerate ar fi suficient. Insa se pare ca nu este asa.

In legatura cu Yahoo, am completat formularul care se cere completat de 3 ori pana acum insa primesc acelasi mesaj in care sunt anuntat ca ei nu pot face nimic pentru mine. Am schimbat si IP-ul principal ( cu bunavointa firmei de la care am VPS-ul ) insa acelasi rezultat. Mentionez ca IP-urile sunt din clasa 188 care am vazut ca este cu probleme.

Daca poate cineva sa ma ajute va raman recunoscator, iar daca poate cineva sa arunce o privire ar fi si mai bine. Aceasta va fi sustinuta si financiar, daca este necesar. Doar sa ma invatati ce am gresit ca imi bat capul zi si noapte.

Va multumesc.

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2733
  • Karma: +33/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #1 : Noiembrie 23, 2009, 07:49:57 pm »
Ia-ti gandul de la clasa 188.
Yahoo are un cui impotriva ei.

Pe undeva e de inteles, avand invedere scorul in clasamente al Romaniei.

Verifica-ti serverul (si setarile) cu unealta intovps.com si uneltele de teste de la mailradar.com
Incearca sa obtii un alt set de adrese IP.

Andrei G.

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 244
  • Karma: +3/-42
    • Vezi Profilul
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #2 : Noiembrie 24, 2009, 12:34:38 am »
Ia-ti gandul de la clasa 188.
Yahoo are un cui impotriva ei.

Pe undeva e de inteles, avand invedere scorul in clasamente al Romaniei.

Verifica-ti serverul (si setarile) cu unealta intovps.com si uneltele de teste de la mailradar.com
Incearca sa obtii un alt set de adrese IP.

Same thing here, moving on, noi o sa ne mutam pe 92.* numai sa ajunga noile servere.

Tomoiaga

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 921
  • Karma: +18/-9
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #3 : Noiembrie 24, 2009, 09:57:59 am »
nu e vina clasei 188, nu a fost niciodata. Toate clasele noi au problema asta.
1. IP-uri cand se cumpara, se cumpara direct de la RIPE/ARIN nu de la Jump.
2. Daca cumperi direct de la ARIN/RIPE ajungi ca Romtelecom sa fi blocate in toate serverele ce au csf si apf instalat
3. Yahoo e de cacat si tre sa moara DAR daca completezi formularul lor , tot de cacat, in 24 ore maxim se rezolva, acum o sa completez pentru 2000 de IP-uri care toate trimit cu DKIM (vezi tu doamne).
4. Daca nu completezi formularul ala de cacat, corect, adica le zici ca nu sti daca semnezi sau nu mailurile sau ca nu ai double-opt-in ( cum ai completat AlexCL ) normal ca nu e ok. Trebuie sa le zici (adica sa ii si minti unde e cazul) ca totul e ok la tine si ca ei is de cacat.

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2733
  • Karma: +33/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #4 : Noiembrie 24, 2009, 10:27:39 am »
/side
Tomoioaga, si clasa 93.xxx pe care am luat-o a fost noua, dar nu am avut probleme cu Yahoo.
188 are un "quelque-şoz" mai aparte.

Tomoiaga

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 921
  • Karma: +18/-9
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #5 : Noiembrie 24, 2009, 10:59:32 am »
mai asteapta cu 93. Cand am luat 188 a fost acelasi lucru.
IP-urile de la noi sunt considerate de yahoo de home useri cel mai probabil.

AlexCl

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #6 : Noiembrie 24, 2009, 11:17:51 pm »
Ok deci atunci ce fac ? Mai completez o data formularul ? Ce setari trebuie sa verific? Ce nu ar putea fi ok? Detaliati va rog solutiile.

Si cu Gmail cum ramane? Ei ce au cu mine ? :)

Adrian Andreias

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 585
  • Karma: +13/-0
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #7 : Noiembrie 25, 2009, 11:28:12 am »
Apare in Gmail ca si signed?

O data ce te asiguri ca SPF si DKIM (si eventual DomainKeys) sunt ok, trebuie insistat la Yahoo.


AlexCl

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #8 : Noiembrie 25, 2009, 02:31:57 pm »
SPF - pass
Domain Keys - good
Asta in Gmail.

DKIM nu am instalat ptca nu am gasit un tutorial care sa imi spuna cum sa fac asta ( ce-i drept nici nu mi-am dat foarte mult interes pentru ca am crezut ca ajunge domain keys ) . Dar ma voi uita si o sa incerc sa implementez si DKIM dupa care completez iar formular catre Yahoo.

Poate cineva sa dea un exemplu de completare optima a formularului? V-as fi recunoscator si nu cred ca as fi singurul.

Va multumesc.

Ed

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 306
  • Karma: +9/-2
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #9 : Noiembrie 25, 2009, 08:02:40 pm »
nu stiu daca ceilalti colegi de forum iti pot da un exemplu de formular completat corect.. eu unul nu mai tin minte ce am scris in formularul respectiv.

insa eu cand l-am completat prima oara am luat in considerare cam ce ar vrea sa auda de la mine Yahoo... si cam atat, chiar daca nu era adevarat 100% ce am scris acolo.
apoi trebuie sa astepti, parca iti confirma pe mail.

ExpertHost

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 110
  • Karma: +3/-0
  • ExpertHost Romania
    • Vezi Profilul
    • ExpertHost Romania
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #10 : Noiembrie 27, 2009, 09:37:13 am »
 Salutare la toata lumea.  De obicei doar citesc, nu postez.
 Legat de clasa 188.* este semi-eronata treaba cu Yahoo. Ii dau dreptate lui Cristi si sunt de acord cu el ca nu are treaba clasa cu faptul ca Yahoo da deferred la unele mailuri. De pe 188.* am primit mailuri in yahoo si cred ca o sa ma apuc sa caut mails pana sa termin de postat pentru a da o parte din sursa.
 Mda ... la Yahoo nu pot sa vad sursa dar unul din IP-uri este 188.240.47.xxx:From:
"admin" <admin@da.******.com> Monday, September 7, 2009 7:57 PM
 O solutie de moment ar putea fi iesirea mailurilor prin cateva IP-uri "agreate" de Y! dar asta ar insemna ca unii clienti sa faca schimbari la DNS entries (parerea mea). Nu sunt aspecialist asa ca nu ma avant in detalii sau propuneri tehnice.  ::)
 Este foarte adevarat ca si la mine au ajuns intrebari legate de faptul ca mailurile nu ajuns in Yahoo dar pe Gmail ajuns in Inbox 100%. Am sters mailul respectiv; era un cont de test si nu am mai pastrat nimic.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2009, 09:44:53 am de ExpertHost »

AlexCl

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #11 : Decembrie 10, 2009, 08:35:43 pm »
Multumesc pentru raspunsuri. Am instalat tot ce era de instalat, configurat etc, la gmail totul frumos.

La yahoo am completat formularul cu minciuni cu tot ce trebuie si mi-au zis asa:

"Hello Alexandru,

Thank you for writing to Yahoo! Mail.

If you are persistently seeing the message "421 4.7.1 [TS03] All
messages from x.x.x.x permanently deferred" in your SMTP logs, this
indicates that we are seeing a high volume of emails from your server
that is indicative of unsolicited mailings. To review our recommended
practices for bulk senders, we strongly encourage you to visit:

  http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/postmaster/basics/postmaster-15.html

Please note that if you are not the administrator of the mail server in
question, kindly contact your email administrator directly with the
error message you are receiving.

Please let me know if you need further assistance."

Eu stiu sigur ca nu se trimit mailuri multe, nu sunt nici macar site-uri cu newsletter hostate. Totusi am primit acest raspuns. Ce fac acum ?
Va multumesc.

aluputi

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 22
  • Karma: +0/-1
  • http://www.clouds.ro/
    • Vezi Profilul
    • Clouds Web Hosting
Răspuns: Configurare mail
« Răspuns #12 : Martie 09, 2011, 12:19:16 pm »
Scuze de ridicarea acestui thread vechi... dar exista vreo rezolvare?