Marian
Membru

|
 |
« : Noiembrie 26, 2009, 10:25:06 » |
|
Salut,
Detin cateva sute de domenii .ro cumparate prin 2000-2001 insa de marea majoritate, nefolosindu-le, le-am uitat. Am intrat pe pagina la rotld.ro incercand sa caut ceva de subiectul asta si am gasit:
---------------- Registrul de domenii .ro nu are obligatia de a tine evidenta domeniilor detinute de catre fiecare persoana fizica sau juridica. Fiecare detinator are obligatia sa-si mentina la zi evidenta domeniilor .ro inregistrate. ROTLD ofera contra cost lista domeniilor detinute de catre o persoana, in urma primirii unei cereri ferme, in care se mentioneaza foarte clar criteriul de cautare in baza de date (numele persoanei ce detine domeniile). ROTLD nu isi asuma raspundererea ca lista domeniilor .ro este completa, in cazul in care criteriul de cautare nu este mentionat.
Tarifele sunt urmatoarele:
1-100 domenii .ro detinute - 100 euro (+ TVA); 101-200 domenii .ro detinute - 200 euro (+ TVA); 201-300 domenii .ro detinute - 300 euro (+ TVA) s.a.m.d. ------------
Deci practic, asta mi-se pare un fel de japca, sa ceara bani pentru a-mi furniza informatii despre domeniile detinute de mine (ca client al lor)
Are cineva vreo idee cum as putea sa intru in posesia unei liste cu domeniile detinute fara sa apelez la pretorienii de mai sus ?
Multumesc.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Alex Vicol
|
 |
« Răspunde #1 : Noiembrie 26, 2009, 10:35:27 » |
|
Nu este posibil altfel, decat daca ai ceva relatii pe la rotld 
|
|
|
|
|
Memorat
|
Life is unfair. Kill yourself or get over it.
|
|
|
Andrei G.
Membru

|
 |
« Răspunde #2 : Noiembrie 26, 2009, 11:32:16 » |
|
e vina ta, era greu sa faci un .txt cu domeniile tale?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #3 : Noiembrie 26, 2009, 11:58:41 » |
|
Andrei, sunt 10 ani de atunci .. Daca eu sunt client la tine si iti trimit un email prin care te rog sa-mi specifici si mie ce resurse dispun pe accountul meu de gazduire, imi ceri 150 de euro ?  Nu este o suma mare, dar ar fi preferabil sa nu-i arunci la o institutie de jepcari.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
art-media
|
 |
« Răspunde #4 : Noiembrie 27, 2009, 11:48:47 » |
|
Sau sa iti ofere un panou de control unde sa fie puse toate domeniile si tot ce ai cumparat de la ei. Dar la noi aceste ucruri cred ca se tin in tabele .xls ca la bazele de date le este greu sa se uite ca le este frica.  Este strigator la cer de multe ori ce servicii ofera ROTLD dar atata timp cat nu le poti face nimic asta este. Mergi in continuare si strangi din dinti ca nu ai alta solutie. In Romania prea mici sanse sa se schimbe ceva pe partea de domenii ca nu exista interes.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #5 : Noiembrie 27, 2009, 12:12:23 » |
|
Sau sa iti ofere un panou de control unde sa fie puse toate domeniile si tot ce ai cumparat de la ei. Dar la noi aceste ucruri cred ca se tin in tabele .xls ca la bazele de date le este greu sa se uite ca le este frica.  lol, bine spusa treaba cu tabelele .xls Multumesc mult pentru sfaturi, se pare ca nu am alta posibilitate.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL
|
 |
« Răspunde #6 : Noiembrie 27, 2009, 12:35:07 » |
|
@marian, macar de acum inainte: cumpara-ti un carnetel rosu Noteaza acolo toate domeniile cumparate de la rotld.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Stefaniu -gupi- Criste
|
|
|
|
Cosmin L. Neagu
|
 |
« Răspunde #7 : Noiembrie 27, 2009, 12:36:15 » |
|
Avand in vedere ca tu nu mai sti ce domenii ai cumparat nu cred ca esti in masura sa razi de procedurile arhaice ale ROTLD. Iti garantez eu ca nu le tin in XLS ci mai degraba nu au nici un interes sa aiba interactiuni cu clientii.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #9 : Noiembrie 27, 2009, 01:54:43 » |
|
Avand in vedere ca tu nu mai sti ce domenii ai cumparat nu cred ca esti in masura sa razi de procedurile arhaice ale ROTLD. Iti garantez eu ca nu le tin in XLS ci mai degraba nu au nici un interes sa aiba interactiuni cu clientii.
Nu noi luam bani de la rotld, ei ia de la noi. Atata timp cat este interesul sa ia bani, nu stiu de ce nu exista interesul de a sprijini clientul intr-un sens. // xls> select * from dulap_xls-uri where client ='mocangiu'; Daca ar fi gratuite serviciile lor as intelege de ce nu au interes sa interactioneze cu clientii. Sa presupunem ca as fi un client idiot si as cumpara de la dumneavoastra cateva domenii si un account de gazduire web, dupa care v-as solicita sa-mi furnizati si mie informatii despre resursele PLATITE, ati cere bani pentru asta ? La fel, este total aberant ca in cazul in care cumpar un domeniu .ro de la un partener rotld, sa imi administrez domeniul la rotld si nu pe site-ul partenerului (aici inteleg ca se lucreaza la un API deja)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
art-media
|
 |
« Răspunde #10 : Noiembrie 27, 2009, 02:01:47 » |
|
Marian fi linistit ca doar traiesti in romania si toate se rezolva. Problema este ca se rezolva cu viteza melcului cum stiu sa fie facute multe lucruri in Romania mai ales cei care apartin de vechile structuri ale statului si care nu au nici un interes sa faca ceva pentru clienti sau sa isi faca treaba bine cum ar trebui. Sunt curios daca leai cere facturile ca sa le verifici ca nu au venit toate daca te pun sa platesti. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #11 : Noiembrie 27, 2009, 02:04:12 » |
|
Alt exemplu, daca ne logam pe rotld pentru administrare online a unui domeniu, nu ar fi corect sa fie https si nu http. Nu au 15 euro de un certificat ssl infect? Nu mai aparati de pomana interesele si practicile non profesionale ale rotld, deasta nu au nici un interes sa faca ceva si sa se alinieze standardelor. @art-media: Sunt linistit, putin suparat pe sistemele astea menite doar sa mulga banul clientului fara sa faca nimic pentru asta 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Ionut
Oaspete

|
 |
« Răspunde #12 : Noiembrie 28, 2009, 08:01:08 » |
|
Folosesc https pt. administrare.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #13 : Noiembrie 29, 2009, 01:16:58 » |
|
Da, nu m-am uitat atent si este in iframe, folosesc https.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
nettissimo
|
 |
« Răspunde #14 : Martie 11, 2010, 11:20:47 » |
|
ROTLD oferă un serviciu minimal: înregistrarea domeniului .ro şi administrarea, domeniu cu domeniu. ROTLD a încurajat însă întotdeauna parteneriatele pentru înregistrarea de domenii .ro. Aşadar dacă înregistraţi domenii printr-un partener rotld veţi avea probabil parte de servicii mai bune. Probabil că dacă sunteţi clientul unui partener ROTLD lista domeniilor înregistrate de dvs. va fi disponibilă online, în contul dvs. de client. Lista partenerilor ROTLD http://rotld.ro/registrars.html
|
|
|
|
|
Memorat
|
Dan Hutanasu www.nettissimo.ro www.nettissimo.us
|
|
|
|