Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« : Ianuarie 15, 2010, 10:50:29 » |
|
Buna,
Care ar fi cpu usage optim pentru un proces ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Bruzli
|
 |
« Răspunde #1 : Ianuarie 15, 2010, 11:10:42 » |
|
optim ar fi 0 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
netvista
Webmaster

Solution Provider
|
 |
« Răspunde #2 : Ianuarie 16, 2010, 11:14:59 » |
|
optim ar fi 0  he he.. si consumul de energie electrica daca ar fi tot 0 (zero) ar fi la fel de optim. Nu serios.. despre ce procese vorbim aici ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« Răspunde #3 : Ianuarie 16, 2010, 06:57:51 » |
|
Procesele unui client. Procesele vizibile in ssh prin "top".
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Vall
Oaspete

C-ya
|
 |
« Răspunde #4 : Ianuarie 16, 2010, 09:14:15 » |
|
Consumul optim cred il poti afla doar daca este specificat de catre producator (manual,info,etc), alta metoda nu cred ca exista... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
C-ya
|
|
|
Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« Răspunde #5 : Ianuarie 16, 2010, 09:47:26 » |
|
Consumul optim cred il poti afla doar daca este specificat de catre producator (manual,info,etc), alta metoda nu cred ca exista...  Despre ce producator vorbesti si ce manual ? 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #6 : Ianuarie 17, 2010, 12:34:02 » |
|
Buna,
Care ar fi cpu usage optim pentru un proces ?
Depinde de utilizarea acelui proces / daemon cat si de multi alti factori. Exemplu: Un proces al postfix-ului nu poate consuma cat procesul de MySQL.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Vall
Oaspete

C-ya
|
 |
« Răspunde #7 : Ianuarie 17, 2010, 01:11:42 » |
|
Despre ce producator vorbesti si ce manual ?  Firma/programatorul care a produs acel software 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« Răspunde #8 : Ianuarie 17, 2010, 06:12:01 » |
|
Firma/programatorul care a produs acel software  Dar tu despre ce software vorbesti ? @Marian, m-ar interesa procesul produs de un site de pe server. Care e consumul optim de CPU / proces / site 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL
|
 |
« Răspunde #9 : Ianuarie 17, 2010, 06:58:37 » |
|
Cipri, daca incarcarea serverului --aia data de comanda top-- este in limite nominale (1 unitate petru fiecare processor-core), atunci e bine.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Stefaniu -gupi- Criste
|
|
|
netvista
Webmaster

Solution Provider
|
 |
« Răspunde #10 : Ianuarie 17, 2010, 08:39:25 » |
|
@Marian, m-ar interesa procesul produs de un site de pe server. Care e consumul optim de CPU / proces / site  Nu exista acelasi "pattern" pentru toate procesele, pentru ca, nu toata site-urile sunt la fel sau consuma la fel resursele. Este greu de definit consumul optim pentru ca sunt multe necunoscute in ecuatia asta (vizitatori, optimizare scrip, resurse server, etc) Repet.. depinde de site. Cel mai putin consuma serverul ce serveste html chior ca nu implica php, cgi sau mysql. La polul opus gasim combinatia de php+mysql sau cgi dintr-un forum cu mii de posturi sau un joomla cu statistici si live chat sau chiar un script scris la misto ce face cate un select * from fara argumente sau un mysql_num_rows fara sens intr-o baza de date cu cateva zeci de mii de intrari. EDIT: se poate limita consumul pe script de genul (max 10% din cpu). Uite aici un tutorial: http://www.cyberciti.biz/faq/cpu-usage-limiter-for-linux/
|
|
|
|
« Ultima modificare: Ianuarie 17, 2010, 08:41:33 de către netvista »
|
Memorat
|
|
|
|
Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« Răspunde #11 : Ianuarie 17, 2010, 08:56:19 » |
|
@netvista multumesc pentru tutorial, il voi folosi.
Totusi fiind server destinat gazduirii shared trebuie sa fie o limita a consumului cpu pentru fiecare site.
Cam care ar fi limita pentru un site ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
netvista
Webmaster

Solution Provider
|
 |
« Răspunde #12 : Ianuarie 17, 2010, 10:50:37 » |
|
Eu nu limitez chestia asta si nu iti pot da o cifra exacta. Bazandu-ma insa pe bun simt cred ca.. undeva la max 5%. Pe de alta parte este perfect valabil ce a zis si Gupi mai sus pentru ca, unii consuma mai mult si altii mai putin. Cipri, daca incarcarea serverului --aia data de comanda top-- este in limite nominale (1 unitate petru fiecare processor-core), atunci e bine.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cipri Pop
Oaspete

|
 |
« Răspunde #13 : Ianuarie 18, 2010, 12:42:31 » |
|
5% ?
Am siteuri care fac usage si de 50% si mai mult insa nu foarte mult timp, cateva minute.
Loadul se mentine pe server undeva la 2.0.
Daca limitez cpu usage ca in acel tutorial ce se intampla cand un site ajunge la limita ?
Adica un site care ia 50% ce se face cand ii merge doar pana la 5% ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL
|
 |
« Răspunde #14 : Ianuarie 18, 2010, 01:07:09 » |
|
o sa mearga site-ul prost. Lasa site-urile libere si urmareste serverul. Daca incarcarea e sistematic mare (peste 3-4x numarul core-urilor), mai ia un server si muta din site-uri.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|