razvanjr
Oaspete

|
 |
« : Februarie 13, 2010, 10:58:42 » |
|
Salut baieti. Dupa ce am avut o experienta mai putin placuta last time, sper ca acum intr-adevar sa ma puteti ajuta. Vreau sa iau si eu un VPS. Deocamdata nu prea stiu ce implica un VPS, deoarece pana acum am avut doar conturi la edomenii si 1and1, unde imi administram doar FTPul, iar orice altceva faceam din cPanel. So: 1. ce implica un VPS ? Pot sa am asa ceva, tinand cont ca nu am cunostiinte de linux/administrare ? De specificat ca vreau sa il folosesc pentru mine, nu reseller sau altceva. 2. Ce oferte bune as avea ? Puteti sa faceti reclama si firmei de care apartineti, nu ma supar  Vreau cat mai multe oferte, ca sa am de unde alege. De specificat ca as avea nevoie undeva la 30 GB spatiu, si trafic undeva la 100GB pe luna probabil, iar RAM-ul undeva la 1 GB cred. Astept cu nerabdare raspusurile voastre si multumesc anticipat tuturor celor care vor "pierde" timpul raspunzadu-mi si mie! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL
|
 |
« Răspunde #1 : Februarie 13, 2010, 11:41:42 » |
|
Razvan, majoritatea ofertelor de VPS hosting se refera la solutii "unmanaged". Cu alte cuvinte, de indata ce serverul virtual este instalat si configurat, va trebui sa te descurci singur.
Orice sistem de operare ar rula pe VPS, ai nevoie de cunostinte solide pentru a-l administra. In lipsa acestor cunostinte, s-ar putea sa fii nevoit sa cauti oferte "managed" (cu administrare inclusa). Vei ramane surprins de diferenta de costuri dintre cele doua servicii, costul de management putand ajunge pana la de cateva ori costul serverului.
Succes la cautari.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Stefaniu -gupi- Criste
|
|
|
|
art-media
|
 |
« Răspunde #2 : Februarie 14, 2010, 03:26:27 » |
|
Parerea mea e sincer ca nu merita sa incerci sa ai VPS numai ca asa e la moda. Sincer din ce ai scris aici eu nu inteleg de ce ai nevoie de VPS.
Macar sti in primul rand ce ai nevoie sa iti faca inainte de a vrea sa ai VPS?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
razvanjr
Oaspete

|
 |
« Răspunde #3 : Februarie 14, 2010, 08:22:56 » |
|
Nu il iau ca e "la moda", il iau pentru ca, chiar am nevoie. Am un site care mananca destul de multe cerinte, si mi-l tot inchid cei de la edomenii unde il am pe shared, ca cica le mananca resurse prea multe.
Si vreau sa il mut pe un server singur, sa manance el acolo cate resurse vrea.
Ceva de genul asta.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Cosmin L. Neagu
|
 |
« Răspunde #4 : Februarie 14, 2010, 11:15:50 » |
|
Recomandarea mea in cazul asta e sa optimizezi situl. E posibil ca pe VPS situl sa-ti inghita toate resursele si sa-ti mearga prost ... tot timpul optimizarea e de preferat in cazuri de genul asta.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
art-media
|
 |
« Răspunde #5 : Februarie 14, 2010, 06:50:56 » |
|
Cea mai buna solutie este sa iti verifici site-ul ca si probleme ca sa vezi de unde papa atatea resurse. Deoarece il poti muta si pe VPS si nici acolo sa nu iti mearga bine plus ca arunci bani si trebuie sa dai si pe management bani atata timp cat nu ai habar de linux.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #6 : Februarie 15, 2010, 06:09:54 » |
|
Imi pare anormal raportul spatiu necesar / trafic lunar. (30 GB spatiu / 100GB trafic)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
razvanjr
Oaspete

|
 |
« Răspunde #7 : Februarie 15, 2010, 04:07:24 » |
|
Pai, de ce ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
razvanjr
Oaspete

|
 |
« Răspunde #8 : Februarie 16, 2010, 06:32:56 » |
|
Salutare baieti. M-am tot uitat pe net, si din ce mi-a mai spus si un prieten care deja are asa ceva, am ajuns la urmatoarele 3 oferte : 1. http://billing.simpliq.ro/signup.php?package=79 - VPS-512: Spatiu - 20 GB RAM - 512 TRAFIC LUNAR - 300 GB IPURI - 2 + 20 RON pt cpanel TOTAL= 142.80 RON 2. http://xservers.ro/servere-virtuale-romania.php - x VDS/VPS -standard Spatiu - 20 GB RAM - 768 MB TRAFIC LUNAR - nelimitat IPURI - 3 cPanel - inclus administrare server inclusa TOTAL= 143 RON dupa calculele mele - intrebarea mea este, acest pret include si TVA, sau nu ? 3. http://www.develbox.ro/rezervare.html - 512 BOX Spatiu - 20 GB RAM - 512 TRAFIC LUNAR - nelimitat (asta zice pe frontpage, dar la pachet spune Trafic - 200GB) nu spune nimic de cpanel, deci presupun ca nu are deloc nu ? TOTAL= 80 RON Acum, chiar am nevoie de ajutorul vostru va rog ! 1. ati lucrat pana acum cu vreauna din firmele de mai sus, si daca da, cum vi s-a parut (au suport ok, ati avut probleme cu serverele etc.) 2. voi care oferta ati alege-o si de ce ? Astept cu nerabdare raspunsurile voastre !
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
ExpertHost
Oaspete

ExpertHost Romania
|
 |
« Răspunde #9 : Februarie 16, 2010, 10:56:38 » |
|
Tu poti sa realizezi ca nimeni nu o sa iti dea sfaturi pentru a alege din ce ai prezentat tu mai sus? De ce? Din bun simt. In cazul in care nu ai realizat, mare parte din cei de aici, ofera astfel de servicii. Pana acum ai primit raspunsuri neutre dar care sa te ajute. Pe forumul acesta, nu ai sa gasesti tiganeala gen "cina ma? Xulescu.com? Sunt niste fraieri, noi avem cele mai tari oferte din Univers". Cu riscul de a primi reprosuri, de devel, personal nu pot sa iti spun nici de bine, nici de rau. Nu te grabi, mai poti gasi variante.
|
|
|
|
|
Memorat
|
I work for money. If you want fidelity, buy a dog!
|
|
|
crt
Oaspete

|
 |
« Răspunde #10 : Februarie 17, 2010, 04:08:44 » |
|
Este o diferenta importanta intre VPS si VDS.
Nu vad procesorul care ti se ofera (sau poate nu e important pt. tine). Ce fel de procesor e si ce procent ti se ofera din acesta.
Daca pleci de pe un shared hosting pus pe un server de ultima generatie pe un vps cu 512 MB ram si cu procesor celeron atunci o sa ai acelasi lucru dar la un pret mult mai mare.
Subscriu la cele spuse mai sus si iti zic inca odata ca ar fi ok sa iti optimizezi site-ul.
Tu nu sti exact de ce ai nevoie si nici cu administrarea nu te descurci. Cred ca cei de pe acest forum te pot ajuta cu o solutie shared care sa fie ok pt. site-ul tau.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
razvanjr
Oaspete

|
 |
« Răspunde #11 : Februarie 17, 2010, 05:22:04 » |
|
Salutare si mersii frumos pentru raspunsuri.
crt - ca sa fie ceva bun, cam de la ce procesor in sus ar trebuii sa am ? dual core ? dual core duo ?
Ramul 512 este ok ? Din cate am inteles eu pe un shared hosting ai avea 32 MB ram pe pachet, asa e sau am auzit eu prost ?
O intrebare mai de copii asa, ce inseamna VDS ? Am incercat cu un define in Google dar nu prea imi dau seama ce si cum.
Astept cu nerabdare raspunsurile tale.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Marian
Membru

|
 |
« Răspunde #12 : Februarie 17, 2010, 06:59:29 » |
|
@razvanjr
VDS = VPS ; e doar un nume mai pompos, ca si cu "cloud hosting"
vds = virtual dedicated server vps = virtual private server
Diferenta intre ele este 0.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
art-media
|
 |
« Răspunde #13 : Februarie 17, 2010, 07:12:00 » |
|
Diferenta sunt in oferte si cam atat si softul pe care il foloseste firma care iti ofera VIRTUAL. Diferenta este in mare ca la VDS ti se ofera o parte de procesor dedicata tie si la VPS nu ti se ofera nimic referitor la procesor.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Cosmin L. Neagu
|
 |
« Răspunde #14 : Februarie 17, 2010, 07:18:34 » |
|
Distinctia asta de unde a mai aparut? Hai sa nu mai reinventam termenii si sa-i invartim in asa fel incat nimeni sa nu mai inteleaga nimic. Daca e intr-adevar o distinctie te rog educa-ne si pe noi cu definitiile si ceva link-uri ... daca nu atunci ramane cum am stabilit adica e absolut acelasi lucru.
Garantarile de resurse sunt sau ar trebui sa fie specificate clar.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|