Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

31103 Mesaje în 2866 Subiecte- de către 3957 Utilizatori - Ultimul cont creat: botezatumih

Iulie 30, 2010, 06:35:43
GAZDUIRE.infoForum WHServere DedicateHetzner.de
Pagini: [1]   În jos
Imprimă
Ajutor Subiect: Hetzner.de  (Citit de 682 ori)
AlexCl
Oaspete
**

Vezi Profilul
« : Februarie 20, 2010, 05:23:42 »

Am dat peste oferta celor de la hetzner.de . Are cineva dedicat la ei ? What's the catch? Au preturile mult prea mici pentru ce ofera. Sunt pe bune sau sunt tepari ?

Astept pareri. Multumesc.
Memorat
alin rotaru
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Mai 04, 2010, 02:30:38 »

Din cate stiu nu sunt foarte stabile. Extra-hosting.ro foloseste serverul de la hertzner.de
Memorat
art-media
Membru

calin@art-media.ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Mai 05, 2010, 12:44:54 »

preturile sunt reale dar serverele sunt de fapt desktopuri nu servere, facute de ei.
de aceea sunt si preturile care sunt
Memorat
dascalescu
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Mai 06, 2010, 08:25:56 »

Si daca sunt desktopuri tot cu bani se cumpara si alea.
Iar daca te-apuci sa le iei din bucati, un i7-920 Quadcore cu 8GB RAM si 2x750GB HDD plus mainboard+sursa+carcasa ajunge la cel putin 750-800EUR. Un rackabil la aceleasi performante ar fi poate cu 50% mai scump.
Si totusi, la 50 EUR/luna +150 setup fee, abia intr-un an isi scot teoretic banii pe server, asta nesocotind deloc ca ar avea si cheltuieli cu curentul electric+internet+chirii+personal+impozite samd.
Ceva nu se leaga deloc la ei. Modelul lor de afaceri de a se bate in preturi este pagubos pentru industrie, vazand problema evident din punctul de vedere al furnizorilor pt ca clientii nu pot fi decat super multumiti de asa pomana de pret.

Poate le fura  Rânjet (doar asa s-ar explica ... fac analogia cu becurile economice care costa 50RON si pe care daca mi le-ar da cineva cadou evident ca as face economie de curent dar numai sa fie de pomana/de furat pt ca un bec clasic e 1 RON ..)

Lasand la o parte gluma, ce cred e ca cineva a adus banu` ala gros si vrea sa prinda > 10.000 servere de-aici intr-un an. Cand ai buget mare de investitii, lucrurile se mai schimba un pic .. Intel de exemplu vinde in loturi de minim 1000 bucati, daca iti permiti sa cumperi 1000 i7-920 Quadcore e clar ca le iei la mai putin de jumatate din pretul de pe piata si-atunci poate modelul lor devine un pic mai viabil.

Una peste alta cred ca sunt de studiat si in viitor sa vedem ce se va intampla cu ei...
Memorat
Marian
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Mai 06, 2010, 04:58:45 »

Ceva nu se leaga deloc la ei. Modelul lor de afaceri de a se bate in preturi este pagubos pentru industrie, vazand problema evident din punctul de vedere al furnizorilor pt ca clientii nu pot fi decat super multumiti de asa pomana de pret.

Sunt contracte directe cu furnizori de hardware, si daca esti putin atent, se cere taxa de "setup fee". Calitatea serviciilor in ceea ce priveste network & uptime este la "Standarde Germane"

btw: Hetzner este A.G ca forma de organizare ( echivalent cu S.A in Romania ) nu un SRL cu 200 lei capital social. Posibilitatea de inselatorie este inexistenta

Aspecte proaste la hetzner:
- Abuz inseamna oprirea serviciilor, fara discutii
- Ce se vad servere acolo sunt defapt desktop-uri si HDD-uri simple nu business-class.
Memorat
Cosmin L. Neagu
Moderator
Hostmaster

138753545 xayk_net@hotmail.com xayknet xayk_net
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Mai 06, 2010, 09:55:22 »

Pe langa toate lucrurile la care iti vine automat sa te gandesti ar mai fi una... toti banii platiti in afara tarii nu se mai reintorc in curand aici. Poate ca lucrul asta nu pare asa de important insa eu zic ca este ... se dezvolta infrastructura lor, banii sunt reinvestiti la ei, etc.

Eu unul sunt de parere ca cel mai bine e sa ne cheltuim banii cat mai aproape de casa daca vrem sa ne dezvoltam si noi, bineinteles daca serviciile sau produsele de la noi sunt decente.

P.S.
Noi avem de ceva timp un server pentru NS-uri la ei si n-am avut probleme deosebite insa restul serverelor din Europa le avem in Romania.
« Ultima modificare: Mai 06, 2010, 11:47:10 de către Cosmin L. Neagu » Memorat
Marian
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Mai 07, 2010, 12:54:14 »

@Cosmin:

Serviciile in Romania sunt mai mult decat decente, singurele probleme pe care le vad eu (in acceptiunea mea) sunt:

- Au redus cam toti preturile foarte mult si s-a ajuns sau se ajunge in situatia incat sa nu mai poata fi oferite servicii de calitate.
- Clientii sunt needucati. ( Si aici ma refer strict la: goana dupa spatiu / trafic nelimitate sau preturi cat mai mici cu putinta care intr-un final ajung pe aici pe forum plangandu-se de servicii de calitate indoielnica si facand generalizari )
Memorat
art-media
Membru

calin@art-media.ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #7 : Mai 08, 2010, 04:15:24 »

Plus as mai adauga eu un lucru:
-hai sa oferim si noi gazduire ca se castiga din asta (inca o mentalitate noua romaneasca), oferirea unor servicii fara a avea habar de ele. Si de aici inceperea unor probleme care nu sunt bune deloc pentru hostingul romanesc.
Memorat
art-media
Membru

calin@art-media.ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : Mai 08, 2010, 04:17:29 »

Referitor la Hetzner, nu ajung poate nici la jumatate din banii care ii scria cineva aici cu un server pe care il iau eu. De aceea pot oferi preturile pe care le ofera.
Incearca sa ofere pe cat se poate de mult ceva low buget ca specificatii/pret si reusesc destul de bine.
Memorat
Luca
Oaspete
**

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Mai 11, 2010, 02:29:22 »

Am si eu un server la ei si sunt multumit. Hardware-ul intr-adevar nu e enterprise, dar e mai mult decat suficient pt 90% din necesitati; plus ca de cele mai multe ori ti se dau 2 disk-uri deci ai posibilitatea de redundanta.. iar daca vrei mission critical cumperi de la altii. Suportul tehnic este slab, insa utilitarele lor de management server si rescue de la distanta sunt bestiale si chiar functioneaza (aka iti reinstalezi serverul cand ti se scoala s.a.).
Cons: calitatea banzii nu e chiar premium (fata de Leaseweb de ex); sunt zgarciti cu IP-urile (poate au si de ce, ipv4 e cam gata).
Iar preturile sunt justificate poate prin setup fee si prin faptul ca iau hardware-ul mega-bulk si au probabil niste reduceri uriase.

« Ultima modificare: Mai 11, 2010, 02:31:01 de către Luca » Memorat
Pagini: [1]   În sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Theme orange-lt created by panic