Autor Subiect: VPS / Siguranta datelor  (Citit de 3665 ori)

airscape

• Vizitator
VPS / Siguranta datelor
« : Martie 29, 2010, 02:36:34 am »
Caut un VPS in Romania, am gasit fel de fel de firme si oferte...dar imi e greu sa aleg.

Ma intereseaza in primul rand siguranta datelor. Continutul pe care urmeaza sa il hostez este foarte senzitiv (atat codul aplicatiilor, cat si bazele de date), si nu vreau sa isi bage nimeni (din firma respectiva) nasul prin ce o sa am pe server si sa imi copieze codul si informatia.

Caut o firma profesionista, cu o echipa profesionista ce imi poate oferi garantia ca datele mele sunt in siguranta cu ei.

Serverele sa fie intr-un datacenter adevarat, nu in cine stie ce apartament.

Configuratia si pretul vin pe locul trei.

Cu alte cuvinte, care sunt cele mai profesioniste companii ce ofera VPS ?

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: VPS / Siguranta datelor
« Răspuns #1 : Martie 29, 2010, 05:02:52 am »
parerea mea este ca ti-ai gasit locul gresit unde sa intrebi asa ceva?
ce provider profi crezi ca o sa iti raspunda ca el este profi sau chestii de genul asta sa isi faca reclama pe un site unde cam toti providerii de asa ceva se gasesc?

ExpertHost

• Membru
  • Mesaje postate: 110
  • ExpertHost Romania
    • Vezi Profilul
    • ExpertHost Romania
« Răspuns #2 : Martie 29, 2010, 09:01:19 am »
Toti cei care sunt mai vechi pe aici iti pot oferi ce iti trebuie, fara probleme. Datorita obrazului subtire pe care il au majoritatea, nu iti vor spune "ia de la noi ca suntem cei mai buni in domeniu".
 Ca sa iti rafinezi cautarea, spune daca iti trebuie vps unmanaged sau cu administrare inclusa sau daca ai preferinte pentru locatie.

matei.profisol

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
« Răspuns #3 : Martie 29, 2010, 10:43:46 am »
eu sincer ti-as sugera un server dedicat ca sa fii mai sigur cu datele, server care sa fie instalat de catre tine cap-coada (necesita prezenta ta fizica in datacenter).
poti obtine preturi de server dedicat la pret de vps, trebuie sa cauti atent, si sa intrebi de ofertele care nu sunt pe site.

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
« Răspuns #4 : Martie 29, 2010, 11:05:42 am »
sincer e adevarat ce zice matei numai ca nu sunt de acord cu pretul deoarece un server dedicat calumea nu o sa iti ajunga niciodata la pret de vps plus siguranta uptime-ului la vps parerea mea este ca e de cateva ori mai mare decat la dedicat.

ExpertHost

• Membru
  • Mesaje postate: 110
  • ExpertHost Romania
    • Vezi Profilul
    • ExpertHost Romania
« Răspuns #5 : Martie 29, 2010, 11:22:16 am »
sincer e adevarat ce zice matei numai ca nu sunt de acord cu pretul deoarece un server dedicat calumea nu o sa iti ajunga niciodata la pret de vps plus siguranta uptime-ului la vps parerea mea este ca e de cateva ori mai mare decat la dedicat.

Daca luam extremele (vps managed cu 1 to 2 Gb ram) si un dedicat "low cost" este posibil sa se ajunga la valori asemenatoare.

@airscape: cu toate sinceritatea, iti spun ca nu am auzit sa se intample astfel de lucruri la niciunul din cei cu o anume prestanta de pe aici. Uneori, chiar daca ii rogi sa isi bage nasul prin server, nu este garantat ca o vor face (for free), daca ai optat pentru servicii unmanaged  ::)

airscape

• Vizitator
« Răspuns #6 : Martie 29, 2010, 11:39:23 am »
Aici aveti dreptate, nu stiam ca mai toti providerii sunt prezenti pe forum.

airscape

• Vizitator
« Răspuns #7 : Martie 29, 2010, 11:43:08 am »
Ma gandeam la Hostway, tinand cont ca sunt o firma cu renume si in afara, si multe site-uri mari romanesti o folosesc (trilulilu, etc)...plus ca am vazut ca au multe peeringuri private cu multi provideri...
Dar apoi am vazut ca sunt banati aici pe forum si acuzati de fel de fel de chestii...Acum intrebarea e daca acuzatiile sunt reale sau doar pentru ca reprezinta o competitie mult prea puternica ?

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
« Răspuns #8 : Martie 29, 2010, 11:51:22 am »
/sidetopic

http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000263303
asta nu e o acuză, e un fapt.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #9 : Martie 29, 2010, 12:01:31 pm »
Ma indoiesc sincer ca Hostway ar fi banat pe aici.
Nu prea posteaza, poate si pentru ca si-au luat una doua palme peste ceafa, binemeritate de altfel.

On topic, un vps sanatos, la un furnizor ok, care nu sufoca nodul de vps-uri doar ca sa vada limita oversellingului este mult mai ok decat un server dedicat lowcost(care presupune apriori hardware cheap sau second hand).
Motivele ar fi simple si nenumarate, nu o sa ma apuc sa le insir pe aici.

PS: datele de pe un VPS stau la fel de bine si in siguranta ca pe un server dedicat.
Mai ales ca marea majoritate a furnizorilor au bunul obicei sa faca backup la nodul de VPS, chestie care nu se intampla la un dedicat low cost.

AndreiPietrosu

• Furnizor servicii
  • Membru
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
« Răspuns #10 : Martie 29, 2010, 12:06:25 pm »
@airscape,

In calitate de oaie neagra si bau-bau pentru Hostway(ca na... se pare ca au dezvoltat o fobie fata de mine) as putea sa spun doar atat:
-mentalitate americana(cu grandomania si ochelarii de cal de rigoare)
-bla bla etrem
-fiind un client "mic"(nu cred ca esti la randul eMAG, BRD si ce alti clienti mai au) nu stiu cata atentie o sa primesti...(auzite de la alti clienti "mici" nemultumiti)
-da, cam tot ce e pe aici e adevarat despre ei
-nu cred ca e cineva pe aici care sa considere Hostway concurenta si spun asta in cel mai serios mod posibil

Cat despre firme profi, iti recomand sa alegi pe cineva cu vechime, sunt ceva provideri asa ca ai de unde alege.

@Horia,
Depinde de furnizor. Zilele astea mai toata lumea seteaza un backup din CPanel sau are o licenta de R1Soft. Bine... exista si exceptii.

airscape

• Vizitator
« Răspuns #11 : Martie 29, 2010, 12:27:55 pm »
Problema e ca nu stiu care sunt playerii mai vechi in Romania...nu prea am avut contact cu web-ul din Romania pana acum...desi sunt online de vreo 15 ani. In afara am server dedicat la Softlayer, care mi se par foarte buni, si unul pentru banda multa la 100tb.com (divizie a UK2 Group / Midphase) care au serverele tot in datacenter Softlayer. Nu au existat niciodata probleme.

Dar in Romania...chiar nu stiu. Dupa numarul de domenii inregistrate Romarg par sa aibe f multi clienti...dar asta poate sa fie un lucru bun dar si unul rau (overselling, lipsa de timp pt support pt toti)...

Astept oferte, nu va sfiiti :)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #12 : Martie 29, 2010, 12:32:01 pm »
Nu vei primi oferte decat de la cei mici.
Ofertele se cer si se primesc, dar nu aici.

romaniamarius

• Vizitator
« Răspuns #13 : Martie 29, 2010, 04:16:59 pm »
/sidetopic

http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000263303
asta nu e o acuză, e un fapt.

Gupi, din link-ul pus de tine se vede foarte clar ca judecatorul a constat ca Hostway a depus tardiv o contestatie, nu ca este in incapacitate de plata. Si apropo de asta, la primul termen de recurs Hostway a castigat prin decizie irevocabila. uite si dovada http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjExMzM2

romaniamarius

• Vizitator
« Răspuns #14 : Martie 29, 2010, 04:28:34 pm »
@airscape,

In calitate de oaie neagra si bau-bau pentru Hostway(ca na... se pare ca au dezvoltat o fobie fata de mine) as putea sa spun doar atat:
-mentalitate americana(cu grandomania si ochelarii de cal de rigoare)
-bla bla etrem
-fiind un client "mic"(nu cred ca esti la randul eMAG, BRD si ce alti clienti mai au) nu stiu cata atentie o sa primesti...(auzite de la alti clienti "mici" nemultumiti)
-da, cam tot ce e pe aici e adevarat despre ei
-nu cred ca e cineva pe aici care sa considere Hostway concurenta si spun asta in cel mai serios mod posibil

Andrei, nu vreau sa ma iau de tine desi ai merita. Am sa-ti zic doar atat, clientii Hostway primest exact ceea ce cumpara. Exista SLA-uri foarte bine definite si foarte strict respectate. Aceste SLA-uri sunt publice. Daca vrei sa insinuezi ca nu avem grija de clientii nostri, te rog sa te uiti la tine in ograda si sa-ti vezi de treaba ta. Mi-as dori ca un moderator sa-ti analizeze comportamentul fata de noi si te baneze ori de cate ori este cazul.