Autor Subiect: Spamul [MODERAT]  (Citit de 8299 ori)

litobelo

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« : Martie 02, 2005, 09:05:50 pm »
Am primit de curind acest mail:
" Buna ziua

Daca aveti o pagina de Internet, aveti acum posibilitatea sa afisati pe pagina Dvs.
cursul valutar actualizat, inserand un singur rand de cod Nettissimo.

Amanunte:
http://www.nettissimo.ro si clicati pe trimiterea respectiva.

Folosim acest prilej pentru a va (re)aminti ca fiecare domeniu de Internet
inregistrat prin Nettissimo beneficiaza de gazduire gratuita pe termen nelimitat.

Va multumim pentru increderea acordata.

Manager Nettissimo Rom SRL
Dan Hutanasu
http://www.nettissimo.ro
http://anunturi.nettissimo.ro
http://telefon.nettissimo.ro

fix: 021-211-72-78
Connex: 0722-319-342
Zapp (numai SMS): 0788-593-668

Acest email nu a fost trimis nesolicitat. Daca nu Dvs. sunteti cea/cel care a
inscris emailul in baza de date sau daca nu mai doriti sa faceti parte din lista va
rugam sa clicati pe urmatorul link pentru o stergere imediata a lui:
http://www.nettissimo.ro/difuzare/stergere.php?email=office@mmca.ro&alea=8211088691821507

Este acesta SPAM sau nu?
Mentionez ca nu am avut pina acum de-a face cu acest nettissimo

web_dizain

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #1 : Martie 03, 2005, 03:50:38 am »
www.legi-internet.ro/lg365.htm
Ia vezi ce scrie pe la Art. 6
Art. 6: Comunicãrile comerciale

(1) Efectuarea de comunicãri comerciale prin poºta electronicã este interzisã, cu excepþia cazului în care destinatarul ºi-a exprimat în prealabil consimþãmântul expres pentru a primi asemenea comunicãri.

(2) Comunicãrile comerciale care constituie un serviciu al societãþii informaþionale sau o parte a acestuia, în mãsura în care sunt permise, trebuie sã respecte cel puþin urmãtoarele condiþii:

a) sã fie clar identificabile ca atare;

b) persoana fizicã sau juridicã în numele cãreia sunt fãcute sã fie clar identificatã;

c) ofertele promoþionale, precum reducerile, premiile ºi cadourile, sã fie clar identificabile, iar condiþiile care trebuie îndeplinite pentru obþinerea lor sã fie uºor accesibile ºi clar prezentate;

d) competiþiile ºi jocurile promoþionale sã fie clar identificabile ca atare, iar condiþiile de participare sã fie uºor accesibile ºi clar prezentate;

e) orice alte condiþii impuse prin dispoziþiile legale în vigoare.

(3) Comunicãrile comerciale care constituie un serviciu al societãþii informaþionale sau o parte a acestuia, atunci când acest serviciu este furnizat de un membru al unei profesii liberale, sunt permise, sub condiþia respectãrii dispoziþiilor legale ºi a reglementãrilor aplicabile profesiei respective, care privesc, în special, independenþa, demnitatea ºi onoarea profesiei, secretul profesional ºi corectitudinea faþã de clienþi ºi faþã de ceilalþi membri ai profesiei.

(4) Furnizorii de servicii ale societãþii informaþionale care efectueazã comunicãri comerciale au obligaþia de a respecta prevederile alin. (1)-(3).

Daca nu ti-ai dat expres acordul, e spam.

nettissimo

• Membru
  • Mesaje postate: 136
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
spam Nettissimo?
« Răspuns #2 : Iunie 07, 2005, 11:37:04 pm »
Nu trimit spam-uri.
Corect era sa ma previi si pe mine sa vad ce s-a intamplat. Ai vreun anunt publicat sau esti inscris in lista de distributie?

Dan Hutanasu
http://www.nettissimo.ro

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
in legatura cu incidentul
« Răspuns #3 : Iunie 07, 2005, 11:48:09 pm »
Nettissimo foloseste pentru lista sa de difuzare o procedura de confirmare a adresei de email de la care se solicita inscrierea. Mai intai trebuie confirmat un email automat primit din partea Nettissimo si abia apoi emailul din lista de difuzare este confirmat si se trimit mesaje care pot fi considerate ca avand continut comercial.
Emailul cu pricina, care se vede clar in procedura de dezabonare este confirmat.
Prin urmare cineva care are acces la acesta l-a confirmat.

Asa cum am spus si in mesajul anterior, corect era sa fiu contactat de persoana respectiva atunci cand a aparut problema.
Emailul a fost inscris pe data de 01-07-2004 si a fost confirmat.

Acuzatia de spam este foarte neplacuta pentru mine si astept scuzele de rigoare.

Dan Hutanasu
www.nettissimo.ro

StefanIordan

• Membru
  • Mesaje postate: 479
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #4 : Iunie 07, 2005, 11:52:51 pm »
inscris emailul in baza de date sau daca nu mai doriti sa faceti parte din lista va
http://www.nettissimo.ro/difuzare/stergere.php?email=office@mmca.ro&alea=8211088691821507

chestia asta ii cam disculpa... eu zic sa accesezi linkul... daca mai primesti dupa asta... e cam spam... daca nu ... poate te-ai inscris la ceva la ei

orice ai spune daca esti inscris si ai bifat (sau era bifata) casuta de "newsletter" nu poti sa ii acuzi de spam.

cojgabone

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #5 : Iunie 08, 2005, 08:06:12 am »
Ar mai fi ceva.......E inscris la avocatul poporului cum ca ar fi detinator si utilizator de baze de date personale ale persoanelor sau firmelor ? :?:

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
operator de date personale
« Răspuns #6 : Iunie 08, 2005, 11:00:37 am »
Inscrierea in lista de difuzare Nettissimo nu are nici-o legatura cu conditia de a fi sau nu un operator de date personale, intrucat nu se furnizeaza decat adresa de email.

Totusi permiteti-mi sa remarc ca sunt singurul care posteaza mesaje in aceasta discutie si isi reveleaza identitatea.... Asta nu in privinta legalitatii, ci mai degraba a corectitudinii.

Dan Hutanasu
www.nettissimo.ro

StefanIordan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #7 : Iunie 08, 2005, 03:45:43 pm »
U can call me Jay... it is my name... deci nu esti singurul

care e treaba cu avocatul poporului? daca am un site in care se inscriu oameni si trebuie sa le iau datele de identificare..trebuie sa ma inscriu la ei?

sincer nu stiam...  :oops: daca ma lamureste si pe mine cineva v-as fi recunoascator.

organic

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #8 : Iunie 08, 2005, 03:48:26 pm »
fara nici un fel de legatura cu problema cu Nettissimo.

nu este aceasta totusi o portita de scapare pentru spam?
in sensul ca poti aduna o lista de emailuri, trimiti emailuri cu advertising, spam evident, emailuri nesolicitate, dar in footer-ul mail-ului incluzi ceva de genul

Citat
http://www.domeniu.ro/sterge_email.php?email=unemail@altdomeniu.ro

cu toate ca asta cumva iti disculpa numai o serie de mail-uri nesolicitate, in cazul in care tinta alege sa-si stearga adresa din lista, zic eu ca e de-ajuns. este vre-o prevedere care sa rezolve o asemenea situatie? pentru ca in definitiv e cuvantul unui om impotriva cuvantului altui om. cum determini cand un mail e solicitat sau nu?

In ceea ce priveste problema cu acuzatia de spam in cauza, mi se pare ca domnul Hutanu are dreptate si ca el ar fi trebuit sa fie direct contactat, si nu acuzat indirect prin intermediul unui forum. Aici nu s-a procedat corect.

StefanIordan

• Membru
    • Vezi Profilul
    • Gazduire web
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #9 : Iunie 08, 2005, 03:51:36 pm »
tot fara legatura cu spamul Nettissimo... dar in legatura cu spamul in general.

de determinat pentru cei care il primesc e destul de usor dupa mine...

daca nu am auzit pana acum de siteul respectiv... daca nu m-am inscris la nimic ce are legatura cu el si totusi primesc asa ceva atunci este spam.

mai greu... cum dovedesti?  :oops:

web_dizain

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #10 : Iunie 08, 2005, 03:57:49 pm »
http://www.legi-internet.ro/normecomel.htm

Citat
CAPITOLUL II - Comunicarile comerciale

Art. 7.
(1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
(2) Consimtamantul prevazut la alin. (1) poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
(3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.

Art. 8.
(1) Subiectul mesajelor transmise prin posta electronica, care constituie comunicari comerciale, trebuie sa inceapa cu cuvantul "PUBLICITATE" scris cu majuscule.
(2) Comunicarile comerciale trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii referitoare la persoana in numele careia sunt facute:
a) numele sau denumirea completa;
b) codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, dupa caz;
c) domiciliul sau sediul;
d) numerele de telefon si fax;
e) adresa de posta electronica.

E clar ?

Adrian Andreias

• Webmaster
  • Mesaje postate: 585
  • Elvsoft, Cluj-Napoca
    • Vezi Profilul
    • http://www.elvsoft.com/
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #11 : Iunie 08, 2005, 04:10:21 pm »
De pe pagina de inregistrare cont nou de pe: http://anunturi.nettissimo.ro/
Citat
Anunturile Nettissimo sunt un serviciu 100% gratuit. Prin crearea unui cont la anunturile Nettissimo va exprimati acordul pentru primirea de mesaje publicitare de la Nettissimo, privitoare la serviciile oferite de noi.
.

Si eu am avut surprize de genul asta de pe alt site si eram pe cale sa ii raportez ca spameri. Dar pana la urma am citit conditiile de utilizare ale serviciului respectiv si vazut am fost de acord sa primesc mesaje publicitare. Banuiesc ca si tu ai pus "semnatura" acolo.

Deci eu zic ca daca ti-ai facut cont pe anunturile lor, emailul lor este legitim. Poti sa te dezabonezi in schimb.

nettissimo

• Membru
    • Vezi Profilul
    • nettissimo.ro
ref la titlul unui mesaj comercial
« Răspuns #12 : Iunie 08, 2005, 05:34:50 pm »
Informatia depsre Nettissimo: se gaseste pe site. Voi pune de acum incolo un link in mesaje.
Cuvantul publicitate: cu riscul de a incalca acea grozava lege, nu il voi pune in titlul mesajului, cel putin nu in titlul unui mesaj ca cel incriminat.
Mesajul se refera mai ales la un serviciu gratuit (afisarea cursului valutar). Acest servicu este disponibil oricui are o pagina de Internet.
Prin urmare continutul nu este publicitar. Pesoana respectiva si-a dat acordul de primire a mesajelor.

Singurul context publicitar din mesaj:

Folosim acest prilej pentru a va (re)aminti ca fiecare domeniu de Internet
inregistrat prin Nettissimo beneficiaza de gazduire gratuita pe termen nelimitat.

Acesta este un text publicitar propriu-zis.

Nu vreau sa fac teoria chibritului, dar mi se pare o reactie neprietenoasa din partea unor colegi de breasla. Repet: nu voi fi mai catolic decat papa si nu voi pune textul PUBLICITATE in titlul mesajului. Titlul in sine este evocator asupra continutului mesajului.
Eu consider discutia incheiata si nu voi mai raspunde acestor atitudini ostile.

Dan Hutanasu
www.nettissimo.ro

zaboss

• Membru
  • Mesaje postate: 254
    • Vezi Profilul
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #13 : Iunie 09, 2005, 01:02:26 pm »
Aº propune unui moderator splitarea acestui topic cãtre o discuþie mai generalã despre spam.

Citat din: "elvsoft.com"
Si eu am avut surprize de genul asta de pe alt site si eram pe cale sa ii raportez ca spameri. Dar pana la urma am citit conditiile de utilizare ale serviciului respectiv si vazut am fost de acord sa primesc mesaje publicitare.

OK, sã presupunem cã la un moment dat am fost de acord sã primesc mesaje de la cineva. Dar ce te faci atunci când fie:
a) linkul de dezabonare nu funcþioneazã (cazul Emania, rezolvat printr-un blocaj pe server, sau MyJobs, de altfel, cele douã au fost cumva înrudite sau cei de la MyJobs cedeazã baza de date celor de la Emania. ªi aici nu era vorba de cont de utilizator simplu, ci, mult mai grav de cont de companie)
b) linkul funcþioneazã, dar "publisherul" scoate noi ºi noi newslettere la care trebuie sã te dezabonezi (cazul Neogen).
c) multe site-uri, în special cele B2B nu oferã posibilitatea ºtergerii contului, ceea ce înseamnã o condamnare pe viaþã.
d) ºi multe alte modalitãþi mai mult sau mai puþin ingenioase.

Þinând cont cã, pânã la urmã, aceasta ne afecteazã pe toþi, aº propune crearea unui site gen "Listã Neagrã". Este posibil ca, iniþial, aceastã mãsurã sã nu aibã un impact, numai cã, printr-un PR puternic el poate deveni cu adevãrat util.

web_dizain

• Vizitator
Spamul [MODERAT]
« Răspuns #14 : Iunie 09, 2005, 01:17:05 pm »
/ semi - offtopic /
Poate asa ceva: http://phpmyblacklist.sourceforge.net ?