Aº propune unui moderator splitarea acestui topic cãtre o discuþie mai generalã despre spam.
Si eu am avut surprize de genul asta de pe alt site si eram pe cale sa ii raportez ca spameri. Dar pana la urma am citit conditiile de utilizare ale serviciului respectiv si vazut am fost de acord sa primesc mesaje publicitare.
OK, sã presupunem cã la un moment dat am fost de acord sã primesc mesaje de la cineva. Dar ce te faci atunci când fie:
a) linkul de dezabonare nu funcþioneazã (cazul Emania, rezolvat printr-un blocaj pe server, sau MyJobs, de altfel, cele douã au fost cumva înrudite sau cei de la MyJobs cedeazã baza de date celor de la Emania. ªi aici nu era vorba de cont de utilizator simplu, ci, mult mai grav de cont de companie)
b) linkul funcþioneazã, dar "publisherul" scoate noi ºi noi newslettere la care trebuie sã te dezabonezi (cazul Neogen).
c) multe site-uri, în special cele B2B nu oferã posibilitatea ºtergerii contului, ceea ce înseamnã o condamnare pe viaþã.
d) ºi multe alte modalitãþi mai mult sau mai puþin ingenioase.
Þinând cont cã, pânã la urmã, aceasta ne afecteazã pe toþi, aº propune crearea unui site gen "Listã Neagrã". Este posibil ca, iniþial, aceastã mãsurã sã nu aibã un impact, numai cã, printr-un PR puternic el poate deveni cu adevãrat util.