Autor Subiect: Majorare TVA - 24%  (Citit de 2569 ori)

EGW

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 95
    • Vezi Profilul
    • www.egazduireweb.ro
Majorare TVA - 24%
« : Iunie 26, 2010, 02:35:41 pm »
Ce parere aveti referitor la decizia de majorare a TVA-ului de la 19% la 24% ?

Cat de mult credeti ca va afecta aceasta majorare piata de hosting din romania ?

http://www.capital.ro/articol/guvernul-a-decis-majorarea-tva-la-24-la-suta-136423.html

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: Majorare TVA - 24%
« Răspuns #1 : Iunie 26, 2010, 03:41:46 pm »
parerea mea este ca va afecta toata Romania foarte mult nu numai piata de hosting
dupa ce lumea nu are bani sa isi cumpere ce are nevoie ii lipseste clar sa creasca preturile mai ales aproape toate

ExpertHost

• Membru
  • Mesaje postate: 110
  • ExpertHost Romania
    • Vezi Profilul
    • ExpertHost Romania
« Răspuns #2 : Iunie 26, 2010, 04:48:43 pm »
.. si in plus, ar fi frumos sa creasca si EUR, ca sa fie treaba treaba, pana la capat... Pana la urma, majoritatea preturilor vor creste deci nu va fi nimic iesit din comun nici pentru piata noastra.

Marian

• Membru
  • Mesaje postate: 389
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Iunie 26, 2010, 05:30:59 pm »

Din moment ce scade puterea de cumparare si implicit leul se depreciaza, euro "creste" de la sine. Nu ai la ce sa te astepti bun din partea celui mai mare escroc - Statul Roman.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #4 : Iunie 26, 2010, 05:46:56 pm »
solutii se gasesc, sunt unii care le practica de mult deja, doar noi am mai ramas (din ceva motiv necunoscut mie) sa platim/incasam TVA + altele. Nu vad nici o problema momentan pentru "piata" de hosting, cum spuneam solutii sunt destule inca.

paull

• Vizitator
« Răspuns #5 : Iunie 27, 2010, 05:53:00 pm »

O masura retardata, care le va aduce bani la buget la inceput, dar care va genera
 extrem de mari probleme in viitorul apropiat.

Oricum Romania e varza varza in momentul de fata, deci ne putem astepta la masuri foarte foarte dure.

Asta se intampla daca iti faci de lucru cu FMI.

In 2009 au atacat privatii, acum o fac iarasi chiar daca au zis ca in 2010 vor opera doar in sistemul bugetar.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #6 : Iunie 28, 2010, 10:42:43 am »
Incet incet ajungem sa vindem hosting de pe PFA-uri sau de pe firme neplatitoare de TVA doar ca sa avem preturi mai mici (fara TVA) sau sa facem firme prin Cipru, insulele nush care sau mai nou Ungaria/Bulgaria.
In loc ca ne fie usor sa facem afaceri in Romania si sa platim taxe decente aici o sa le platim prin tari straine. Noua o sa ne mearga prost si altora bine ...

@paull: Nu conteaza cine si ce a spus... e clar ca sunt toti niste incompetenti, hosti sau imbecili de-a dreptul. In zilele noastre, marea majoritate a celor ce merg in politica sunt scursurile societatii iar societatea noastra si asa nu e una foarte elevata asa ca scursurile sunt depravate rau.
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2010, 10:46:37 am de Cosmin L. Neagu »

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #7 : Iunie 28, 2010, 01:14:39 pm »
Fiind in concediu, putin departe de Romania, ma tenta sa uit sa ma intorc.
Stati calmi, cei care faceau afaceri prin 93-97 au trecut prin chestii mai nasoale.
In aia 17 ani de cand ma joc de-a privatul in Romania, nu am primit nimic, nu am vazut vreun stimulent sau vreo inlesnire.
Am fost mereu vaca buna de muls, deci nimic nou sub soare.

Daca aveti fonduri de investit, acum e momentul.
PFA, LLC, INC sunt solutii de cacat, sincer.

Unii deschid SA-uri si un llc pe langa, nu se gandesc cum sa se fereasca de orice taxa.

IMHO
* WBF out, ca e cald si bine, piscina e culeanu, berea rece si Romania departe

PS: ar trebui sa va ganditi cum sa strangeti randurile, pe vremea asta naspa am putea pati ce patesc firmele de hosting in Polonia cu aia de la 1&1  :P
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2010, 01:17:24 pm de WBF »

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
« Răspuns #8 : Iunie 28, 2010, 03:41:24 pm »
orice solutie e buna cat timp te scuteste de TVA partial sau complet, nu inteleg patriotismul.
S.R.L sau SA e tot acolo, in RO. O solutie de cacat pe langa, nu stiu. In Polonia (se mai uita si altii interesati, foarte atent) exista o companie foarte mare, 1&1 mai suge ceva dar nesemnificativ.
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2010, 03:44:01 pm de Tomoiaga »

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #9 : Iunie 28, 2010, 03:47:47 pm »
Eu unul as fi bucuros sa platesc taxe atata timp cat ele nu sunt prea mari si sunt folosite in mod decent.
Solutia buna e undeva la mijloc ... nici nu putem trai fara sa platim nimic dar nici nu putem plati ca tampitii si altii isi bat joc de noi pe fata.

paull

• Vizitator
« Răspuns #10 : Iunie 28, 2010, 04:01:38 pm »

And the first sign is here:

1 EUR = 4.325

A crescut de 2 ori in cateva ore.

Parerea mea personala e ca daca BNR nu mai intervine ajunge la 6 intr-o luna =)

paull

• Vizitator
« Răspuns #11 : Iunie 28, 2010, 04:09:47 pm »
Incet incet ajungem sa vindem hosting de pe PFA-uri sau de pe firme neplatitoare de TVA doar ca sa avem preturi mai mici (fara TVA) sau sa facem firme prin Cipru, insulele nush care sau mai nou Ungaria/Bulgaria.
In loc ca ne fie usor sa facem afaceri in Romania si sa platim taxe decente aici o sa le platim prin tari straine. Noua o sa ne mearga prost si altora bine ...

@paull: Nu conteaza cine si ce a spus... e clar ca sunt toti niste incompetenti, hosti sau imbecili de-a dreptul. In zilele noastre, marea majoritate a celor ce merg in politica sunt scursurile societatii iar societatea noastra si asa nu e una foarte elevata asa ca scursurile sunt depravate rau.

Sunt de acord.
 Acum se platesc facturile pentru 20 de ani in care nu sa facut NIMIC.
 Au papat toti banii din buget, au facut datorii de zeci de miliarde de euro.

Si ...
 E doar inceputul.

pana acum au batut apa in piua.
 - Urmeaza salarii taiate
 - Oameni dati afara
 - Noi impozite pentru firme.
 - De anul au de platit si dobanda la creditele luate.

Return of the Ciomu  ;D ;D

Preconizez ca din toamna acestui an, romanul lu' 2010 va intelege ce inseamna cu adevarat raul.

Asta se intampla cand sau dat credite pentru a cumpara masini scumpe, genti de 20.000 de euro, agenti imobiliari care au ajuns sa vada o casa care normal costa 1 leu cu 20 de lei.

Daca bancile dadeau bani spre exemplu firmelor IT care care intradevar isi doreau sa faca investitii serioase, sau agricultorilor, etc situatia era alta azi.

Romania e papapapa.
 GO in Thailand.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #12 : Iunie 28, 2010, 06:19:54 pm »
orice solutie e buna cat timp te scuteste de TVA partial sau complet, nu inteleg patriotismul.
S.R.L sau SA e tot acolo, in RO. O solutie de cacat pe langa, nu stiu. In Polonia (se mai uita si altii interesati, foarte atent) exista o companie foarte mare, 1&1 mai suge ceva dar nesemnificativ.

Licuriciul care il considerai tu lumina vietii, se suge zilnic, din ce in ce mai rau.
In curand se termina.

Patriotismul vine de acolo ca daca vrei orice servicii decente, alea se platesc, de aia care cotizeaza.
pesedismul ca statul tre sa dea si voi sa primiti a murit.
In 2004.

Ati descoperit serviciile de 30ron/vps, pacaliciul moka la fazani,etc...., alea pentru care ma puleati pe mine acu ceva timp(a reciti ce ati postat, nu sariti ca idiotii, ca va fac de cacat retroactiv) si acum ne povestiti cum ar fi frumos sa nu platiti nimic, da sa va puteti plange ca ce naspa e in Romania.

IMHO

Azi nu e pont de luat in cioc cu mine, poate scuip mai mult decat ar fi ok, public.....
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2010, 06:21:32 pm de WBF »

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #13 : Iunie 28, 2010, 06:34:32 pm »
Un ps scurt:

Ce nu intelegeti?
Nu este casca.
Va plangeti? In 94 aveam dobanzi de 156%/an. So?.....
90% s-au intins mai mult decat le este patura, si asta de 15 ani incoace.
Am nimerit noi sa platim nota de plata.
Aiurea, naspa, cam nasol, da asta este...
Unii se vor trage pe cur, si cand se imparte nota de plata, o sa o stearga.
Way to go.

IMHO, mucles si strangeti din dinti.
Si revin, cine are bani, acum e momentul, dupa, o sa aveti bani degeaba....

Andrei G.

• Membru
  • Mesaje postate: 244
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Iunie 28, 2010, 07:44:50 pm »
De la 1 iulie neplatitor de TVA, again.
La dracu cu ei.