Autor Subiect: GLOBEHOSTING: Sfanta nesimtire [] si mirificele offshore-uri de hosting!  (Citit de 7009 ori)

nelimitat

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 18
    • Vezi Profilul
Am inregistrat domeniul amtupeu.ro utilizand serviciile Globehosting in urma cu un an (precizez ca este vorba de domeniu cu utilizare / 1 an).

- Luna aceasta s-a emis o factura pentru prelungirea domeniului, avand ca data scadenta: 21/07/2010.
- Am efectuat plata cu o zi inainte prin Paypal (20/07/2010), primind confirmarea acesteia (a fost marcata ca si platita in panoul de billing al celor de la Globehosting).

A doua zi, supriza, domeniul nu mai era accesibil desi factura a fost achitata, domeniul apare in billing ca valabil pana anul viitor. Cu toate acestea la ROTLD domeniul are statusul PendingDelete.

I-am contactat pe cei de la Globehosting prin suportul live (nu de-alta, dar numarul de telefon afisat la Contact oricum e pus de forma pentru ca nu raspunde nimeni la ei). Am discutat cu cineva de la tehnic, deoarece numai ei erau online si mi-au spus cu un calm iesit din comun, ca va trebui sa vorbesc a doua zi de dimineata cu cei de la Sales ca acum ei nu sunt online. Bineinteles, ca m-am enervat... adica domeniul meu, munca mea imi este oprita in mod abuziv si ei ma pun sa astept o zi intreaga cand ar putea sa dea un telefon si sa rezolve problema in 2 minute. Mentionez ca era ora 5 dupa-amiaza, deci in nici un caz o ora tarzie.

Am realizat ca nu am ce face.. asa ca am asteptat, a doua zi... cand primesc un email de la o doamna din cadrul departamentului SALES care imi spune urmatoarele:

Citat
Buna ziua,

Domeniul amtupeu.ro va fi functional la inceputul saptamanii viitoare, luni-marti. S-au inregistrat intarzieri la activarea/reinnoirea domeniilor .ro. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.

O zi buna,

-----------------------------
Amarill Nagy
Customer Support

Cu alte cuvinte, trebuie sa mai astept inca 2-3 zile sa-mi reactiveze domeniul. Asa tupeu si nesimtire, numai in Romania poti sa gasesti. Cel putin Globehosting sigur face parte din aceasta categorie pe care o mentionez. Bineinteles, ii contactez in nenumarate randuri prin suportul live, de multe ori inchideau posibilitatea de a-i contacta prin suport live sau pur si simplu nu-mi acceptau conversatia.

Astazi, cand postez acest mesaj suntem in data de 31 iulie 2010, iar domeniul meu, amtupeu.ro, inca nu a fost reactivat la ROTLD desi am insistat zilnic legat de aceasta problema.

Acum va puteti da si dvs. seama ceea ce inseamna sa aveti incredere intr-un offshore, care se mai si lauda in titlu cu "Gazduire web profesionala". Domnilor, gazduire poate oferiti, dar profesionalism - imi este rusine sa spun ca am apelat la serviciile unei asemenea firme.

Ar trebui sa va fie rusine pentru ca lucrati la aceasta firma.

L-am instiintat si pe dl. Tecar despre toate aceste lucruri, dar a ignorat cu desavarsire aceasta problema, neprimind nici un raspuns de la dlui.

Nu cred ca e cazul sa va spun eu sa va feriti de aceasta firma unde abunda nesimtirea, deoarece sunt convins ca va veti da seama singuri.

Pot posta screenshots, loguri, factura, conversatiile cu angajatii si chiar asta voi face in posturile urmatoare.
« Ultima Modificare: August 02, 2010, 04:47:12 pm de bassul »

nelimitat

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
Factura achitata:

nelimitat

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
In panoul de billing al celor de la Globehosting... domeniul este scadent anul viitor, cu toate acestea, are STATUS-ul: TERMINAT:

terenteee

• Vizitator
cateva reguli pe care ar trebui sa le stie oricine..

Domeniile niciodata nu se inregistreaza la compania de hosting. (mai ales companii mici din romania) - ele se inregistreaza la un registrar foarte cunoscut gen name.com sau godaddy.

pentru inregistrarea unui domeniu recomand name.com - o companie de talie mondiala.
Pt inregistrare domenii .ro incercati la romarg, aia raspund la telefoane chiar daca mai fac erori, iti mai trimit factura duplicat, etc.

feriti-va de reselleri astia amarati care pt 2 dolari sunt in stare sa te fure pe fatza.

A nu se inregistra un domeniu .com la companii din Romania sub nicio forma, numai daca e musai, musai.

Gupi

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 2733
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • albinutza@polimedia.us
@terenteee, cu tot respectul, dar generalizarile de acest gen sunt tendentioase.

Tomoiaga

• Webmaster
  • Mesaje postate: 921
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
godaddy.com are o reputatie foarte proasta, intrece cu mult ce s-a intamplat mai sus, dar te las sa cauti.

terenteee

• Vizitator
@terenteee, cu tot respectul, dar generalizarile de acest gen sunt tendentioase.

Desigur ca aceste generalizari pot afecta negativ acele cateva companii care chiar lucreaza cinstit punand satisfactia clientului macar la egalitate cu interesul personal.

Domnule Gupi, sunteti foarte putini cei care sunt corecti, pe langa asta sunt si clienti foarte putini capabil sa se documenteze corect inainte sa cumpere un serviciu.

Un client experimentat va fi in stare sa se documenteze in legatura cu un registrar sau firma de hosting dar ce sa faca unul care habar n-are cu se mananca produsul ? Acel client care vrea si el "pagina de net" sau pur si simplu un webmaster care n-are background mult pe partea de domenii si gazduire.

Merita el oare sa se scarpine la urechea dreapta cu mana stanga ?

Eu unul m-am scarpinat in trecut si mult m-a durut.. Asadar.. sa speram ca cei care vor fi corecti vor ajunge sa aiba succes iar cei care practica bataia de joc sa dispara cu totul de pe piata.

terenteee

• Vizitator
godaddy.com are o reputatie foarte proasta, intrece cu mult ce s-a intamplat mai sus, dar te las sa cauti.

Godaddy este intradevar PRAF ca hosting.. dar aici e vorba de inregistrarea unui domeniu.. care scuza-ma la GODADDY merge SUPERB. Sa nu mai vorbesc de viteza cu care se propaga DNS-urile...

Asadar sa nu amescam capra cu varza ca sa nu ametitm pe nimeni.

Tocmai de aceea am mentionat in postul initial ca hostingul cu inregistrarea domeniilor ar trebui sa nu se faca in acelasi loc.

« Ultima Modificare: August 02, 2010, 11:18:44 am de terenteee »

Ed

• Membru
  • Mesaje postate: 306
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
doamne, de unde le scoti maestre? te-ai trezit cu fata la cearsaf si ai inceput sa inventezi reguli de aur?

terenteee

• Vizitator
doamne, de unde le scoti maestre? te-ai trezit cu fata la cearsaf si ai inceput sa inventezi reguli de aur?

Cu ce anume nu esti de acord ?  ;D

nelimitat

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
cateva reguli pe care ar trebui sa le stie oricine..

Domeniile niciodata nu se inregistreaza la compania de hosting. (mai ales companii mici din romania) - ele se inregistreaza la un registrar foarte cunoscut gen name.com sau godaddy.

pentru inregistrarea unui domeniu recomand name.com - o companie de talie mondiala.
Pt inregistrare domenii .ro incercati la romarg, aia raspund la telefoane chiar daca mai fac erori, iti mai trimit factura duplicat, etc.

feriti-va de reselleri astia amarati care pt 2 dolari sunt in stare sa te fure pe fatza.

A nu se inregistra un domeniu .com la companii din Romania sub nicio forma, numai daca e musai, musai.

Salut,

Te cam contrazici in afirmatii... prima oara spui ca domeniile nu se inregistreaza niciodata la compania de hosting (oricum nu utilizez serviciile lor de hosting) si pe urma zici ca-mi recomanzi ROMARG... Pai ROMARG nu e tot companie de HOSTING... si sincer nici nu vreau sa spun cate nemultumiri sunt in legatura cu ROMARG... ii intrece pe departe pe cei de la GLOBEHOSTING.

Oricum, NESIMTIREA acestui OFFSHORE a atins COTE MAXIME. Live Support-ul de pe site nu mai este accesibil mari perioade de timp si atunci cand este nici unul din angajati nu mai vorbeste cu tine.

E 2 august si domeniul amtupeu.ro inca nu a fost prelungit... ma mir ca nu-l sterge ROTLD direct...

As vrea sa mentionez ca nu ma plang pentru cei 9,99 euro platiti - ci pur si simplu nu pot sa ignor nesimtirea asta pur romaneasca a acestor domni.

ionut_pe_net

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 78
  • txt
    • Vezi Profilul
Si cum tot raul poate e spre binele tau.., o data ce va fi sters de RoTLD, vei putea activa domeniul direct pe numele tau cu plata unica.

bassul

• Vizitator
OFFTOPIC
« Răspuns #12 : August 02, 2010, 04:46:58 pm »
OFFTOPIC
Am moderat 'romaneasca' din titlu pt. ca e o generalizare care iese din ideea de buna credinta promovata aici pe forum.

@nelimitat: poti alege sa lasi deoparte observatiile de genul 'asa ceva numai in Romania', 'nesimtire pur romaneasca' pt. ca sunt o gramada de firme prezente aici pe forum care infirma generalizarea asta, majoritatea nu e o mare de oameni nesimtiti. In plus, afirmatiile de tipul asta tind sa mearga spre o resemnare de genul 'asta e, n-avem ce face, asa suntem' care poate e specifica multor romani, dar apare foarte des la oamenii concentrati pe probleme si nu pe solutii.

nelimitat

• Oaspete
  • **
    • Vezi Profilul
@ionut_pe_net: nu cred ca il vor sterge.. ci pur si simplu asteapta sa-si recupereze datoriile de la GLOBEHOSTING - firma de gazduire web profesionala ROMANEASCA

@bassul: ti se pare ca ar trebui ca eu sa le rezolv problemele lor... sa gasesc eu solutii pentru ei? Nu cumva ar trebui sa le platesc eu datoriile?
« Ultima Modificare: August 02, 2010, 05:19:03 pm de nelimitat »

Marian

• Membru
  • Mesaje postate: 389
    • Vezi Profilul
@bassul: nu prea era generalizare titlul, era o expresie artistica  :D

Offtopic:

terenteee: Dupa id-ul tau, ma asteptam sa faci reclama la ceva de ridicat, nicidecum la sfaturi de hosting / inregistrare domenii.

Cat despre romarg, nu-si are locul in sectiunea asta, poate cand s-o face ceva de adult pe forum.
Internet Service Provider: