Autor Subiect: Caut Server Dedicat de Ro!  (Citit de 11901 ori)

herzing66

• Vizitator
Caut Server Dedicat de Ro!
« : Martie 08, 2005, 02:52:15 pm »
Salut ,

Imi trebe un server dedicat de ro , nu ma intereseaza asa mult configuratia , doar viteza si trafficul sa fie mare , si bineinteles si pret cat mai mic :) !

Multumesc !

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #1 : Martie 31, 2005, 04:02:16 pm »
Cat de mic ?

maggelan

• Vizitator
mic, mic..:D
« Răspuns #2 : Aprilie 13, 2005, 04:35:40 pm »
sub 75$ ai?
dar sa fie in romania

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #3 : Aprilie 13, 2005, 07:50:38 pm »
Eu nu. Din cate stiu, in Romania preturile incep de la 150-200 euro/luna.

organic

• Vizitator
« Răspuns #4 : Mai 10, 2005, 12:29:09 pm »
servicii de server dedicat si colocatie din romania sunt oferite, in mod oficial de GTS. cat si de majoritatea ISP-urilor mai serioase, dar banuiesc ca preturile o sa fie peste 2-300 de euro pe luna in orice caz, cu limitari destul de serioase de trafic si banda, pur si simplu fiindca piata nu e inca solida in domeniu si preturile pentru contractarea de banda de la upstream din europa sunt mari.

cosminb

• Vizitator
« Răspuns #5 : Mai 17, 2005, 03:54:44 am »
Citat din: "organic"
servicii de server dedicat si colocatie din romania sunt oferite, in mod oficial de GTS. cat si de majoritatea ISP-urilor mai serioase, dar banuiesc ca preturile o sa fie peste 2-300 de euro pe luna in orice caz, cu limitari destul de serioase de trafic si banda, pur si simplu fiindca piata nu e inca solida in domeniu si preturile pentru contractarea de banda de la upstream din europa sunt mari.
am vb cu cei de la GTS si pretul de colocation era cel mai ieftin 85 euro.

organic

• Vizitator
« Răspuns #6 : Mai 17, 2005, 12:31:13 pm »
85 de euro pe ce banda?

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #7 : Mai 17, 2005, 12:52:54 pm »
probabil fara banda. numai spatiul in rack.

organic

• Vizitator
« Răspuns #8 : Mai 17, 2005, 12:56:17 pm »
:lol: asta ma gandeam si eu

Polizor

• Vizitator
« Răspuns #9 : Martie 01, 2006, 11:47:06 pm »
Citat din: "organic"
servicii de server dedicat si colocatie din romania sunt oferite, in mod oficial de GTS.

Oh, really? Si de restul lumii nu s-a mai auzit? "Colocatie" poti sa mai gaseti, dragul meu, la o gramada de firme de hosting si la o grmada de ISP. Sunt convins ca exista o multime de firme de hosting gata sa te serveasca cu mult mai multa promptitudine decat GTS. De ce sa cumperi hosting de la GTS cand de fapt bzinisul lor principal nu e asta? E doar un serviciu suplimentar, pe care l-au introdus in plan in baza unei scheme de lucru pe care o are grupul de firme GTS.

Decat sa-ti scuipe semnite in cap unu' mare ( mai ales ca banuiesc ca ai un buget redus) du-te la o firma care face hosting only si o sa-ti puna covoru' rosu ? Nu zic bine?

impex.ro

• Vizitator
« Răspuns #10 : Mai 02, 2006, 10:17:10 am »
Citat
Decat sa-ti scuipe semnite in cap unu' mare ( mai ales ca banuiesc ca ai un buget redus) du-te la o firma care face hosting only si o sa-ti puna covoru' rosu ? Nu zic bine?

Nu prea cred ca zici bine.
In RO doar GTS, INES, Connex, RDS ar fi cei care iti pot oferii banda si garantie uptime.
Restul firmelor de web hosting sau iau de la ei servere sau din afara.

Regula nr 1 in Wen Hosting e sa iti iei always server dintr-un datacenter, niciodata sa nu gazduiesti in oarece firma in spatiul lor de birou, chiar daca acestia au linie de 2-10MB catre ei de la GTS sa zicem.
Motivul? Cade reteaua din varii motive, Electrica iti intrerupe pentru lucrari pe X ore serviciul si lista ar continua.

Din pacate inca in RO nu ai posibilitatea sa iei server dedicat sub 150EUR + TVA, ba mai mult tu trebuie sa duci serverul care e si acesta la suma de minim 1500EUR.

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #11 : Mai 02, 2006, 10:24:45 am »
HUH?

Mai sunt si altii care fac colocare pe la noi.
Si la 100 de euro primesti un server mediu cu vreo 300GB trafic.

impex.ro

• Vizitator
« Răspuns #12 : Mai 02, 2006, 10:26:09 am »
Nu am vrut sa dau o lista completa de datacentere, ideea la care vroiam sa trag e sa alegi un datacenter si nu hosting in birouri.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #13 : Mai 02, 2006, 12:54:41 pm »
In momentul de fata, in Romania, nu cred ca avem un data center in adevaratul sens al cuvantului sau cel putin nu unul cu acces publicului larg (o avea SRI-u or something).
Tot ce poti face e sa alegi raul cel mai mic. Probabil ca in viitorul mediu lucrurile se vor schimba in bine.

Cosmin

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
« Răspuns #14 : Mai 02, 2006, 01:22:49 pm »
In momentul de fata cererea de servere dedicate si servicii de colocare este relativ redusa in Romania.Si cand spun relativ redusa sunt politicos
Chiar si cei care au incercat sa ajunga cat de cat aproape de bunul simt in acest business au momente cand cedeaza psihic :D
Deci,ma indoiesc ca in viitorul foarte apropiat se vor produce schimbari majore in acest domeniu.