Autor Subiect: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?  (Citit de 2257 ori)

twister

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
    • Vezi Profilul
Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« Răspuns #15 : Februarie 12, 2011, 08:01:36 am »
Inteles, multumesc pt informatii, Tomoioaga.
  In concluzie, la VPS e pe incredere. Daca e un provider serios, cunoscut, si cu servere operate de el in datacenter, atunci sunt sanse sa aibe cuvant si sa nu creeze gramezi de VPS-uri pe nod. Daca e mai putin "de cuvant"...
  Adevarul e ca la VPS/servere nu se recomanda experimente cu reselleri la a 7-a mana. Treaba e ca, tehnic, un client nu poate afla cate alte VPS-uri sunt server. Trist. Hetzner is calling...

Luca

• Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 46
    • Vezi Profilul
« Răspuns #16 : Februarie 12, 2011, 09:17:29 am »
Imho, in principiu stai departe de tehnologii de virtualizare care incurajeaza oversellingul. Asta include openvz/virtuozzo. Partial si Vmware. Cred ca cel mai cinstit la capitolul asta e Xen.
Cred ca orice hoster ar trebui sa aiba pe site ce tehnologie foloseste sau macar sa iti raspunda la un mail privat.

Pe de alta parte.. greu de batut un server la Hetzner cu un vps ;-)

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #17 : Februarie 12, 2011, 03:24:08 pm »
@twister peste tot e pe incredere.

@Luca n-are nicio legatura tehnologia de virtualizare cu increderea sau calitatea unui serviciu. Eu am ales sa folosesc openvz pe motive de performanta (la un test facuit acum 3 ani, penalitatea introdusa de openvz era cea mai mica). Izolarea nu e la fel de buna ca la celelalte dar asta nu inseamna automat un dezavantaj. Un singur VPS in anumite conditii poate sa afecteze intreg serverul, exact cum spune Tomoiaga dar acelasi lucru se intampla si pe serverul dedicat (diferenta e doar ca poate afecta si celelalte masini virtuale - dar cu o monitorizare buna se poate evita). E clar ca un site mare sau prost care pune la pamant un server virtual va bloca si un server fizic cu performante similare.

art-media

• Membru
  • Mesaje postate: 239
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
« Răspuns #18 : Februarie 16, 2011, 03:35:44 am »
Asa este dar cu o singura treaba la un server dedicat. Daca este pus in cap atunci sti sigur ca domeniul tau il pune nu altu care ruleaza pe server si care se poate sa nu fie foarte usor identificat.

Hetzner sunt foarte buni la servere de capacitate mica ca si pret.
Daca ajungi sa ai nevoie de ceva mai mult atunci numai ai ce cauta la ei.

smokecigrate

• Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Mai 24, 2011, 08:09:47 pm »
se intampla si pe serverul dedicat (diferenta e doar ca poate afecta si celelalte masini virtuale - dar cu o monitorizare buna se poate evita). E clar ca un site mare sau prost care pune la pamant un server virtual va bloca si un server fizic cu performante similare.