Autor Subiect: NOC in Romania ?  (Citit de 29921 ori)

Anonymous

• Vizitator
NOC in Romania ?
« : Martie 10, 2004, 12:18:17 am »
Cam gol pe aici pe la topice ?
Asha ca vine o intrebare: Exista vreun NOC in Romania ?

Am citit pe forum si pe site-ul respectiv despre "Bucharest Neutral Colocation Center" al celor de la NXDATA, situat se pare pe adresa  "8 Dimitrie Pompei Blvd., Sector 2, FEPER building, 3rd floor".  Sunt sigur ca nu e vorba de un NOC, dar: l-a vazut cineva dinauntru? E un inceput pentru notiunea de NOC in Romania?

M-ar interesa daca exista alte locatii de genu asemanator pe undeva.

In alta ordine de idei, ce inseamna in Romania "independenta de carrieri'. Cati carrieri mari care sunt intr-adevari independenti sunt in Romania ? Cred ca e interesant ca toti sa stim cum stam cu conexiunile in .ro si sa ne mai impartashim experientele.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
NOC in Romania ?
« Răspuns #1 : Martie 13, 2004, 02:01:48 am »
afaik in .ro sunt 3 firme care au netul lor propriu si personal.

1. rds
2. euroweb
3. gts

or mai fi si altii....dar mult mai mici, poate prin satelit.

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
NOC in Romania ?
« Răspuns #2 : Martie 14, 2004, 08:57:54 pm »
Citat din: "etp.ro"
afaik in .ro sunt 3 firme care au netul lor propriu si personal.

1. rds
2. euroweb
3. gts

or mai fi si altii....dar mult mai mici, poate prin satelit.

Din cate stiu eu, dintre ISP-uri, RDS sunt (sau erau?) clienti GTS Telecom.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
NOC in Romania ?
« Răspuns #3 : Martie 14, 2004, 09:03:43 pm »
nope.
or fi fost, dar acuma...e cam asa:

route-server>traceroute www.rdsnet.ro

Type escape sequence to abort.
Tracing the route to www.rdsnet.ro (193.231.236.9)

1 white_dwarf.cbbtier3.att.net (12.0.1.1) [AS 7018] 156 msec 0 msec 4 msec
  2 ar3.n54ny.ip.att.net (12.126.0.30) [AS 7018] 0 msec 4 msec 4 msec
  3 gbr2-a30s2.n54ny.ip.att.net (12.127.0.26) [AS 7018] 0 msec 4 msec 4 msec
  4 tbr2-p012701.n54ny.ip.att.net (12.122.11.21) [AS 7018] 4 msec 0 msec 0 msec
  5 ggr1-p320.n54ny.ip.att.net (12.122.12.54) [AS 7018] 4 msec 4 msec 0 msec
  6 208.51.134.5 [AS 3549] 4 msec 0 msec 4 msec
  7 pos3-0-2488M.cr1.NYC1.gblx.net (67.17.64.149) [AS 3549] 4 msec 4 msec 0 msec
  8 pos4-0-2488M.cr2.FRA2.gblx.net (67.17.65.69) [AS 3549] 92 msec 92 msec 88 msec
  9 so2-0-0-2488M.ar2.FRA3.gblx.net (67.17.65.58) [AS 3549] 92 msec 92 msec 88 msec
 10 Romania-Data-Systems.so-1-3-2.ar2.FRA3.gblx.net (67.17.159.102) [AS 3549] 92 msec 92 msec 92 msec
 11 buh1-gsr1-p6-0.rdsnet.ro (193.231.252.233) 116 msec 120 msec 116 msec
 12 buh1-htb-ge0.rdsnet.ro (62.231.74.30) [AS 8708] 116 msec 116 msec 120 msec
 13 buh1-cr1-vlan4.rdsnet.ro (193.231.252.73) 124 msec 128 msec 128 msec
 14 www.rdsnet.ro (193.231.236.9) [AS 8708] 120 msec 116 msec 120 msec

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
NOC in Romania ?
« Răspuns #4 : Martie 15, 2004, 06:48:03 pm »
RDS-ul tocmai a terminat in DataCenter in Bucuresti se se pare ca ar fi ceva de capul lui. GTS-u iar are ceva. Probabil ca ai si peering intre ei deci ar trebui sa fie destul de safe sa ai servere in oricare dintre locatiile respective. NXData mi s-au parut total neprofesionisti (vand spatiu de raq la ei in 'noc' si iti dau telefoanele providerilor sa discuti cu ei preturile pt. banda... blah)
Altceva care sa merite nu stiu. Ar mai fi Mobifon dar nu stiu mare lucru despre ei.

impex.ro

• Vizitator
NOC in Romania ?
« Răspuns #5 : Martie 15, 2004, 07:11:55 pm »
Ar mai fi INES?? Cica si ei au.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
NOC in Romania ?
« Răspuns #6 : Martie 15, 2004, 07:14:02 pm »
Dca vrei sa-ti iei un server la oricare trebuie sa incepi sesiunea de dat telefoane si de mers si vorbit personal cu ei. Le-o fi greu sa-si puna o oferta standard pe site macar sa vezi ce si cum au. Probabil nu vor banii nostrii :)

Anonymous

• Vizitator
NOC in Romania ?
« Răspuns #7 : Martie 25, 2004, 05:54:05 pm »
Citat din: "xayk"
Dca vrei sa-ti iei un server la oricare trebuie sa incepi sesiunea de dat telefoane si de mers si vorbit personal cu ei. Le-o fi greu sa-si puna o oferta standard pe site macar sa vezi ce si cum au. Probabil nu vor banii nostrii :)

la noi la iNES ( http://www.ines.ro )
VPS Linux - 100EUR
dedicated server - incepind cu 200EUR

xayk: acum ai informatia care-ti lipsea. cu banii cum stai? :)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
NOC in Romania ?
« Răspuns #8 : Martie 25, 2004, 06:54:55 pm »
Si la voi la ines nu vad oferta clara pe site.
Vad pe site o mica descriere si atat. Nimic stimulant care sa ma impinga sa fac comanda chiar atunci, sa-mi aleg tipul serverului, cata memorie sa aiba, ce banda/trafic, procesor ... si bineinteles pretul.
Ok... stiam ca preturile se invart pe la 200euroi (cam asta e pretul pietei in romania).

Nu e greu sa faci o oferta cu 4 tipuri de calculatoare (2 amd-uri. 2 pentiumuri) mai lowend si highend sa le atasezi niste preturi si un link de comanda. Se poate face foarte usor intr-o saptamana. Nimic nu garanteaza ca o sa aveti 100 comenzi pe zi dar e un pas inainte.
In felul asta castigati si timp (nu mai trebuie sa vorbiti individual cu fiecare persoana interesata) si castigati si simpatia potentialilor cumparatori (nu tre sa se chinuie sa dea emailuri si telefoane ca sa afle ceva).

Eventual faceti vreo 2 servere de test si le oferiti gratuit celor interesati (cu limitarile de rigoare) si va garantez ca o sa aveti oameni interesati si o sa va caute ei nu invers (inclusiv eu).

Daca oferiti si potibilitatea de instalare cpanel, plesk.. whatever e si mai bine (contra cost evident)

Tre' sa spuneti si ce suport tehnic puteti oferi la toate astea.

Ma gandesc ca aveti oameni acolo care pot face asa ceva, daca nu putem discuta :)

Cosmin
p.s.
eventual mai puneti si ceva grafice cu incarcarea retelei in real time (sau aproximativ)

lucian

• Vizitator
NOC in Romania ?
« Răspuns #9 : Martie 25, 2004, 07:28:18 pm »
Si la voi la ines nu vad oferta clara pe site.
Vad pe site o mica descriere si atat. Nimic stimulant care sa ma impinga sa fac comanda chiar atunci, sa-mi aleg tipul serverului, cata memorie sa aiba, ce banda/trafic, procesor ... si bineinteles pretul.
Ok... stiam ca preturile se invart pe la 200euroi (cam asta e pretul pietei in romania).

Nu e greu sa faci o oferta cu 4 tipuri de calculatoare (2 amd-uri. 2 pentiumuri) mai lowend si highend sa le atasezi niste preturi si un link de comanda. Se poate face foarte usor intr-o saptamana. Nimic nu garanteaza ca o sa aveti 100 comenzi pe zi dar e un pas inainte.
In felul asta castigati si timp (nu mai trebuie sa vorbiti individual cu fiecare persoana interesata) si castigati si simpatia potentialilor cumparatori (nu tre sa se chinuie sa dea emailuri si telefoane ca sa afle ceva).

Eventual faceti vreo 2 servere de test si le oferiti gratuit celor interesati (cu limitarile de rigoare) si va garantez ca o sa aveti oameni interesati si o sa va caute ei nu invers (inclusiv eu).

Daca oferiti si potibilitatea de instalare cpanel, plesk.. whatever e si mai bine (contra cost evident)

Tre' sa spuneti si ce suport tehnic puteti oferi la toate astea.

Ma gandesc ca aveti oameni acolo care pot face asa ceva, daca nu putem discuta :)

Cosmin
p.s.
eventual mai puneti si ceva grafice cu incarcarea retelei in real time (sau aproximativ)

buna ziua ti-am dat belea mi-am luat :)

sint destul de sceptic despre marimea pietei de hosting in Romania si nu cred ca s-ar rupe tejgheaua vinzind servere dedicate daca am pune preturi pe site.  

suport 24x7 (live, nu ca la hostingul in s.u.a.)

aia cu testul e cu dus si intors, multe cereri sint de la spammeri & alike.
cine vrea sa testeze ne cauta, cere si cel mai adesea primeste. cine are si bani in buzunar, ramine client

sucind un pic un banc clasic: tu idei mai ai, da' nu ma intrebi daca eu mai am gîshte? ;)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
    • clneagu
NOC in Romania ?
« Răspuns #10 : Martie 25, 2004, 10:04:00 pm »
Nici eu nu cred ca piata de hosting e foarte mare in romania dar nici mica nu e si e in crestere.  Avantajul major al celor mai mari (isp-isti) era si inca e ca au banda oarecum suficienta ca in cazul in care se decid sa faca ceva in hosting sa poata face fara prea multe resurse (daca o si fac cu cap). Pt. cineva la inceput e nevoie de ~3 ani ca sa ajunga oarecum acolo.

Gandeste-te asa... daca INES (sa zicem) ar fi facut acum 3 ani o oferta de genul celei descrise mai sus, astazi ai fi avut cel putin jumatate din piata de hosting in buzunar si intr-un fel sau altul ar fi avut undeva intre 50.000 si 75.000 USD venituri pe luna numai din hosting. Daca mai iei in calcul si faptul ca odata ce ai un procent din piata cam ti-l pastrezi ...

Sti care-i faza... pana la urma tot acolo o sa se ajunga si cel mai mult au de castigat cei care ajung primii. Uita-te la connex.. au facut o investitie in reclame dar acum sunt primii hosteri din tara. Poate nu si-au scos inca banii dar or sa o faca. Si altii au avut resurse si ar fi putu face la fel...

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
NOC in Romania ?
« Răspuns #11 : Martie 26, 2004, 01:13:46 am »

In general, ISP-urile nici nu au auzit de asa ceva .. (Da' ce, linia de comanda nu este buna ? :) )

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
NOC in Romania ?
« Răspuns #12 : Martie 26, 2004, 01:24:13 am »
Gandeste-te asa... daca INES (sa zicem) ar fi facut acum 3 ani o oferta de genul celei descrise mai sus, astazi ai fi avut cel putin jumatate din piata de hosting in buzunar si intr-un fel sau altul ar fi avut undeva intre 50.000 si 75.000 USD venituri pe luna numai din hosting.

Ideea e ca acum 3 ani incasarile ISP-urilor din hosting erau mai mult decat modeste (comparativ cu incasarile din internet) iar o astfel de oferta nu era justificata. Adu-ti aminte ca atunci toata lumea lua taxa de administrare DNS (intre $25-50/an), taxa care mie mi se pare nejustificata (toata administrarea consta in anuntarea domeniului in DNS). Chiar si atunci, cand oferta era redusa, preturile difereau mult de la un provider la altul .. dar pt clienti nu pretul era important.

lucian

• Vizitator
NOC in Romania ?
« Răspuns #13 : Martie 26, 2004, 12:46:27 pm »
Citat din: "dt"

In general, ISP-urile nici nu au auzit de asa ceva .. (Da' ce, linia de comanda nu este buna ? :) )

dt: hmm, hmm... ISP-istii au auzit de asa ceva.
plesk, ensim etc au 3 inconveniente:
- costa
- bani multi
- pe care nu ti-i recuperezi

aproape toata lumea are impresia/pretentia ca netu si prestatiile anexe tre sa fie o kestie moaca.
hosterii din romania care ofera plesk a.s.o. ofera de fapt servere in state unde softu cu pricina e by default.
noi punem un opensource care fara sa sparga avioane e suficient de bun pentru userii fara cunostinte de "linie de comanda"

pe de alta parte, tot despre bani, stiti cel putin la fel de bine ca si mine ca hosting profi costa si in s.u.a. cam ca in romania. hosting profi = verio, hostway, rackspace si inca 2-3

xayk: facushi rost de bani? am pus deja eticheta pe un rack ca urmeaza sa-l populezi tu :)

impex.ro

• Vizitator
NOC in Romania ?
« Răspuns #14 : Martie 26, 2004, 12:56:02 pm »
Citat
hosterii din romania care ofera plesk a.s.o. ofera de fapt servere in state unde softu cu pricina e by default.

Gresit. Dam lunar pe chiria de soft, la Plesk aproape 100USD pentru nelimitat. Si avem serverele in Romania. Deci sunt si exceptii.  :twisted:
Pe linga asta mai vine normal si plata serverelor in Romania.

DA< subscriu ca e o mare greseala a Data Ceneter-elor ca nu ofera direct in pret asta, ar putea face cu careva dintre enumerati (Cpanel, Ensim, Plesk, DirectAdmin) un contract sa ofere la un pret mai bun.