Autor Subiect: Spune NU supravegherii electronice!  (Citit de 3809 ori)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Spune NU supravegherii electronice!
« : August 25, 2005, 05:37:13 pm »
Comisia Europeana cocheteaza cu ideea introducerii supravegherii electronice obligatorii la nivelul providerilor.
Daca va deranjeaza ca cineva sa aiba lista mesajelor trimise de dv. sau a linkurilor accesate cititi linkul de mai jos si eventual luati masurile pe care le credeti de cuviinta.

http://apti.ro/comunicat_presa_supr.html

Ranma-kun

• Vizitator
« Răspuns #1 : August 26, 2005, 02:03:20 am »
Eh, se pot folosi proxy-uri chinezeshti, mesaje criptate, etc.
In fine nu vor putea sa le introduca, s-au mai incercat si in alte tari, incalca o serie de drepturi si constitutiile a numeroase tari, au existat foarte multe proiecte de gen, mai ales in america unde-s si mai paranoici, si n-au putut sa le puna in practica.
O astfel de politica afecteaza numai utilizatorii de rand, terorishtii, hackerii etc. sunt destul de deshtepti sa ocoleasca aceste mijloace de supraveghere.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #2 : August 26, 2005, 11:37:27 am »
Pai tocmai... chestiile astea trebuie intelese pt. ca dupa felul in care prezinta ei problema ai putea ramane cu impresia ca retentia datelor e cea mai buna idee dupa inventarea rotii.
La fel a fost si cu patentele software. Daca comunitatea IT din Europa nu punea osu' la bataie acuma trebuia sa platim pt. faptul ca folosim "dublu click"!

organic

• Vizitator
« Răspuns #3 : August 29, 2005, 05:08:34 pm »
heh.. in America exista in practica sistemul de care vorbesti, Ranma-kun.
In mod recent, s-a impus ca si serviciile VoIP sa fie interceptate, dar sa si trimita un semnal de localizare pentru a se putea stabili coordonatele convorbirilor, asta evident din cauza raspandirii acestui serviciu in state. Echelon nu mai e demult un secret, si e pe cat se poate de activ. pe teritoriul statelor unite nu exista, inafara de comunicatiile militare, nici o forma de comunicatie care sa nu fie interceptata la un anumit nivel (eventual poate semnalele cu fum). De fapt asta se extinde si la Europa, Africa si o parte din Asia in ceea ce priveste interceptarea convorbirilor din reteaua de telefonie mobila. Din cate stiu singurele comunicatii care nu sunt si probabil ca nu pot fi interceptate sunt cele intre China si Rusia. Nu intreb cum si de ce. Si ca sa fie si mentionat, nu vorbesc din SF-uri ci din relatarile unui prieten care a lucrat ca ofiter in domeniul telecomunicatiilor militare americane.

criptarea ajuta si nu prea, o anumita parte din algoritmii de criptare se cunoaste ca pot fi de-criptati cu relativa usurinta de catre agentiile secrete americane.

e o chestie care speram sa ramana in state.

etp.ro

• Moderator
  • Webmaster
  • Mesaje postate: 824
    • Vezi Profilul
    • http://www.etp.ro
« Răspuns #4 : August 29, 2005, 05:25:47 pm »
Citat din: "organic"
nu vorbesc din SF-uri ci din relatarile unui prieten care a lucrat ca ofiter in domeniul telecomunicatiilor militare americane.

ca fapt divers, de cind au inceput ofiterii americani sa discute probleme de securitate la o bere cu prietenii? :)

organic

• Vizitator
« Răspuns #5 : August 30, 2005, 12:27:10 pm »
Citat din: "etp.ro"
Citat din: "organic"
nu vorbesc din SF-uri ci din relatarile unui prieten care a lucrat ca ofiter in domeniul telecomunicatiilor militare americane.

ca fapt divers, de cind au inceput ofiterii americani sa discute probleme de securitate la o bere cu prietenii? :)

heh nu ma intelege gresit, nu mi-a dezvaluit codurile de access pentru satelitii de telecomunicatii, mi-a povestit doar cate ceva despre cam cat si ce se intercepteaza din comunicatiile globale. probabil de altfel nici nu e o chestie strict secreta, eu doar spuneam de unde am aflat-o eu, de la un prieten care mi se pare o sursa oarecum mai valida decat un site cu UFO-uri :) .