De ce nu-l dai in judecata daca tu consideri ca nu a prestat serviciul pentru care ai platit si poti dovedi lucrul asta? In Romania exista legi, nu trebuie sa-i dai in cap sa-ti faci singur dreptate.
dt ai dreptate.. mereu exista 2 parti si mereu acestea trebuie ascultate impreuna pentru sa fi o judecata dreapta. iti dau dreptate.. exista legi insa nu prea exista dreptate.
Sa-ti dau un exemplu.. ref la mine. Nu am firma dar am clienti (fac grafica, site-uri, comert si nu dau chitanta si factura ca nu am de unde.. inca)
Lui X ii fac site... si ii recomand un host. X plateste a doua zi dupa ce a primit proforma (ca era seara) prin op asa cum ii zic eu si spera ca si hostul e serios si ca totul va decurge normal.
Trece o zi, 2,3.. 6 zile si domeniul inca nu e activ. X ma suna.. si intreaba.. dau telefon.. si mi se spune ca o sa primesc raspuns prin mail in 30 de min. Trece o ora, trece 2, se face seara, noapte.. apoi dimineata si nimik.
Trimit un mail si intreb politicos de ce si cum.. si primesc raspuns.. ca deoarece abia dupa 7 zile au intrat banii se va rezolva in alte 48 de h cu inregistrarea si propagarea domeniului. O fi corect? cand am facut dovada platii chiar a doua zi?
Si acum culmea.. clientul s-a razgandit si s-a mutat la alt provider la care plateste triplu pe luna dar care l-a rezolvat in cateva ore. stau si ma intreb oare.. O fi corect?
Mai are rost sa zic ca sunt client-ul lor si ca nu e prima data cand cumpar de acolo si ca prima data am platit la fel.. si nu au fost probleme. Nu cred.. si doar nu fac un singur site la un singur client. Trebe s-o iau peste nas de fiecare data ?
Sa iti dau alt exemplu.. am un site de adulti si il gazduiesc in SUA. Am fost clientul lui Amrayhosting din canada timp de 2 ani platind sute de $. L-am mutat ca nu au fost prea flexibili si intre timp nu mai era 100% compatibil cu platforma de hosting. Am intrat pe google si am gasit la isp search o groaza de alternative. Am ales una si am mutat ce era de mutat fara dureri de cap.
- Cand am avut probleme au fost foarte prompti si au facut totul ca sa fiu multumit.
- Cand nu am platit la timp ca era weekend si nu era deschis la banca nu a fost nici o problema si au inteles.
Si stii de ce ? Pentru ca este o alta mentalitate acolo. E si ceva mai mult bun simt.. Pentru ei nu conteaza daca sunt client mic sau mare ci faptul ca platesc si trebuie sa fiu multumit..
Asta e diferenta intre Romania si West.. cel putin la servicii.