Am dureri de cap de cand incerc sa gasesc pe cineva care sa ma lamureasca care codul CAEN pentru hosting si pentru vanzare domenii.
Eu spun aceste activitati trebuie incadrate la
5261 Comert cu amanuntul prin corespondenta
Aceasta clasa include:
- vanzarile cu amanuntul ale oricaror feluri de produse, prin corespondenta, alese de cumparatori pe baza de cataloage sau orice alt tip de oferta.
Aceasta clasa include, de asemenea:
- vanzarile directe, prin intermediul televiziunii, radioului, telefonic, sau prin Internet.
O alta varianta pe care am auzit-o pe la ORC este
6420 Telecomunicatii
Aceasta clasa include:
- activitatile de transmisie a sunetului, a imaginilor, datelor sau a altor informatii, prin cabluri, radio, relee sau satelit:
- comunicatii prin telefon, telegraf si telex;
- intretinerea retelelor de telecomunicatii;
- transmisia (transportul) programelor de radio si televiziune;
- asigurarea accesului la Internet.
Aceasta clasa exclude:
- productia programelor de radio si televiziune, chiar daca are legatura cu transmiterea, vezi 92.20
Alte variante posibile din punctul meu de vedere ar fi cele din clasa
72 (Informatica Si Activitati Conexe). Eventual la 7260 - Alte activitati legate de informatica.
Gasiti CAEN-ul actual la
http://www.ccina.ro/Download/caen2002.pdfCred ca am dat peste cel mai potrivit loc unde puteam sa primesc raspuns la nedumeririle mele.
P.S. M-am bucurat foarte mult ca a aparut un astfel de forum. Eu personal cred ca e este util ca oamenii sa se adune, sa discute si sa analizeze problemele care intervin chiar daca lucreaza la firme concurente.