Autor Subiect: ce tava imi trebe  (Citit de 10944 ori)

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
ce tava imi trebe
« Răspuns #15 : Octombrie 29, 2005, 08:28:39 pm »
Pai degeaba iti dau eu nume de magazine din romania care vand servere in format rack daca tu esti in spania, nu? din spania din pacate nu stiu :)

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
ce tava imi trebe
« Răspuns #16 : Octombrie 29, 2005, 11:14:24 pm »
Esti sigur ca ai nevoie de un server.??
Al tau?
http://www.supermicro.com/

Eu zic sa incepi cu unul inchiriat,sa te familiarizezi putin cu toata treaba,dupa care poti sa te gandesti la colocare (aka serverul tau,rack-ul si "tzeava" mea)

hugehosting.org

• Vizitator
ce tava imi trebe
« Răspuns #17 : Octombrie 30, 2005, 05:16:14 pm »
mai eu vreau sa imi cumpar eu serverul nu ma intereseaza ca costa 1500 sau 2000 de euro ca bani aia ii fac io aicea in spania ... da pe mine ma interesa mai mult cum sta treaba cu latimea de banda ..... dar acuma pun alta intrebare cum fac sau de la cine iau domenile care vor sa le cumpere clienti... daca un client vrea sa inregistreze www.firma.com io la cine tre sa apelez ca sa iau domeniul ca spatiul il dau eu pe server ....  deci intrebare este de la cine iau domeniu sau cum sta treaba

Bogdan.eGazda

• Webmaster
  • Mesaje postate: 944
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
ce tava imi trebe
« Răspuns #18 : Octombrie 30, 2005, 05:39:38 pm »

WBF

• Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 3481
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
ce tava imi trebe
« Răspuns #19 : Octombrie 30, 2005, 07:18:48 pm »
Meh uomule.
Sfat practic si mocca.
NU sari pasii ca face rau la sanatate.Si la buzunar
Ceea ce doresti tu sa faci e colocare.Iar colocarea e doar ultimul pas.
Se incepe deobicei cu un cont de resseler,dupa care se sare la un VPS ,la un server dedicat inchiriat,dupa care la colocare.
Nu vei rezolva nimic din punct de vedere financiar daca investesti in propria ta cutie colocata.
De obicei colocarea este mai scumpa raportata la inchirierea unui server dedicat.
Pana sa te dumiresti bine cam cu ce se mananca treaba asta,te vei trezi cu un hardware inbatranit si cu niste costuri nejustificate pentru lunile/anul in care aibia ai inceput.
Parerea mea este ca ,colocarea devine rentabila cand ai o baza solida de clienti,care aduc un venit stabil si cunoscut.
Pentru inceput,mai istet din partea ta ar fi sa inchiriezi un server dedicat de la un DC/furnizor daca tot vrei sa sari cativa pasi.Cel putin asa nu o sa plangi cand vei coloca un server si din cauza unui ventilator de kko din server o sa pupi restart tot la 2 ore(LA COLOCARE ESTI SINGURUL RESPONSABIL DE STAREA soft/hardware A SERVERULUI TAU)
Hai sa-ti fac o socoteala:

1.SERVER INCHIRIAT:---100-200 $/luna
 In marja asta poti sa ai si servicii de management incluse,ai cu siguranta un panou de control(control panell),backup offsite /servicii de monitorizare

2.Colocare:-------1200-2000 USD pret server + 100-150 $ /luna colocarea la DC + 40-50$/luna licenta pentru control panell +10-30$/luna offsite backup(optional)
Pe langa costuri,la colocare esti direct raspunzator de serverul tau,nici un DC nu o sa sara sa-ti desfaca cutia si sa vada ce s-a bulit la nivel de hardware fara un contract prealabil (mai pui ceva cascaval aici).Iar daca tu crezi ca un DC o sa aiba piese de schimb pentru tipul tau de server te inseli la max(doar daca nu coloci un tower cu componente semistandard in el)

Acum,sincer,eu cred ca esti in stadiul de yDNS.
Daca persisti in ideea ta de a coloca din prima,eu i-ti doresc mult succes si te anunt din proprie experienta ca doare.
Este ca si cum ai vrea sa faci scoala de soferi pe un monopost Ferarri...al tau

Domenii acum:
ai nevoie in principiu de un cont de reseller de la Enom sau Directi (ambele au preturi bune si api bun)
Nu te astepta sa faci bani din domenii,ele te ajuta doar la vanzarea de hosting.

BTW  yDNS inseamna "you Dont Need Sever"

hugehosting.org

• Vizitator
ce tava imi trebe
« Răspuns #20 : Octombrie 31, 2005, 12:29:04 am »
bine mai .... lasa ca acuma shtiu eu ce tre sa fac ma descurc eu oricum multumesc..........

grA$

• Vizitator
ce tava imi trebe
« Răspuns #21 : Ianuarie 19, 2006, 07:33:55 pm »
Si pe mine nu a vrut sa ma ajute asah mult cu NS-urile :(

bassul

• Vizitator
ce tava imi trebe
« Răspuns #22 : Ianuarie 20, 2006, 02:32:13 pm »
Citat
deci intrebare este de la cine iau domeniu sau cum sta treaba

hugehosting, permite-mi sa-mi exprim si eu o parere personala.

Cred ca fiecare om are o activitate care i se potriveste. Dupa intrebarile tale tind sa cred ca probabil ai o alta zona decat cea tehnica in care te pricepi, de ex in vanzari sau in management.

In oricare caz, daca vrei sa te apuci de hosting tre sa fii pregatit pentru munca de suport, interventii tehnice si altele pe care probabil nu vei vrea sau nu vei putea sa le faci singur si vor fi scumpe de subcontractat. Daca intr-adevar vrei sa te bagi in chestia asta, ia-ti cu banii facuti in Spania un administrator bun, dispus sa faca si munca de suport si discuta cu el majoritatea deciziilor tehnice. Daca te tii de munca este posibil sa ai succes, dar este posibil ca dupa o perioada destul de lunga de timp castigul tau sa fie absolut comparabil cu cel al unui kebab-ist, cu riscuri si cu stress inzecit.