Autor Subiect: Accesibilitate pt. persoane cu handicap  (Citit de 5493 ori)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Accesibilitate pt. persoane cu handicap
« : Aprilie 23, 2004, 01:25:54 pm »
Va rog postati aici solutii constructive pt. ca accesul la noua varianta de implementare sa poata fi facut de oricine, chiar si de catre persoane cu handicap vizual/auditiv sau altele la care cei fara aceste probleme nici nu s-ar gandi.

Din discutiile anterioare reiese ca in cazul formularelor ce vor avea ca solutie de impiedicare a abuzurilor regunoasterea textului inscris intr-o imagine si introducerea acestuia in formular este necesara asocierea unui fisier sunet care sa contina acelasi text, eventual accesibil printr-un link, in cazul in care se doreste acest lucru. Nu-mi dau seama acum ce probleme pot aparea in acest caz dar subiectul e deschis pt. discutie.

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #1 : Aprilie 23, 2004, 01:31:46 pm »
In cazul introducerii unui fisier sunet asociat imaginii cu numere/cuvinte trebuie avut in vedere ca in timp ce textul(literele/cifrele) se vad la fel in orice limba sunetele se citesc diferit in functie de limba pe care o cunoaste persoana care completeaza formularul si crearea unor formulare in mai multe limbi poate introduce multe alte probleme.

Eventual daca aveti solutii ca persoanele cu handicap vizual sa poata completa aceste formulare fara a complica excesiv procesul de inregistrare...

Ar fi bine de stiut daca pt. persoanele cu handicap vizual exista o metoda de a reprezenta numerele, metoda acceptata universal si care si-ar putea gasi o implementare in acest caz.

tinuzzo

• Vizitator
numere
« Răspuns #2 : Aprilie 23, 2004, 05:44:05 pm »
eventual s=ar putea introduce un sunet facut din beep-uri de genul:

1 beep ptr cifra 1
2 beep-uri pentru cifra 2 etc..

am vazut pana acum ca toate codurile acelea sunt formate numai din cifre, nu litere, deci ar fi simplu de construit acele fisiere wav sau mpr3 sau etc si utilizatorul va stii ca nr de pilda 3401 se traduce prin:

3 beepuri , pauza, 4 beep-uri, pauza, 10 beep-uri, pauza, si 1 beep...

nu stiu daca asa ceva este o chestie universala cum ai sugerat tu, dar cred ca este una extrem de simpla si fara costuri mari, practic orice fel de windows sound deja existent in sitem poate fi folosit.

cristih

• Vizitator
« Răspuns #3 : Aprilie 23, 2004, 08:46:34 pm »
se poate pune un link catre sunetul codului interpretat de o voce blonda :)

cristih

design-web.ro

• Vizitator
« Răspuns #4 : Aprilie 23, 2004, 10:06:55 pm »
blonda :?:

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #5 : Aprilie 23, 2004, 11:05:26 pm »
Citat din: "cristih"
se poate pune un link catre sunetul codului interpretat de o voce blonda :)

cristih

numarul am vazut ca e de 4 cifre .. cam greu pt o blonda sa numere pana la 9999 :)

daca se folosesc cife de la 0-9 este nevoie doar de zece fisiere de sunet, cu inregistrarea pt fiecare cifra iar programul sa le combine si sa faca redarea (doar pt cine doreste, evident). Sigur exista un program in consola care sa concateneze 4 fisiere de sunet si sa salveze rezultatul cu un nume random (la fel ca la poze).

romana-engleza obligatoriu.

design-web.ro

• Vizitator
« Răspuns #6 : Aprilie 24, 2004, 09:47:57 am »
Mã întrebam cum ajunge acea persoanã cu handicap pânã la sistemul de verificare, dacã aceasta nu vede  :idea:

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
« Răspuns #7 : Aprilie 24, 2004, 11:49:16 am »
Exista programe care citesc textul de pe ecran. Problema e cu pozele .. tocmai de aceea imaginea de control trebuie insotita de sunet.

cristih

• Vizitator
« Răspuns #8 : Aprilie 26, 2004, 03:37:30 pm »
am deja o chestie functionala .. din pacate nu e o voce blonda .. care poate spune in engleza: Codul din imagine este x y z w ....

deci implementarea este simpla ....
chestia asta poate reda o carte intreaga .... daca se doreste ...

este utila si la chestia cu protejarea antispam a adreselor de mail din whois.

cristih

Ranma-kun

• Vizitator
« Răspuns #9 : Decembrie 04, 2004, 05:42:10 am »
daca se pun fishiere sunet diferite pentru fiecare sunet e foarte ushor sa faci un script care sa citeasca in functie de acele fishiere codul, asha ca image-check-ul ar deveni inutil, ar mere totushi daca ati face toata interfata si cu imaginea si cu sunetele in flash, asha ar trebui decompilat mai intai flashul, ceea ce e cam complicat cu totul ca nu e imposibil, dar asha ati elimina in mare parte posibilitatea de exploit, in plus in flash e foarte ushor sa asochiezi imagini si sunete  :D .