Autor Subiect: Confidentialitate date personale  (Citit de 6353 ori)

zahei

• Vizitator
Confidentialitate date personale
« : Aprilie 23, 2004, 02:01:10 pm »
Credeti ca e normal ca in urma unui query banal dat la rnc.ro oricine sa-mi poate afla datele personale ca: adresa exacta, numar de telefon, cod numeric personal etc?

unde e confidentialitatea domnilor? atunci cand mi-am inregistrat domeniul nu am fost avertizat nicaieri pe site sau verbal de faptul ca datele mele personale vor fi facute publice. intentionez sa merg pe caile legale necesare sa va constrang sa nu imi mai afisati datele personale in mod public. va multumesc.

design-web.ro

• Vizitator
« Răspuns #1 : Aprilie 23, 2004, 02:28:31 pm »
Am vãzut cã în privinþa aceasta existã un nou serviciu contra-cost
Citat
IDprotect (Serviciului de Protectie a Informatiilor Private ale Detinatorului Domeniului)

este valabil la .ro ?

kwha_net

• Moderator
  • Oaspete
  • Mesaje postate: 88
    • Vezi Profilul
    • http://rohost.com/
« Răspuns #2 : Aprilie 23, 2004, 03:00:37 pm »
Cred ca este normal sa fie afisate anumite date de contact, cat se afiseaza si cat se tine privat asta se poate discuta, in orice caz RNC stipuleaza clar in reguli de inregistrare:

30. ROTLD inregistreaza numele de domenii pe propriul server (whois.rotld.ro), autorizat pentru numele de domenii .ro. Informatiile de aici pot fi accesate prin comanda "whois -h whois.rotld.ro <domain name>", prin intermediul unui motor de cautare rulat de catre ROTLD. Aceasta interogare suporta nume de domeniu, nume ale persoanelor de contact (administrativ, tehnic sau cele pe baza carora se emite factira - "billing contact"), interogarea furnizând toate informatiile referitoare la acest nume de domeniu.

Cu stima,
Marius David

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #3 : Aprilie 23, 2004, 03:51:10 pm »
Din cate spunea C. Haja in noua varianta va fi posibila ascunderea datelor contra cost.

Lopataru

• Vizitator
dar...
« Răspuns #4 : Aprilie 23, 2004, 04:00:38 pm »
Si daca eu vreau sa contactez proprietarul unui domeniu si el a platit sa nu se afiseze datele sale?
Ar fi normal sa pot sa postez o cerere catre RNC care sa-mi raspunda, nu neaparat "live" dar in timp util (ex. 1 zi)

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
« Răspuns #5 : Aprilie 23, 2004, 04:01:29 pm »
Pai daca a platit sa nu se dea date despre el... RNC-ul nu mai prea are ce sa faca ...

radupb

• Vizitator
Re:
« Răspuns #6 : Aprilie 23, 2004, 06:51:22 pm »
Citat din: "Lopataru"
Si daca eu vreau sa contactez proprietarul unui domeniu si el a platit sa nu se afiseze datele sale?
Ar fi normal sa pot sa postez o cerere catre RNC care sa-mi raspunda, nu neaparat "live" dar in timp util (ex. 1 zi)

Daca "proprietarul" vrea totusi sa fie gasit, poa' sa aibe "contact" pe site.
Poate gresesc, dar parca e o lege care prevede obligativitatea publicarii datelor, in cazul pers. jur.
Daca nu, RNC-ul trebuie doar sa constate si sa ia masuri la eventuale ilegalitati (incalcari ale intelegerii)

cristih

• Vizitator
« Răspuns #7 : Aprilie 23, 2004, 08:36:46 pm »
la asucnderea adresei de email se va face  in modul urmator ....

1) fie forward catre o alta adresa ... este suficient sa transmiti un mesaj catre adresa virtuala care apare in whois ...

avantajul este ca-ti poti pune un filtru ca tot ce vine via RNC/ROTLD il bagi intr-un folder separat ... pluis ca ai o chestie care iti face marcare a spam-ului in proportie de 90% la mom actual ... functional in cadrul RNC

2) fie pentru acel cont virtual folosesti un webmail la RNC/ROTLD ... si verifici acolo ...

restul informatiilor vor fi publice ... aceasta optiune era doar pentu a elimina nenumaratele spam-uri aiurea cu datele din whois....

mai sunt si alte metode de a scapa de spam ..... de ex ... interogarea de whois ... poate furniza doar gigel@[....]  

si o remarca de genul pentru date complete va rugam sa ... la http://... whois .php ...
unde nu se afiseaza text ci imagine ....
si surpriza in tabara oaspetilor ...  faza nasola este pentru nevazatori ... pentru ca aici va trebui sa fie un wav .... de cateva minute ... sau secunde ... tot text-ul din whois ...
deci ... trebuie vazut ... degeaba bat campii deja unii ... ca sa facem asa si asa .... eu am cerut sugestii ....  gen ar fi utila X si un domn ... chestionar de transparenta ...  sa fim seriosi ... mai transparent de atat ...  numai daca ar fi geam ...

numai bine ... cristi

zahei

• Vizitator
« Răspuns #8 : Aprilie 27, 2004, 09:22:55 am »
nu ma intereseaza ascunderea adresei de email. nu ma deranjeaza sa fie accesibila public la whois. adresa mea personala si numarul meu de telefon insa NU au ce cauta acolo. si nu sunt dispus sa platesc pentru a fi ascunse. exista legi foarte clare in aceasta privinta, chiar si in romania.

domnule Marius David:
Citat
30. ROTLD inregistreaza numele de domenii pe propriul server (whois.rotld.ro), autorizat pentru numele de domenii .ro. Informatiile de aici pot fi accesate prin comanda "whois -h whois.rotld.ro <domain name>", prin intermediul unui motor de cautare rulat de catre ROTLD. Aceasta interogare suporta nume de domeniu, nume ale persoanelor de contact (administrativ, tehnic sau cele pe baza carora se emite factira - "billing contact"), interogarea furnizând toate informatiile referitoare la acest nume de domeniu.

de aici nu reiese ca sunt publice informatiile despre PERSOANA mea. decat cele despre domeniul meu. adica cine il detine, care-s persoanele de contact, etc. cum va convine sa fiti sunat la 2 noaptea de un necunoscut?

cum vi se pare sa-mi afle oricine seria de la buletin si codul numeric personal?

insist ca datele mele personale (numar de telefon, adresa, cod numeric personal) sa nu fie afisate la whois. e o rugaminte simpla si conforma cu legile in vigoare. cu cine pot discuta aceasta problema?

cristih

• Vizitator
« Răspuns #9 : Aprilie 27, 2004, 10:54:15 am »
nu sunteti obligat sa treceti adresa de  acasa ...
daca nu doriti sa furnizati date de contact ... este clar ca nu puteti obtine un domeniu... CNP-ul si seria de buletin nu apar ... asta in mod sigur ... putem verifica ...

Daca sunt probleme cauzate de domeniul dvs sau calculatoarele cu nume din domeniul dvs este normal sa existe date de contact ... deci nu aveti dreptate ... mai mult nu va cere nimeni sa treceti adresa din buletin ... puteti trece adresa,tel,email de la servici... etc

prin date de contact nu se intelege ca neaparat datele din BI ...

cristih

rncster

• Vizitator
« Răspuns #10 : Ianuarie 09, 2006, 01:49:30 pm »
Iar factura fiscala + chitanta o veti elibera pe baza de CNP?

; )))

rncster
P.S.: Consultati ultimele noutati legate de aceasta tema: ORDIN Nr. 1714/2005 (completare la ORDIN Nr. 2055 din 1998)...

Citat din: "cristih"
nu sunteti obligat sa treceti adresa de  acasa ...
daca nu doriti sa furnizati date de contact ... este clar ca nu puteti obtine un domeniu... CNP-ul si seria de buletin nu apar ... asta in mod sigur ... putem verifica ...

Daca sunt probleme cauzate de domeniul dvs sau calculatoarele cu nume din domeniul dvs este normal sa existe date de contact ... deci nu aveti dreptate ... mai mult nu va cere nimeni sa treceti adresa din buletin ... puteti trece adresa,tel,email de la servici... etc

prin date de contact nu se intelege ca neaparat datele din BI ...

cristih