Autor Subiect: taxa anuala  (Citit de 16147 ori)

radupb

• Vizitator
taxa anuala
« : Aprilie 23, 2004, 07:10:50 pm »
Trecerea la taxa anuala este obligatorie (mai mor unii si domeniile o data cu ei), modul si momentul ar trebui anuntate cu cel putin 1..2 ani in avans.

cristih

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #1 : Aprilie 23, 2004, 08:53:15 pm »
se va introduce .... din cate stiu eu va fi modica ... eu unul as opta pentru un 5-15$ / 2 ani

sa pui 5 ... nu se poate ca  e  mai mare amaru cu facturi ...  nue decizia mea ... deci nu vreau sa aberez pe tema asta ....

din cate am inteles va fi modica ....

avantajul va fi ... domeniile carduite .... via diversi ... se pot lua ... va fi batalie ...

evi|one

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #2 : Aprilie 23, 2004, 08:56:21 pm »
$15 pe doi ani e foarte bine. In momentul de fata un domeniu .tk (probabil unul dintre cele mai ieftine posibile) este $20 / 2 ani. Nu cred ca este cazul sa dati domeniile aproape gratis, si dupa aia sa puneti calitatea slaba a serviciilor pe seama taxei lunare mici.

cristih

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #3 : Aprilie 23, 2004, 09:00:06 pm »
initial s-a spus 20 / 2 ani .. dupa care e mare .... 10 .. 15...,. etc .... nu am idee .... cat se va stabili ... nici daca este mare nu e bine ... esti un amarat de student.. stai in camin .. ai un dom ..  ... de unde bani ... eu unul am trait "experienta de student" ... banuiesc ca si altii ...

dt

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1404
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
taxa anuala
« Răspuns #4 : Aprilie 23, 2004, 10:13:50 pm »
Parca la un moment dat, acum vreo 2 ani se discuta ca domeniile deja vandute sa nu se taxeze suplimentar timp de doi ani (ceea ce insemna cam $25/an pt un domeniu). Parerea mea e ca $25 e cam mult .. dar $15-20 ar fi ok. Ideea e sa anuntati din timp (cu cel putin un an) cand doriti sa schimbati politica de inregistrare.

Yoda

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #5 : Aprilie 23, 2004, 10:47:30 pm »
Fiind vorba de domenii .ro pretul nu ar trebui sa sara de 10$ pe an. Normal, fara a tine cont de puterea de cumparare si nivelul de trai al romanului ca atunci ar costa mai mult hartia facturii si expeditia postala.

Stiu ca un pret de 5-7$/an i-ar transforma pe cei dela RNC in casa de nebuni dar .. nu e nici vina noastra ca legile romanesti sunt asa cum sunt si obliga la expedierea unei facturi pentru fiecare suma incasata.

Citat din: "evi|one"
$15 pe doi ani e foarte bine. In momentul de fata un domeniu .tk (probabil unul dintre cele mai ieftine posibile) este $20 / 2 ani.

Nu se poate discuta despre cele mai ieftine domenii posibile. Exista firme care-ti dau gratuit domeniul (daca achizitionezi si un cont de hosting de 1GB trafic pe luna la doar 19.99$, minim un an).

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
taxa anuala
« Răspuns #6 : Aprilie 24, 2004, 08:38:58 am »
Nu se va dezvolta extraordinar de mult internetul romanesc daca taxa anuala pe domeniu va fi 5$/an si nici nu cred ca domeniul ar trebui facut atat de ieftin pt. a putea fi accesibil unui copil de cresa. Ideea e sa fie o solutie viabila pt. afacerile pe internet in romania si nu ma refer aici la inregistrarea domeniilor .ro cu 5$/an pt. a fi revandute din nou.

Trebuie gasit un echilibru care sa nu permita unora sa inregistreze zeci de mii de domenii si in acelasi timp sa nu fie prohibitive. Parerea mea este ca 15euro/an pentru end user ar fi un pret echilibrat. Daca e mai mare deja devine prohibitiv iar daca e mai mic devine ridicol din punctul de vedere al rentabilitatii de a inregistra aceste domenii. Preturile trebuie sa scada datorita unui regim de concurenta naturala si nu impus de RNC si trebuie gandit extrem de bine acest pret. Registrele de .com de exemplu isi permit sa vanda domenii cu <10$ pt. ca inregistreaza/prelungesc zeci milioane de domenii pe an ceea ce nu este cazul domeniilor .ro

30euro/2ani ar matchui exact pretul actual la reseller al unui domeniu .ro deci s-ar putea acorda cei doi ani fara plata de la inregistrarea domeniului.

Un pret mai mic de 15 euro /an la un volum de 50.000 domenii mi se pare o sinucidere a registrului si al partenerilor acestuia. Cine are nevoie de domeniu si este serios va da linistit 15euro/an. Daca chiar e nevoie se pot da discounturi pt. studenti sau alt fel de discounturi dar pretul de 5$/2ani explicat prin acesibilitatea studentilor catre acest serviciu mi se pare chiar ridicol.

Yoda

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #7 : Aprilie 24, 2004, 10:22:15 am »
Un pret mare nu-i impiedica pe vanatorii de domenii, vor mari si ei preturile. Pana la urma, de ce e necesara trecerea la un sistem cu plata pe an? Cu cei care au luat domenii sub "vechiul" regim ce se intampla?

Citat
Nu se va dezvolta extraordinar de mult internetul romanesc daca taxa anuala pe domeniu va fi 5$/an

Ce legatura are dezvoltarea internetului romanesc cu banii RNC-ului?

Cosmin L. Neagu

• Moderator
  • Hostmaster
  • Mesaje postate: 1486
    • Vezi Profilul
    • clneagu
taxa anuala
« Răspuns #8 : Aprilie 24, 2004, 10:28:47 am »
Ca regula general valabila... daca din ceva nu ies bani (sau suficienti bani) undeva intre oferta si cerere se rupe lantul si nu mai merita facuta chestia respectiva ==> si in cazul domeniilor trebuie gasit echilibrul pt. ca totul sa functioneze ok (nici nu conteaza pana la urma ce se da si ce se cere si unde moare pisica). Daca de la inceput se strica echilibrul e mai greu(daca) sa-l refaci si de asta trebuie gandita cat mai atent si dupa cum am mai spus... trebuie avut in vedere si faptul ca la noi in prezent sunt aprox 50k domenii inregistrate si nu zeci de milioane cum e cazul in state de ex.

PaginaWeb.Ro

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #9 : Aprilie 25, 2004, 01:23:17 am »

design-web.ro

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #10 : Aprilie 25, 2004, 09:09:31 am »
Ar mai putea fi o solutie.... 60$/ 10 ani .... aºa s-ar putea controla ºi domeniile deja plãtite. Sã nu fie posibil plata pe mai puþin de 10 ani

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
taxa anuala
« Răspuns #11 : Aprilie 25, 2004, 10:48:26 am »
Citat din: "PaginaWeb.Ro"
Da, sunt curios ce o sa faca Hell Advertising cu toate brandurile .ro

Stai linistit, pana o sa introduca RNC-ul taxa anuala toate site-urile o sa-si acopere singure cel putin cheltuielile .. si speram sa scoata si profit :twisted:

cristih

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #12 : Iunie 30, 2004, 04:33:25 pm »
NU ca vreau sa dau vestea rea/buna ... dar din momentul in care este facut noul sistem .. introducerea e doar o chestie de decizie ... sistemul include "by default" aceasta "facilitate".

dt

• Moderator
  • Hostmaster
    • Vezi Profilul
taxa anuala
« Răspuns #13 : Iulie 01, 2004, 08:13:20 am »
Decizia respectiva ar trebui sa se faca cu muuuulta intelepciune, pentru ca vor apare probleme inerente (ma gandesc la toti clientii care au platit o suma de .. pentru rezervarea unui domeniu si se vor trezi ca mai trebuie sa plateasca).

Tinem pumnii ca noul sistem sa fie gata cat mai curand  :D  :twisted:

Citat din: "http://www.rnc.ro/new/rules-ro-ro.html"
11. Costul inregistrarii unui nume de domeniu este de 61$, fara taxe anuale.

cristih

• Vizitator
taxa anuala
« Răspuns #14 : Iulie 01, 2004, 12:57:38 pm »
Regula respectiva se poate schimba ... Cat priveste pe cei care au achitat deja .. ei nu platesc imediat in ziua urmatoare .. ei vor incepe sa plateasca dupa o perioada X functie de data inregistrarii... oricum aceasta perioada nu va fi legata de suma ... gen am platit suma X vreau sa se transfere pe X ani ..... se doreste ca domeniile care nu sunt folosite sa fie date oamenilor care chiar au nevoie ... nu sa ramana blocate pt ca X sau Y plateste via un registru ( gen register.com ) cu un card .. fake si domeniul a ramas blocat pe viata ...

de ex .. tu ai cumparat astazi domeniul .. ai platit 60 USD sau mai putin .. parteneri...

maine intra in vigoare taxa ( nu anuala , bianuala ) ... tu automat ai platita perioada de 2 ani ...

daca poimaine vine X si cumpara un domeniu ... el intra automat in noul format tarifar ...

cand m-am referit la data inregistrarii m-am referit functie de T0 in care intra in vigoare taxa ... Mai mult.. o taxa modica la 2 ani  nu cred ca incurca socotelile firmei care a inregistrat inainte de T0.

cristih