GAZDUIRE.info

Forum WH => ISP/NOC => Subiect creat de: VictorT din Ianuarie 24, 2010, 02:28:00 pm

Titlu: Datacenter in Iasi
Scris de: VictorT din Ianuarie 24, 2010, 02:28:00 pm
Buna ziua

Sper ca nu am deschis degeaba inc aun subiect pe aceasta tema (am cautat dar nu am gasit nimic pe forum ca si cum s-ar fi discutat, sper sa nu fi omis ceva) insa am auzit niste zvonuri cum ca in Iasi la parterul unui bloc intr-un fost spatiu de birouri se deschide un datacenter nou. Mai exact pe sos Nicolina, vis-a-vis de Selgros.

Sper sa nu fi fost informat gresit dar in Iasi la bursa zvonurilor se vorbeste despre aceasta investitie. Daca stie ceinav informatii suplimentare, va rog mult sa postati.

Cu stima
Victor Tudorache
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: Andrei G. din Ianuarie 24, 2010, 03:40:15 pm
insa am auzit niste zvonuri cum ca in Iasi la parterul unui bloc intr-un fost spatiu de birouri se deschide un datacenter nou.

la parter, e clar, sa vezi tu daca apare o inundatie de la etajul, mortal kombat iasa
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: ionut_pe_net din Ianuarie 24, 2010, 03:46:07 pm
Eu am avut ocazia sa vad unitati de stocare inchise ermetic, posibil si subacvatice, de marimea unui rack .
Poate s-au inventat si alte componente subacvatice?
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: Gupi din Ianuarie 24, 2010, 03:58:39 pm
Da, s-au inventat (http://www.datacenterknowledge.com/archives/2008/09/06/google-planning-offshore-data-barges/).
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: VictorT din Ianuarie 24, 2010, 06:36:13 pm
Sa inteleg ca e doar un zvon nefondat.. Mi-am pus si eu problem aca la parterul unui bloc e cam ne-profi sa fie un data center...
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: Marian din Ianuarie 24, 2010, 10:16:49 pm
Atata timp cat e internet stabil si tensiune electrica, poti face si in debara, bagi un U42 acolo, un aer conditionat si gata.

Eu am stat 3 ani cu 4mbps clear de la RDS si stabilitatea a fost de zeci de ori mai mare decat vad ca ofera acum datacenterele in Romania. ( si fara BGP, cum se lauda toata lumea ca are, dar cand pica ceva se duce tot )

Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: Cosmin L. Neagu din Ianuarie 25, 2010, 01:45:59 am
Un 42U nu se numeste datacenter si da ... poti tine servere in orice conditii si cu putin noroc poate nu se intampla nimic insa asta nu e un model sanatos de a face afaceri. Sa tinem pumnii stransi ... poate nu se intampla nimic rau ...
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: Marian din Ianuarie 25, 2010, 01:57:33 am
 Da, am dat un exemplu, oricum echipamentele se tin in datacentere profesionale, conditii de temperatura optime si multe altele. Ma gandeam doar la scara mica, dat fiind faptul ca s-a specificat ca e vorba de un apartament
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: ExpertHost din Aprilie 28, 2011, 09:36:37 am
Da, desi nu s-a mai discutat de 1 an, nu cred ca era cazul sa deschid subiect nou atata vreme cat exista ceva similar.
--
Pana la urma, exista in Iasi o locatie unde sa poata fi instalat/colocat un echipament de mici dimensiuni (200x260x50mm) si fara mari pretentii ? (cativa Mbps Metro si 512kbps extern + 2 IPs; consum energie= cat un switch/router home use)
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: WBF din Aprilie 28, 2011, 11:29:42 am
@Experthost.

Poti sa il contactezi pe Alex de la spatiul dot ro.
Din cate stiu serverele lui sunt colocate in Iasi, deci se pare ca exista ceva si pe acolo
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: claudiuch din Aprilie 28, 2011, 02:10:46 pm
Link google din moment ce au actualizat site-ul si mi-a fost lene sa mai caut:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XVk7NLO6MgsJ:www.yournexthost.com/+iasi+site:yournexthost.com&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=ro&source=www.google.ro

Nu cred ca are legatura cu ce cauti, dar este un exemplu de centru de date in Iasi (cum arata si ce ofera nu stiu).
Titlu: Răspuns: Datacenter in Iasi
Scris de: ExpertHost din Aprilie 28, 2011, 04:30:52 pm
@WBF: Multumesc pentru hint.
@claudiu: Am discutat cu ei anul trecut (un grec  ???) si mi s-a spus ca nu pot coloca.
--
 Ca si continuare a postului initial, nu este nevoie de conditii ISO ca pentru DC. Si un POP este suficient atata vreme cat la nevoie, poate ajunge cineva in timp util pentru un restart.