Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - twister

Pagini: [1] 2 3
1
Web Hosting / Răspuns: Web Hosting - Plata SMS
« : Martie 03, 2011, 07:59:59 am »
@twister.

Nu vrei sa te calmezi putin?
Si sa nu alimentezi un "flame" penibil?
IMHO, plata prin SMS cadreaza cu un anumit tip de clientela, in general minori.
Uneori minorii sparg seminte.
Daca sunt din mediul urban, pot face asta pe la vreo scara de bloc.
In general sparg seminte ascultand manele de pe telefon.
Telefon care , evident, poate fi folosit si la trimis SMS-uri.

Te-as ruga sa nu cumva sa indraznesti cu mine cam ce ti-ai permis cu Ed.

Nu de alta dar in momentul in care ai facut o comanda ti-ai dat acceptul sa primesti notificari de la acel sistem.
Deci nu discutam de SPAM.

  Eu cred ca am avut un dialog de bun simt cu ExpertHost, si ii multumesc pentru informatii. Flame-ul a fost provocat de Ed, care a simtit nevoia sa intervina in discutie cu expresii ale pubertatii anilor '90: "get a life".
  Eu inteleg ca iti protejezi colegii de bransa, si e normal, dar nu imi pune in carca te rog initiarea vreunui flame. Desi, uite, cate o discutie mai aprinsa anima forumul. ::)
  Iar despre plata prin SMS, problema nu este cine apeleaza la ea, atat vreme cat este oferita. Daca pritenul meu este kinder spargator de seminte, atunci in primul rand cei  care ofera astfel de servicii (inclusiv dezvoltatorii de sisteme de plata prin SMS) sunt kinderi manelisti. Ceea ce stii bine ca nu este cazul. Amicul in cauza apelase la plata prin SMS pentru ca era in alt oras, nu avea card-ul asupra lui si il ardea sa imi demonstreze mie ceva.
  Eu inchei aici subiectul, multumiri ExpertHost pentru explicatii.

2
Web Hosting / Răspuns: Web Hosting - Plata SMS
« : Martie 01, 2011, 11:34:41 am »
Am scris mai multe, inclusiv despre SPAM dar am sters pentru ca deja depasisem o limita (m-am lasat dus de val).
 Si stii ce ? Pana la urma, majoritatea de aici sunt spameri pentru ca trimit Invoice notification  :D :D (scuze daca am sarit calul)

  Tehnic nu este spam, insa cum ai numi zeci de instiintari via e-mail, pentru un serviciu puternic promovat, dar care nu a functionat (cel putin in cazul meu)? Este ca si cum as fi luat peste picior, nu iti furnizez nici un serviciu, dar iti trimit puhoi de invoice-uri.
  Nu mi-o lua in nume de rau, nu este nici o nenorocire, pe acel VPS vroiam sa instalez ceva doar pentru niste teste, nu ardea, dar m-a deranjat faza cu invoice-urile.

3
Web Hosting / Răspuns: Web Hosting - Plata SMS
« : Martie 01, 2011, 11:28:16 am »
made in Romania: sa numesti SPAM o instiintare de plata pentru o comanda facuta de tine online. Get a life!

  Elocventa limbajului tau ma face sa cred ca in momentul in care ai postat raspunsul te inchipuiai spargand seminte cu putoii de teapa ta de la scara blocului.

4
Web Hosting / Răspuns: Web Hosting - Plata SMS
« : Februarie 27, 2011, 11:49:14 am »
'Foarte putin fortat' poti spune  :) Cert este ca din comoditate se prefera aceasta varianta sau, in unele cazuri, primesc credit de la prieteni/useri/admini/colaboratori si il folosesc pentru asa ceva. Am gasit cazuri in care clientul a dat SMS de pe telefonul parintilor, sub titlul 'eh, cativa euro nu se cunosc' sau pur si simplu prefera sa plateasca factura mai tarziu si sa isi poata cumpara serviciul "acum" .

@Jack707: poti avea 100% hardware uptime dar mai putin pentru conexiune sau functionalitate. Toata lumea isi doreste 100% sau 99.99% dar nu depinde in mod direct de cel care iti ofera acest serviciu. Poti verifica cititnd destule threaduri pe forum. Exista cazuri in care cateva luni la rand a fost uptime de 100% si intr-o luna sa fie cateva outages si sa ajungi la un uptime de 95% pe luna respectiva, sau poate chiar mai jos.

  By the way, sistemul tau de plata SMS (si automat, al zecilor de reselleri) nu functioneza. Am incercat sa iau un VPS de test pt un prieten si am ramas cu invoice-ul in fata - nu exista modalitate/link de plata via SMS. In cele din urma am renuntat, desigur, inca primeste spam cu reminde-uri ca nu a platit o factura ce nu se poate plati. Made in Romania.

5
Servere Dedicate / Răspuns: RAM : VPS vs dedicat
« : Februarie 18, 2011, 03:14:15 pm »
in cazul acesta cel mai ok e un dedicat pe care sa-l virtualizezi, unul pentru site-uri, unul pentru teste/reinstalari

Intr-adevar, as avea "spatiu de manevra" fara sa afectez si site-urile. Multam pt info.

6
Servere Dedicate / Răspuns: RAM : VPS vs dedicat
« : Februarie 18, 2011, 01:16:29 pm »
Stai linistit, nici la VPS nu am back-up, e unmanaged. Bine, exista back-up, dar ei il instaleaza numai in caz de nod failure. O singura data a fost cazul - m-am trezit cu o baza de data la care disparuse datele tableurilor INNODB. MyISAM erau intacte. Au sustinut ca eram victima unui hacker, insa era ridicol, ce hacker stergea numai tableurile INNODB si cruta tableurile MyISAM? Actualmente tin pe VPS trei site-uri, dar numai unul e public si toate sunt mici si optimizate in draci, nu am nevoie de resurse, as prefera dedicat Hetzner pentru ca am posibilitatea de a refresh-ui singur OS-ul, fara a bate la cap suportul tehnic. Mai fac teste cu motoare alternative mysql (percona, mariadb etc) si am flexibilitate mai mare.

7
Servere Dedicate / RAM : VPS vs dedicat
« : Februarie 18, 2011, 08:04:59 am »
  Am nevoie d eo lamurire dpdv tehnic. Eu am un VPS cu 768 KB RAM, ceea ce as vrea sa stiu - care este procedura, cei 768 MB sunt "curati", exceptand ceea ce consuma OS, ori trebuie sa se ocupe si de rularea sistemului de operare?
  As vrea sa trec pe un mic server dedicat cu 1GB RAM, iar acolo este evident ca memoria va trebui sa ruleze si sistemul de operare, de unde rezulta ca raman cu mai putina memorie disponibila decat la VPS. Asta presupunand ca memoria VPS nu se ocupa de OS, ceea ce nu stiu si as vrea sa ma lamuresc.
  Multumesc.

8
Servere Dedicate / Răspuns: Hetzner.de
« : Februarie 12, 2011, 10:35:45 am »
Singura problema la Hetzner e ca sunt tare zgarciti cu IP-urile (iti pun in brate "RIPE guidelines") si tipii d el asuport stiu engleza cum stiu eu germana :)

9
RNC - refacere sistem / rotld aka vama domeniilor
« : Februarie 12, 2011, 09:24:14 am »
  Imi pare rau ca trebuie sa deschid un nou topic pe aceatsa sectiune... dar s-a intamplat ca, mai deunazi, am mai luat un domeniu .ro.
  Cu aceast ocazie am constantat cu mare bucurie ca la rotld nu s-a schimbat nimic in ultimii ani. Nimic. Nici macar infractorul ordinar de la conducere. In continuare, dureaza 48h sa iti activeze o saracie de domeniu .ro - se poate sa fie domeniul cu cea mai lenta "activare" la nivel mondial. Si .mil se activeaza mai repede, daca ai aprobarile necesare.
  Nu ca ma greabeam, insa e deranjant si provoaca stare de voma. E ultimul domeniu .ro pe care il mai iau.

10
Servere Dedicate / Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 12, 2011, 09:01:36 am »
Inteles, multumesc pt informatii, Tomoioaga.
  In concluzie, la VPS e pe incredere. Daca e un provider serios, cunoscut, si cu servere operate de el in datacenter, atunci sunt sanse sa aibe cuvant si sa nu creeze gramezi de VPS-uri pe nod. Daca e mai putin "de cuvant"...
  Adevarul e ca la VPS/servere nu se recomanda experimente cu reselleri la a 7-a mana. Treaba e ca, tehnic, un client nu poate afla cate alte VPS-uri sunt server. Trist. Hetzner is calling...

11
Servere Dedicate / Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 10, 2011, 04:41:42 pm »
@twister, la hosting de masini virtuale  bazate pe VMware primesti specificatii clare, de exemplu:
- 2 procesoare
- maxim 2.4GHz frecventa CPU, cu 1.2 GHz frecventa rezervata (garantata)
- 3GB memorie disponibila, cu 2GB garantata
- 314 IOps (operatii disc)
- placa de retea de 10mbps

Desigur, exemplul este putin fortat, dar toate aceste limitari si rezervari sunt -sau ar trebui sa fie- specificate contractual.


Din pacate, in primele mail-uri ori in documentatie nu am gasit nimic. Desigur, pot afla status-ul.
Processor: Intel® Xeon® CPU E5620 @ 2.40GHz (2394.062MHz)
Providerul spune ca CPU se iparte in mod egal, dar una e sa imparti Xeon-ul ala la 7 VPS-uri, alta sa-l imparti poate la 17 VPS-uri. 
Multam fain.

12
Servere Dedicate / Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 10, 2011, 04:22:45 pm »
daca afli ca sunt 2 vps-uri de ex. unul are alocat 95% resurse, iar tu 5% nu prea te ajuta numarul lor

Esti multumit de serviciu si cauti nod in papura :)

  Si ei sunt multumiti ca le platesc in ziua in care primesc invoice-ul. Dpdv tehnic sunt multumit, nici nu le cer prea mult, am doar doua site-uri hostate pe VPS, din care unul este inactiv.
  Nu mi se pare corect ca eu, ca vechi utilizator sa primesc, la aceeasi bani, servicii mai slabe calitativ decat un potential client nou. Cel mai deranjant a fost ca mi-au spus, "OK, iti mai dam RAM conform noului plan VPS, dar ne dai unul dintre IP-uri". Am fost de acord. Nothing happened.

13
Servere Dedicate / Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 10, 2011, 12:01:16 am »
Tocmai de asta intrebam, fractionarea CPU in functie de nr de VPS. La VPS RapidSwitch am Xeon E5620, iar la dedicat Hetzner am Athlon 64 3700+. E evident ca Xeon-ul este mai capabil, insa, daca stiam la cate VPS se imparte (si nu e Xen), puteam deduce daca un single core Athlon 64 3700+ este mai potrivit.

14
Servere Dedicate / Răspuns: Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 09, 2011, 07:27:46 pm »
Ca sa stiu daca imi va parea rau sau nu :D
Nu mai stau la RapidSwitch din principiu, nu-mi place sa fiu desconsiderat. dpdv tehnic sunt OK.

Pacat ca nu se poate verifica nr VPS-urilor / server. OpenVZ si overselling la max...

Multam fain pt raspuns, Tomoioaga.

15
Servere Dedicate / Cum determin cate VPS sunt pe un server ?
« : Februarie 09, 2011, 05:50:17 pm »
Salutare,
  Actualmente am 2 VPS-uri, iar la unul dintre ele (RapidSwitch) vreau sa renunt pentru un server dedicat Hetzner. La RapidSwitch, vechii clienti (peste 2 ani) primesc planuri VPS mai proaste decat cele adresate noilor (potentiali) clienti.
  Treaba e ca as dori sa fac treaba asta cu inima impacata, anume sa stiu cate VPS-uri au pe serverul pe care este creat si serverul meu virtual. Multumesc.

Pagini: [1] 2 3