Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - gabriel samfira

Pagini: [1] 2
2
Soft pt. web hosting (control panel, ...) / Re: CentOS 6
« : Iulie 25, 2011, 10:03:18 am »
Depinde ce anume urmaresti sa mearga mai bine. Partea de virtualizare spre exemplu este foarte bine pusa la punct. Daca ai nevoie de inbunatatiri in domeniul acesta, atunci merita un reinstall :)

3
PHP, Python, Perl, CGI ... / Re: Help nginx
« : Iunie 15, 2011, 04:31:58 pm »
Exista un convertor online de reguli rewrite htaccess-->nginx la adresa:


http://www.anilcetin.com/convert-apache-htaccess-to-nginx/

L-am folosit mai demult si a functionat ok.

4
Incearca asa:

grep -w '\([A-Z]\+\)' fisier.text

5
Web Hosting / Răspuns: JSP/Tomcat Hosting
« : Mai 30, 2011, 05:38:51 pm »
@rauman

Dupa cum a spus si dt, site-urile jsp sunt o raritate. Lasand totul laoparte, sunt slabe sanse sa gasesti in romania cel putin, gazduire decenta in acest sens.

Recomandarile vis a vis de VPS in aceste conditii zic eu sunt cele mai ok. Exista pana si in romania, oferte VPS unmanaged la 10 Euro/luna. Daca intr-adevar site-urile sunt mici precum zici, un astfel de VPS ar fi suficient, si te vei incadra in cei 130 euro/an.

Singurul dezavantaj ar fi ca esti nevoit sa configurezi singur totul. Nu ii capat de lume avand in vedere ca exista howto-uri nenumarate care te rezolva cu simplu copy+paste.

Daca nu te intereseaza VPS sau hosting in romania, un simplu google search dupa "jsp hosting" sunt convins ca va returna un set decent de rezultate.

Multa bafta!

6
DIVERSE / Răspuns: Intr-un final
« : Mai 17, 2011, 03:28:57 am »
Si intr-un final clientii tot la firma de hosting vor veni si vor intreba de ce nu primesc mailuri de la yahoo. Ba chiar mai mult, va fi vina hosterului ca ei nu primesc mesaje de la yahoo :).

7
Sistemul de operare (fie server sau PC) nu trebuie sa stie decat adresa IP a unui resolver DNS (http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System#DNS_resolvers), care ii va returna un IP in urma unei interogari. Tot procesul de resolutie a domeniului in IP va fi facut de catre resolver, nu de catre PC/Server.

Astfel, windows-ul nu are de ce sa stie IP-urile serverelor DNS root, ci doar a resolverului.

Resolverele DNS au simplul scop de a rezolva un domeniu in IP. Acel resolver DNS va avea sarcina sa pastreze o zona DNS speciala in care sunt bagate toate serverele DNS root si IP-urile lor. Lista respectiva trebuie actualizata de administratorul resolverului DNS, si poate fi luata de regula de la adresa:

ftp.internic.net/domain/named.root

fie automat, fie manual.

8
DIVERSE / Răspuns: Vps
« : Mai 06, 2011, 11:04:10 am »
Nu prea mult. Un server de shoutcast consuma putin (RAM/CPU). Problemele de buffering care apar o sa depinda de numarul de ascultatori si banda VPS-ului.

Mare atentie si la banda intre serverul de shoutcast si sursa streamului (transcoder-ul; winamp+dps de obicei). Daca banda intre transcoder si serverul de shoutcast este slaba, vor aparea intreruperi.

In principiu poti incepe cu un VPS cu 512-1024MB RAM si 1 Core. Daca vei avea nevoie de mai multe resurse, poti oricand sa faci un upgrade.

9
PHP, Python, Perl, CGI ... / Răspuns: Php.ini pentru fiecare user
« : Februarie 28, 2011, 11:38:00 am »
S-ar putea sa fie de interes si urmatorul link:

http://php.net/manual/en/configuration.file.per-user.php

Functioneaza pentru CGI/FastCGI incepand cu versiunea PHP 5.3.0. Impreuna cu suhosin (pentru restrictii pe directive gen memory_limit) ar fi cea mai flexibila metoda sa permiti userilor sa isi editeze singuri directivele PHP.

Good luck!

10
DIVERSE / Răspuns: Unele firme cer bani pentru un CSR .
« : Ianuarie 12, 2011, 04:51:07 pm »
Daca exista deja o cheie privata (key file), la care clientul are acces, un CSR poate fi generat si de pe calculatorul personal:

openssl req -out CSR.csr -key privateKey.key -new

Daca nu are inca o cheie, poate genera. Daca firma de gazduire ii permite uploadul unei chei noi, problema ii la fel simpla. Se genereaza un key si un CSR nou, se semneaza de catre o autoritate recunoscuta si se instaleaza.

Este putin ciudat sa se perceapa o taxa pentru Certificate Signing Request. ???

11
Imi este foarte greu sa dau vina pe un angajat de la tehnic pentru ceva ce nu ii sta in putere. Daca exista o structura bine definita in firma aia, un angajat de la tehnic nu are habar de SALES si vice versa. De asemenea, exista mari sanse sa ii se fi zis la un moment dat:

"Nu ai de ce sa il suni pe șeful...punct!"

Ce nu trebuia sa faca era sa isi dea cu parerea fara sens.

Nu contest ca ce se petrece in cazul domeniului dumneavoastra ii o problema majora, si lipsa de profesionalism, dar angajatul acela, dupa parerea mea nu are nici o vina personala si nicidecum nu denota "nesimtire romaneasca"(o generalizare care in contextul curent pune o stigmata negativa pe orice companie de hosting romaneasca). Denota doar o proasta organizare interna si o gestiune deplorabila care in cazul de fata a afectat intr-un mod foarte neplacut unul din clientii lor.

Ca o ultima masura, poate aveti posibilitatea de a muta/inregistra domeniul respectiv prin alt partener sau direct prin rotld.

Multa bafta!

12
Servere Dedicate / Răspuns: Server pentru mai multe domenii
« : Iunie 04, 2010, 10:35:13 pm »
Daca site-urile care au continut dinamic nu cer foarte multe resurse (memorie, CPU) pentru a rula, un server dedicat ar face fata la 100 site-uri fara probleme.

13
Servere Dedicate / Răspuns: tmp 100%
« : Martie 26, 2010, 10:29:45 am »
In functie de sistem poti baga in cron odata pe ora comanda:

tmpwatch 6 /tmp (CentOS/RedHat)
tmpreaper 6 /tmp (Ubuntu/Debian)

Toate fisierele mai vechi de 6 ore vor fi sterse.

14
Blacklist / Răspuns: Spam Torent Computers/Torser
« : Martie 25, 2010, 12:44:27 am »
Si pe mine ma irita SPAM-urile care includ footer-ul respectiv. Poate chiar mai mult decat SPAM-ul in sine.

In orice caz, de ce nu iei legatura cu RDS pentru a sesiza mesajul nesolicitat? Cel putin in momentul de fata sunt gazduiti pe un IP RDS.

Nu stiu in ce masura vor reactiona respectivii la o solicitare de acest fel, insa vodafone au fost destul de ok (dupa al doilea tichet cu amenintare de adaugat in blacklisturi :) ).

15
DIVERSE / Răspuns: Anunt trist
« : Martie 22, 2010, 04:57:25 pm »
Rest in Peace :(.

Pagini: [1] 2