Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - cds_db

Pagini: 1 2 [3]
31
Web Hosting / Re: dbhost.ro - pareri pro si contra
« : Mai 20, 2014, 03:21:58 pm »
Vreti probleme de CPanel pe care nu cred ca le-au rezolvat din 2012 de cand le-am postat si pana acuma? OK.
1. La useri remote, este inutila solutia de schimbare a tipului de filtrare anti-spam.
2. La iptables, afisarea rezultatului nu se actualizeaza in timp util daca intervii asupra unei politici direct din consola root. (stiu, nu se foloseste root, dar incercati si cu sudo din user (chiar daca este in sudoers).
3. Daca faci forward DNS la un subdomeniu catre un IP extern (catre tine de pilda), nu conteaza TTL-ul pe care il pui, tot 7200 va fi in bind (poate au remediat-o).
4. Pentru domeniile parcate la userii cu multe mailbox-uri pe domeniul principal, nu se sincronizeaza pe domeniul parcat nici cu rugaminti mai mult de 80% din ele din prima (si nu, nu tine de cat este de transferat, ci pur si simplu este un delay de transmitere a query-ului.
5. Interfata de CPanel pe Opera (si sunt multi useri de Opera) nu se afiseaza corect in 40% din submeniuri.
6. Atunci cand un user decide ca ii trebuie si o versiune anterioara de php instalata, nu poate selecta pachete specifice iar mcrypt-ul se autoseteaza pe versiunea instalata by default pe server.
Ar fi o idee sa fie verificate bugurile (lista mea este din 28.05.2012) si este verificata in Debian Lenny x86 si x64, Debian Squeeze x86 si x64, CentOS-5 x86 si x64. Le gasiti si pe forum la ei, o sa caut si numerele de tichete la care nu mi s-a raspuns pana m-am enervat si am renuntat la CPanel in 14.10.2012).

32
Web Hosting / Re: dbhost.ro - pareri pro si contra
« : Mai 20, 2014, 02:58:22 pm »
Stiu acest lucru dar prefer sa investesc banii intr-un server sau un UPS mai puternic decat sa folosesc un software cu licenta doar pentru ca toata lumea il foloseste. Inca din momentul in care CPanel s-a rupt de comunitatea open-source si a devenit software platit, mi s-a parut ca au comis o eroare grava, pentru ca si-au pierdut majoritatea dezvoltatorilor entuziasti, care nu lucrau pe bani ci din pasiune.
Suport la CPanel = 0. Cine nu crede sa posteze un tichet la ei si sa vada dupa cat timp primesc raspuns la problema semnalata. Am platit acea licenta fix degeaba. In schimb la ISPConfig cand am pus o intrebare, in maxim 2 ore am primit raspuns, ba chiar la 2 din problemele semnalate de mine, a aparut update in mai putin de 24 de ore.
Iar cine are firma de hosting, propun sa incerce. S-ar putea sa aiba o surpriza mai mult decat placuta. Apropos, exista si un modul de facturare automata care este 59 de $, si unul de conectare la WHMCS care costa 30 de $. Aviz amatorilor! :)
Iar ca nota bene, majoritatea clientilor care au trecut de la firme cu CPanel la mine, chiar am facut un sondaj pe tema asta si mi-au spus ca este muuuuuuult mai simplu de utilizat ISPConfig-ul decat CPanel-ul. Eu zic ca si asta conteaza.

33
Web Hosting / Re: dbhost.ro - pareri pro si contra
« : Mai 20, 2014, 01:50:22 pm »
Si ca sa fie si mai simplu.
Am 8 servere in functiune si 11 stinse. Toate sunt configurate. Cele 6 pornite sunt : 2 DNS-uri, 1 web, 1 mail + 1 storage mail, 1 baze de date, 1backup cu storage atasat pe HDD-uri SCSI (btw, prefer HDD-urile SCSI in locul celor SAS, chiar daca sunt mai lente, nu se incalzesc la fel ca SAS-urile si sunt si mult mai stabile).
Cele stinse sunt: 2 servere configurate cluster pentru virtualizare (au 4 procesoare QuadCore fiecare si 64GB DDRIII, si 6 servere sunt pentru clienti care doresc servere dedicate, incep de la 1 CPU QuadCore pana la 4xHexaCore (AMD).
Toata solutia este gandita pe Debian 64 biti. Am incercat CentOS inainte si m-am lasat pagubas. Inca are foarte multe probleme, cel putin pe partea de virtualizare, unde mi s-a parut extrem de instabil. Am si lista de erori intalnite de-a lungul testarii (aproape 2 luni) daca cineva este curios, am reprodus erorile respective pe aproape toate distributiile, iar pe Debian (culmea, CentOS este derivat din Debian) nu am avut problemele respective.
In plus, ca o nota bene pentru developerii Debian, si-au rezolvat o mare parte din problemele pe care le aveau cu Rkhunter, Fail2Ban si ClamAV. Ma refer la interogari iptables, ban-uri care nu se propagau, iar cel putin in Rootkit H. aveau probleme la interogarea exploit-urilor locale, unde din cate observ nu mai au incepand cu Squeeze.

34
Web Hosting / Re: dbhost.ro - pareri pro si contra
« : Mai 20, 2014, 01:36:48 pm »
Subneturi de IP-uri publice IPv4. NAT se face in spate pe serverele de backup doar.

35
Web Hosting / dbhost.ro - pareri pro si contra
« : Mai 20, 2014, 09:29:13 am »
Salut.
Sa nu ma luati tare pentru ca ma sperii repede  :). Glumesc. Sunt la inceput de drum si chiar as dori reactii critice pe tema asta. Am lansat de aproape 1 an servicii de gazduire. Nu este intentia mea de a-mi face reclama ci mai degraba as dori critica asupra site-ului, serviciilor etc. Asadar, cateva cuvinte:
- nu am pus foarte mare baza pe functionalitatea platii online asadar utilizez solutia celor de la PayPal (folosesc OpenCart iar in spate ISPConfig - am licenta de CPanel platita de pomana pentru ca am renuntat la el dupa aproape 4 luni de teste). Sunt foarte multe lucruri care pot sa imi ateste decizia de a lucra cu ISPConfig-ul si faptul ca este open-source nu a constituit un avantaj).
- In spate in ISPConfig logic exista un modul de billing, iar suportul prin telefon este fara roboti, etc. (suntem 3 oameni care putem raspunde asadar acoperim 24/7).
- Am fost mai degraba interesat de solutia hardware, asa ca am optat pentru servere Dell si IBM cu 2 si 4 CPU Quad, am chiar si un cluster micut pentru back-up la serverul web si cel de e-mail. Logic fibra optica, da subnet de IP-uri publice, da UPS pentru a tine serverele in functiune cu tot cu extensie de baterii... Nu prea pica lumina prin orasul acesta (Severin), curentul electric este mult mai stabil ca in Bucuresti si nici cutremure nu avem, iar de inundatii nu se pune problema.

Vreau doar critica va rog mult, nu vreau lauda de nici o forma. Vreau sa stiu ce imi lipseste si ce as putea sa imbunatatesc. Nu m-am apucat de campanii pe google, mai intai vreau sa fie totul pus la punct ca sa pot scoate nasul in lume (stiu ca inca nu este cazul). Clienti am dar locali si nu foarte multi).
PS: uitasem sa mentionez. Sunt 2 provideri de internet, linia de backup este comutata automat daca pica prima. Nu vreau sa fiu tepar, nu vreau sa ma arate lumea cu degetul, incerc doar sa fiu de incredere si prefer o critica buna decat o lauda falsa.

Pagini: 1 2 [3]