Autor Subiect: Server in-house  (Citit de 3150 ori)

acm

 • Vizitator
Server in-house
« : Aprilie 19, 2006, 05:39:55 pm »
Salutare,

Niºte amici de-ai mei care au o firmã micuþã axatã pe reþelisticã ºi mentenanþã de calculatoare au angajat un web designer ºi vor sã se dezvolte ºi pe hosting. Primul pas ar fi sã ofere hosting la cele câteva firme partenere ºi un loc de depozitat toate soluþiile propuse. Nu se vrea nimic extraordinar (pentru moment) ºi pentru cã hardware-ul este deja disponibil (mã refer la P4 la 2.4 GH, 1 GB RAM, HDD-uri de 160 GB+ pe RAID 0) ºi recent s-au cumpãrat douã licenþe de Plesk de 30 de domenii bucata.

Cum oamenii se pricep foarte bine pe hardware, m-au întrebat pe mine ce ºtiu despre configurarea unor servere de web. Cum nu sunt mare expert, m-am uitat pe tot felul de cãrþi gen "Hardening Linux" ºi altele, dar sunt câteva probleme care au apãrut ºi la care nu am gãsit rãspuns aºa de uºor.

În primul rând, conexiunea este o fibrã opticã de la RDS. În MAN merge cu 1 MB/s constant, iar în afarã cu maxim 60 KB/s. Cum conexiunea aceasta este folositã ºi de cei din firmã pentru download-uri de drivere, chestii personale sau radio online, lãþimea de bandã se micºoreazã seminificativ. Ideea lor e sã facã o conexiune cu Evolva (care e prin zonã) ºi sã le foloseascã pe amândouã simultan. Sincer sã fiu habar nu am cum se face asta sau ce ar trebui sã caut pe net, aºa cã aºtept cu nerãbdare ideile voastre.

A doua problemã ar fi legatã de IP-uri. E foarte probabil sã fie nevoie de un IP propriu ca acelaºi server sã foloseascã ambele conexiuni. Din câte am înþeles trebuie fãcutã o cerere la RNC. Cam cât de uºor se obþine o clasã de 256 de IP-uri ºi cât de uºor se obþine acordul celor doi provideri?

În sfârºit, a treia problemã ar fi referitoare la configurarea DNS-urilor. "Ca la carte" ar însemna sã avem minim 3 servere de DNS care sã nu fie toate în aceeaºi clasã C de IP-uri. Ce ºtiþi de servicii gen DNSMadeEasy? Existã servicii comparabile în România?

Gupi

 • Furnizor servicii
 • Hostmaster
 • *****
 • Mesaje postate: 2792
 • Karma: +41/-22
 • Hangar Hosting, SRL
  • Vezi Profilul
  • capcanaspam@gmail.com
Server in-house
« Răspuns #1 : Aprilie 19, 2006, 05:59:16 pm »
ATENTIE - acest text contine reclama desantata!
==============================
Asadar, o s-o iau de la coada la cap
3) DNS server
Primul serviciu public de DNS hosting a aparut la granitecanyion.com (mai multe detalii despredns-uri gasesti chiar la ei: http://soa.granitecanyon.com/faq.shtml
Exista si alte servicii gratuite de dns hosting (zoneedit.com e unul din ele), dar dezavantajul lor e ca nu ai o garantie a continuitatii si a calitatii serviciului.
[reclama] oferim dns hosting via enom, la preturi scarboase[/reclama]

2 + 1) conexiunea de care vorbesti (~60 kB/s = ~512kbps) se va astupa repejor, daca apuci sa pui cateva situri bine vizitate. De exemplu, noi avem servere cu media de 1.8 Mbps si varf de 4-5 Mbps. Asa ca sfatul meu este sa te orientezi spre un datacenter ce ofera colocare, centru care iti poate oferi si garanta banda dorita, si IP-urile necesare.
In plus, acolo gasesti si oameni pregatiti in domeniu, cu sfaturi si solutii.
[reclama]etp.ro in bucuresti, hostbase.net in Cluj[/reclama]

acm

 • Vizitator
Server in-house
« Răspuns #2 : Aprilie 19, 2006, 06:57:27 pm »
Prima mea recomandare a fost sã-ºi ia un cont de reseller de la o firmã ºi sã plece de acolo.

Problema principalã e cã ei vor acces de mare vitezã la servere pentru a face upload rapid. Apoi vine vorba de costuri: hardware-ul e practic gratuit, iar hostingul va fi inclus în contractul de servicii existent, ca un fel de bonus. Sã dea vreo 200 Euro pe lunã pentru o colocare (cam astea sunt consturile din câte am înþeles) e foarte mult. Socoteala facutã de ei ar fi sã dea 200 Euro pe lunã pentru conexiunea la internet. Din pãcate astea-s limitãrile.

Legat de rãspunsurile oferite, nu doresc o soluþie free neapãrat. Preþurile de la DNSMadeEasy (vreo 60$ pe an pentru 25 de domenii) par acceptabile. Dacã existã variante mai bune ca preþ sau calitate, vã rog sã împãrtãºiþi.

xServers.ro

 • Webmaster
 • ****
 • Mesaje postate: 966
 • Karma: +1/-6
  • Vezi Profilul
  • http://www.xservers.ro
Server in-house
« Răspuns #3 : Aprilie 27, 2006, 09:30:29 am »
nu stiu daca am inteles foarte bine ... dar ai spus ca ar vrea sa dea 200 la net? ca nu inteleg prea bine. daca vreti net la viteze mari poate va pot arata o mic oferta daca sunteti interesati.  :roll: