Autor Subiect: Probleme legate de indexare la motoarele de cautare  (Citit de 9533 ori)

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« : Ianuarie 09, 2007, 06:36:59 pm »
Ca sa fie si ceva de inceput de topic... :)


Cum se comporta robotii de indexare cu variabilele de sesiune si cu cookieurile? Le iau in considerare, sau doar browserele le simt?

De exemplu, daca am salvat o bucata de titlu de la fiecare pagina in sesiune, botul de google va parsa si partea din sesiune, sau doar ce e in afara?

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #1 : Ianuarie 10, 2007, 09:28:55 pm »
:) no one, no one at all ?  :cry:

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 534
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Re: Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #2 : Ianuarie 10, 2007, 11:50:02 pm »
Citat din: "HostArea"
Ca sa fie si ceva de inceput de topic... :)


Cum se comporta robotii de indexare cu variabilele de sesiune si cu cookieurile? Le iau in considerare, sau doar browserele le simt?

De exemplu, daca am salvat o bucata de titlu de la fiecare pagina in sesiune, botul de google va parsa si partea din sesiune, sau doar ce e in afara?


Salvat in sesiune? Browser-ul tau citeste ce ai tu salvat in sesiune? Ma indoiesc de asta. Sau nu am inteles eu bine intrebarea...

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #3 : Ianuarie 11, 2007, 12:31:34 am »
Nu ai inteles intrebarea. Dar nici eu nu m-am exprimat 100% corect. Reformulez:

Codul meu arata asa
<head>
<title><?php print $_SESSION['title']." - "; ?>TITLUL SITEULUI</title>
</head>

In $_SESSION['title'] retin numele paginii la care este utilizatorul (ex: home, contact, prezentare etc...). Problema e ca Google nu imi afiseaza si numele paginii inainte de TITLUL SITEULUI. Eu vreau sa imi afiseze de exemplu "Contact - TITLUL SITEULUI" si el imi afiseaza doar "TITLUL SITEULUI"

Daca cu sesiuni nu merge, recomanda-mi o alta solutie.
Multumesc

bassul

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #4 : Ianuarie 11, 2007, 02:08:03 am »
Daca sesiunea foloseste cookie-uri, tot ce e posibil ca robotzelul sa nu le inghita.
Nu vad de ce ai pastra titlul in sesiune, pana la urma fiecare pagina trebuie sa aiba titlul ei. Daca vrei ceva persistent este de ajuns sa definesti o constanta intr-un config file:
define('TITLE', 'Situl meu');
iar din pagina sa incarci configul:
<?php include 'config/title.php'?>
<html>
<title><?php echo TITLE?> TITLUL SITEULUI</title>

dt

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1417
  • Karma: +8/-5
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #5 : Ianuarie 11, 2007, 03:21:09 am »
@HostArea - nici eu nu-mi dau seama de ce sa pastrezi numele unei pagini in sesiune. La ce-ti foloseste sa "cari" numele paginii de la o pagina la alta? De obicei se pastreaza informatiile independente de locatia vizitatorului in site. Daca vrei sa fie dinamic, il citesti dintr-o baza de date, sau il generezi, dar nu il salvezi in sesiune.

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 534
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #6 : Ianuarie 11, 2007, 10:27:24 am »
Citat din: "HostArea"
Nu ai inteles intrebarea. Dar nici eu nu m-am exprimat 100% corect. Reformulez:

Codul meu arata asa
<head>
<title><?php print $_SESSION['title']." - "; ?>TITLUL SITEULUI</title>
</head>

In $_SESSION['title'] retin numele paginii la care este utilizatorul (ex: home, contact, prezentare etc...). Problema e ca Google nu imi afiseaza si numele paginii inainte de TITLUL SITEULUI. Eu vreau sa imi afiseze de exemplu "Contact - TITLUL SITEULUI" si el imi afiseaza doar "TITLUL SITEULUI"

Daca cu sesiuni nu merge, recomanda-mi o alta solutie.
Multumesc

Inseamna ca am inteles totusi intrebarea - ceea ce salvezi tu in sesiune este serverside, google nu vede decat numele-codul sesiunii (via cookie sau url). Posibilitatea de a vedea clientside ce ai tu in sesiune ar insemna niste gauri de securitate, nu?

In schimb orice salvezi in cookie exista posibilitatea sa fie fazut de google, dar din cate stiu eu nu foloseste acele informatii.

Pentru sugestii da-ne nu link sa vedem despre ce e vorba.

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #7 : Ianuarie 11, 2007, 11:44:06 am »
ok. exemplu concret: www.hostarea.ro
cand intri pe index, titlul arata asa: " - Hostarea - Oferte de gazduire web pentru Romania"
pe masura ce navighezi, titlul se modifica. De ex, la contact este "Contact - Hostarea - Oferte de gazduire web pentru Romania", sau cand ma uit la oferta de la Rohost, de exemplu, titlul este "Rohost - Hostarea - Oferte de gazduire web pentru Romania".

Pe fiecare pagina, modific titlul in sesiune. Pt contact, am asa: $_session['title']='Contact';  Pt. orice firma, titlul e asa $_session['title']='Nume_firma';

Nu am vrut sa folosesc GET, pt ca nu imi place ca e prea la vedere, si oricine poate sa il modifice in browser si sa isi bata joc dupa aia. Si nici POST, ca sa nu mai folosesc un form in plus.

@bassul: Nu merge cu DEFINE, ca titlul se modifica la fieacre pagina.
@dt: In cazul numelor de firma, titlul vine din baza de date.

Sesiunea am folosit-o doar pentru a face trecerea de la orice pagina de content, la index, unde afisez $_session['title']

Multumesc

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 534
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #8 : Ianuarie 11, 2007, 11:52:19 am »
....</body>

<head><title>Ofertanti gazduire web - HostArea - Oferte de gazduire web in Romania</title></head> <!-- l-am pus la sfarsit ca sa ia variabila de sesiune de la fiecare pagina -->

</html>

In sesiune de unde pui variabila aia? In loc sa o pui in sesiune pune-o direct acolo unde ai nevoie. Si in nici un caz la sfarsitul paginii asa cum e acum, pune intre tag-uri head, la inceput acolo unde le ai si pe restul.

Te complici si nu vad pentru ce.

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #9 : Ianuarie 11, 2007, 12:05:07 pm »
Citat din: "Bruzli"

In sesiune de unde pui variabila aia? In loc sa o pui in sesiune pune-o direct acolo unde ai nevoie. Si in nici un caz la sfarsitul paginii asa cum e acum, pune intre tag-uri head, la inceput acolo unde le ai si pe restul.


Am explicat mai sus cum se incarca/modifica variabila de sesiune. La fiecare pagina se modifica titlul.

Nu o pot pune direct unde am nevoie(adica in titlu), pentru ca fiecare pagina este inclusa in index, nu este tot codul deschis in index, unde am si tagul de <title>. Asa ca imi trebuie o solutie cu care sa fac tranzitia intre pagina respectiva, si index.
Daca pun titlul la inceput, inainte de body, nu e sincronizat. Ramane titlul de la pagina anterioara, pt ca doar in body se modifica si $_session['title']. Din moment ce am tagul <head></head>, nu conteaza unde e asezat in structura paginii. Poate fii si la sfarsit, asa cum e la mine.

dt

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1417
  • Karma: +8/-5
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #10 : Ianuarie 11, 2007, 12:19:50 pm »
Daca nu merge cu define, foloseste o variabila. In nici un caz sesiunea, pentru ca e inutila (cum a spus toata lumea, te complici inutil).

Edit: intre timp am vazut si ultimul mesaj. Problema se rezolva cu o variabila, nu cu sesiune. Am inteles ca ai un script care include headerul si genereaza restul paginii:
Citat
<? $titlu="Ofertanti de gazduire: ROHOST";
include "/path/to/header.php"
?>

iar in header.php o sa ai cum a spus bassul.

Inca ceva: nu mi se pare normal sa pui numele "ofertantului" pe primul loc pentru ca risti sa provoci confuzie. Corect ar fi:
HostArea - Ofertanti de gazduire: ROHOST

Bruzli

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 534
  • Karma: +3/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.solutiiweb.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #11 : Ianuarie 11, 2007, 12:22:50 pm »
Cred ca trebuie sa-ti revizuiesti stilul de programare. Eventual un sistem de template-uri gen smarty, sau propriu.

In general executi cod, si apoi afisezi. Tu incepi sa afisezi, executi cod si apoi  mai afisezi ceva.

xServers.ro

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 966
  • Karma: +1/-6
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #12 : Ianuarie 11, 2007, 12:28:22 pm »
Intr-adevar mi se pare si mie destul de complicat ce vrei tu sa faci.

dt parca sugera ceva mai simplu mai sus cu un include. mi se pare ceva mai sigur si mai simplu.

HostArea

  • Vizitator
Probleme legate de indexare la motoarele de cautare
« Răspuns #13 : Ianuarie 11, 2007, 02:56:14 pm »
Am rezolvat problema. Acum astept indexarea de la Google... care va mai dura ceva timp..

@dt: merci pt idee
@bruzli: folosesc de mult templateuri, dar proprii. Nu rescriu fiecare linie pt fiecare site :P Stiu care e ordinea de compilare-afisare, nu am respectat-o doar in cazul asta, fiindca altfetl, nu imi prelua titlul in mod corect. Si, daca stai sa te gandest bine, la orice site in php intai afisezi(title, header, meniu etc...), dupa care executi script(si afisezi contentul mare), si apoi mai afisezi ceva(footer, credits etc... :) )

Multumesc tuturor