Autor Subiect: INFO SERVER HOSTIN  (Citit de 23580 ori)

epsilon

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #15 : Ianuarie 13, 2007, 03:25:20 am »
dt nu sunt chiar asa de anti tehnologie, stiu in ce conditii poti sa pui 2 proace. Momentan nu stiu, poate 40.000 afisari pe zi?si 100.000gb banda pe luna sau asa ceva, dar nu pot sa promovez ca imi pica totu in cap, ca atata tine hostu. Decia e luata, cumparam server, intrebarea este ce luam. Buget 40-50mil

art-media

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 239
  • Karma: +1/-4
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #16 : Ianuarie 13, 2007, 04:39:51 am »
Parerea mea este sa incerci daca gasesti la vreo firma sa intre in banii astia ceva server Dual Procesor dar momentan sa il cumperi numai cu un procesor cu posibilitatea ca in viitor daca chiar ai nevoie sa mai poti pune unul linistit.

Iar referitor la firma de care este facut eu zic din proprie experienta sa mergi pe unul BRAND name pentru ca ai siguranta de vreo 80% in plus ca nu iti va ceda serverul fata de unul facut din bucati. Prea putin vezi si auzi de servere BRAND ca au patit ceva fata de cele facute din bucati.

art-media

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 239
  • Karma: +1/-4
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #17 : Ianuarie 13, 2007, 04:41:41 am »
Si inca ceva.
La SUN asteapta sau intreaba de versiunea M2 care are integrate procesoare noi Opteron plus multe alte lucruri in plu fata de ce este acuma.

organic

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #18 : Ianuarie 13, 2007, 09:43:24 am »
100k afisari pe zi nu e ceva neobisnuit. sigur depinde si cat de intensiv MySQL e site-ul in sine, dar iarasi stresez ideea de RAM  + I/O over CPU in cazul mysql. Daca vrei un server MySQL-intensive, 2Gb RAM cu  drive-uri SCSI o sa iti ajunga, nu ai nevoie de nici un 4Mb L2 si procesor astronomic, un p4 la 2.8 o sa te tina ok.

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #19 : Ianuarie 13, 2007, 09:49:59 am »
Eu inca nu sunt lamurit deloc vis a vis de 100.000gb / luna.
Anyway.
Procesor dual core.
2GB DDR2 (se mai adauga la nevoie)
Raid 5 din cateva discuri SATA2.
End of story.

Daca este hiper mysql intensive intradevar un raid din cateva discuri Raptor face diferenta ( hardware raid required)

In rest numai de bine

epsilon

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #20 : Ianuarie 13, 2007, 01:00:02 pm »
Eu intreb daca pentru hosting si pentru paginile mele se simte diferenta configuratiei prime specificate. Ce importator e mai ieftin de servere BRAND NAME?ce am gasit pe web .. erau cam scumpe si deloc impresionante la configuratie, x2100-le era cel mai decent. Probabil o sa scot 6600-le si hardurile sata si pun 2 scsi si adaptor raid, sa vad la ce suma ajung. Este vorba de un site de dating, care consuma mai mult mysql evident

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #21 : Ianuarie 13, 2007, 01:03:43 pm »
Simti neaparat sa mergi la cules de ciuperci in frac si papion?
Numai la Godzilla marimea conteaza

xServers.ro

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 966
  • Karma: +1/-6
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #22 : Ianuarie 13, 2007, 01:06:50 pm »
Citat din: "WBF"
Simti neaparat sa mergi la cules de ciuperci in frac si papion?
Numai la Godzilla marimea conteaza



DOAMNE!!! De unde le scoti pe-astea??  :lol:  :lol:  :lol:

Omu chiar nu pare sa inteleaga ca nu are nevoie de asemenea resurse pentru ce vrea el sa faca. Probabil e in necunostiinta de cauza si de-aia vrea sa se arunce asa la dat cu banu.

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #23 : Ianuarie 13, 2007, 01:12:28 pm »
Daca e mysql intensiv te sfatuiesc sa faci in felul urmator.
De banii cu care iei Godzilla,pui mana si iei doua servere:
Unul lejereanu,P4 3.0 cu 1 GB DDRAM pe care pui apache si orice alt crap vrei.
Mai iei un sistem,sa fie DUAL PROC sau DUAL CORE ,pui pe el 4 GB de DDR2 ECC ,pui pe el Mysql.Serverul asta sa aiba un RAID 5  din WD RAPTOR.

Rogi DC-ul sa le puna in acelasi Vlan,le legi intre ele cu un crossover.
Bang......esti tare ca sabia lui Zorro si nu-ti mureaza decat daca stingi lumina

epsilon

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #24 : Ianuarie 13, 2007, 01:36:51 pm »
va-ti pus cu mistoul pe mine .. :) .Nu am mai facut asa ceva daia va cer sfaturi. M-am gandit, si am rectificat configuratia. p4 3ghz 2+2mb l2-ul, 2gb ddr2, intel965, si aceste harduri http://www.okazii.ro/catalog/2455468/computere-software/componente/hard-disk-uri/Vand-KIT-RAID-SCSI-000rpm.html. Si ma gandesc daca e nevoie de mai mult powa mai iau un srv si gata. Cum suna?e cu 15mil mai ieftin

e perfecta ideea ta, si nu mai iau hardurile alea scsi ci iau 2 satauri BANALE, fac raid intre ele si cand am ajuns la apogeu trag ceva dual core/dual proc cu 4gb ram doar pt mysql. Cea mai buna idee, mersi mult de sfat.

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #25 : Ianuarie 13, 2007, 01:48:36 pm »
Cu scuzele de rigoare daca crezi ca am facut misto.
SATA2 nu prea este banal.Iar un raid hardware cu SATA este destul de aproape de SCSI.
SCSI e ok,dar au tendinta sa pocneasca de mai mare dragul.
Daca abia acum pornesti,eu zic sa faci upgrade pe masura ce cresti.
Daca deja esti pornit si resursele nu-ti mai ajung ,vezi unde ai bottleneck.
Daca bottleneck e la mysql,in loc sa te gandesti la godzilla,pune un server de mysql(fara conectare la net ci doar in lan/crossover cu webserverul)
Eliberezi serverul web de load si dormi linistit.Orice DC ofera varianta asta si nu costa mult.

epsilon

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #26 : Ianuarie 13, 2007, 01:53:59 pm »
WBF apreciez sfatul si il voi urma, e cea mai buna si simpla solutie, ciudat cum solutile astea apar cel mai greu.Acuma pornesc, siteurile le am dar hostate la diferiti hosteri. Sursa, ma gandeam sa iau un antec de 500W e ok?si un ups "UPS Guard GS 800A, 800VA " nu am auzit nimic de ei .. dar presupun ca merge pt 1 pc si un mc. Srvul o sa il tin probabil undeva cu un net decent la inceput cat testez, sa vad cum merge, iar daca nu imi place o sa il duc intr-un DC

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #27 : Ianuarie 13, 2007, 01:56:33 pm »
Go to a DC.
Hostingul de acasa este interzis prin lege,primesti 12 puncte instant si ramai fara carnet de membru internet.

epsilon

  • Vizitator
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #28 : Ianuarie 13, 2007, 02:04:36 pm »
ai idee cat e cel mai ieftin DC ?acasa aveam ceva gen 3mb si posibilitatea sa remediez orice defectiune instant. + cate ipuri pofteam

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
INFO SERVER HOSTIN
« Răspuns #29 : Ianuarie 13, 2007, 02:07:49 pm »
Nu am voie sa-ti raspund.A spus mama sa nu ma aventurez in domenii care ma depasesc.
Dar daca dai un search pe forumul in care te afli,o sa gasesti plin de raspunsuri