Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

31286 Mesaje în 2880 Subiecte- de către 4725 Utilizatori - Ultimul cont creat: invidia-prostia

Septembrie 09, 2010, 02:18:58
GAZDUIRE.infoForum TehnicLegislatieCe este un site web din punct de vedere juridic ???
Pagini: [1]   În jos
Imprimă
Ajutor Subiect: Ce este un site web din punct de vedere juridic ???  (Citit de 3941 ori)
toxxiqman
Vizitator
*

Vezi Profilul
« : Ianuarie 22, 2007, 01:04:43 »

Buna seara !

Doresc sa intreb daca stie cineva ce este un site web DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC. Adica daca exista in vreo lege din Romania vreun articol/paragraf care defineste ce este acela un site web !

Multumesc!
Memorat
HostArea
Membru

cipry_balea
Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #1 : Ianuarie 22, 2007, 10:22:52 »

Ma intereseaza si pe mine problema asta, mai ales ca a aparut legea conform careia, firmele (dar nu stiu daca si siteurile web) care stocheaza informatii personale legate de clienti (nume, adresa, coduri de inregistrare) trebuie sa plateasca o taxa anuala.
Cum e treaba? Se aplica si la siteuri, sau doar la firme?
Memorat

----------------
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Ianuarie 22, 2007, 02:17:11 »

Citat din mesajul lui: "HostArea"
Ma intereseaza si pe mine problema asta, mai ales ca a aparut legea conform careia, firmele (dar nu stiu daca si siteurile web) care stocheaza informatii personale legate de clienti (nume, adresa, coduri de inregistrare) trebuie sa plateasca o taxa anuala.
Cum e treaba? Se aplica si la siteuri, sau doar la firme?

Legea este apãrutã din 2001. Pânã recent, taxa se plãtea la Avocatul Poporului, de vreun an existã o agenþie specializatã pentru aºa ceva. Nu conteazã forma în care se înregistreazã datele personale (site sau înregistrare manualã). Diferenþia apare la cuantumul taxei. Persoanele fizice plãtesc 100 de lei, firmele 1000 lei. Mai multe informaþii pe site-ul agenþiei www.dataprotection.ro (nu înþeleg de ce o agenþie a statului român are site-ul cu denumirea în englezã).

Revenind la întrebarea iniþialã, nu am întâlnit încã o definiþie "legalã" pentru site web. În legislaþie se foloseºte termenul mai larg de "servicii ale societãþii informaþionale" ºi în Legea comerþului electronic se fac o serie de referiri la obligaþiile pe care le au furnizorii de astfel de servicii.
Memorat

[
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Ianuarie 22, 2007, 02:37:39 »

Citat
Taxa de notificare este de 100 RON pentru persoane fizice, 1000 RON pentru persoane juridice şi 1500 RON pentru transferul datelor în străinătate. Taxa constituie venit la bugetul de stat, se achită la Trezoreria Statului în raza căreia are domiciliul/sediul fiscal operatorul, iar codul cont aferent acestei taxe este 20160103.

extras din pagina http://www.dataprotection.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=43

Unde scrie ca e taxa anuala ? Ca mai degraba arata a 'one time fee'
Memorat

Stefaniu -gupi- Criste
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Ianuarie 22, 2007, 03:22:09 »

Citat din mesajul lui: "gupi"
extras din pagina http://www.dataprotection.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=43

Unde scrie ca e taxa anuala ? Ca mai degraba arata a 'one time fee'

Probabil cã aºa a fost preluatã ºtirea de Radio ªanþ :lol: (în caz cã îi mai aminteºte cineva de acest celebru post de radio). Probabil tot acolo a spus ºi cã este o lege nouã.
Memorat
HostArea
Membru

cipry_balea
« Răspunde #5 : Ianuarie 22, 2007, 03:52:39 »

Nu stiu cate persoane fizice care detin un site achita taxa asta, deoarece e greu ca autoritatile sa verifice daca eu stochez sau nu date personale in baza de date. Mai exista si problema ca nu toate domeniile sunt trecute pe numele detinatorilor, ci pe numele firmei care a facut cumpararea de la RNC.

Deci e un drum prea lung pentru a verifica daca un site proceseaza sau nu date personale.
Memorat
bassul
Moderator
Webmaster

Past and future obviously have no reality...

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Ianuarie 22, 2007, 04:12:01 »

Din cate stiu legea nu defineste clar situl web, dar in schimb defineste 'domeniul' si 'serviciu al societatii informationale'.
(http://www.legi-internet.ro/lg365.htm)

Cred ca poti considera din punct de vedere legal situl ca ceea ce este, adica informatie si eventual aplicatie stocata pe un server conectat la Internet. In functie de functionalitate si scop comercial, informatia/aplicatia respctiva se supune mai multor legi.
Memorat

prefer ROHOST
toxxiqman
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Ianuarie 24, 2007, 08:04:03 »

Multumesc de raspunsuri. Dupa parerea mea ar fi foarte utila o astfel de lege care ar reglementa ce inseamna un site web.....S-ar elimina multe neclaritati in diverse situatii..
Memorat
HostArea
Membru

cipry_balea
« Răspunde #8 : Ianuarie 25, 2007, 09:54:34 »

Cu cat legea e mai putin exacta, poti sa treci pe langa ea mai usor Limbă Nu zic ca o lege concreta in privinta asta nu ar fii buna, dar nu in totdeauna neclaritatile sunt rele. Te mai scutesc de niste taxe  :lol: La ce e in romania, mai lipseste taxa pe aer, cum zicea Cadavre la alt topic

Asta avem, cu asta defilam...
Memorat
xServers.ro
Webmaster

xservers_ro
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #9 : Ianuarie 25, 2007, 10:50:53 »

Si pana la urma, CE este un site web? Intra ca productie software?
Memorat

M
bmanolea
Oaspete
**

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #10 : Ianuarie 26, 2007, 11:46:23 »

Raspund cu o intrebare : ce este o carte ? Ar fi fost foarte bine ca o carte sa fie definita intr-o lege. S-ar elimina multe neclaritati.  Cheesy

Am mai scris despre Interpretarea dreptului IT
http://legi-internet.ro/blogs/index.php?title=interpretarea_dreptului_it&more=1&c=1&tb=1&pb=1
si de ce NU ar trebui sa insistam pentru definirea termenilor.
Voi va dati seama ca azi ar trebui sa definim si Hub de DC, Blog, FTP account, Email, etc.. Dar maine cind se va pune problema RSS sau Wimax ?

Sa incerc totusi sa raspund la intrebare .
Ce este o pagina web dpdv juridic ?
- este un produs, daca ne referim la un contract de dezvoltare pagina web
- este un obiect al dreptului de autor, daca ne referim la legea dreptului de autor
- este un suport pentru serviciu, daca ne referim la oferirea de publicitatea pe ea
- este un serviciul al societatii informationale, daca vindem ceva prin el - si atunci ni se aplica legea 365 privind comertul electronic ( care s-a amintit deja).

In mod paradoxal, cam acelasi lucru poate fi spus si pentru o carte :-D

Poate daca ai da mai multe detalii de ce te intereseaza natura juridica a pagini web am putea veni si cu raspunsuri mai concrete.
Pina atunci - fiecare bate campii in mod inutil.
 :twisted:  :?:  :idea:  :!:
Memorat

t
xServers.ro
Webmaster

xservers_ro
« Răspunde #11 : Ianuarie 26, 2007, 11:56:29 »

Citez de pe un site de-al nostru.

"Noi nu batem campii ... pentru ca ii doare!"
Memorat
Goga Aurelian Liviu
Oaspete
**

goga_liviu
« Răspunde #12 : Mai 15, 2007, 09:33:41 »

Cred ca cel mai aproape de definitia pe care o cautati este modul in care legiuitorul roman defineste notiunea de domeniu internet in Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic - [domeniul internet este] „o zonã dintr-un sistem informatic, detinuta ca atare de o persoana fizica sau juridica ori de un grup de persoane fizice sau juridice in scopul prelucrarii, stocarii ori transferului de date”.

Mai mult, prin sentinta referitoare la litigiul airfrance.ro, instantele romanesti au statuat pentru rima data ca
"Prin inregistrarea unui nume de domeniu, detinatorul acestuia nu dobandeste un drept de proprietate asupra denumirii in cauza si nici un drept exclusiv asemanator unui drept de proprietate intelectuala, ci un simplu drept de folosinta, al carui exercitiu este conditionat de buna-credinta a detinatorului."

Goga Aurelian Liviu - http://www.goga.ro
Memorat
Pagini: [1]   În sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Theme orange-lt created by panic