Autor Subiect: cat conteaza registrantul pentru google  (Citit de 22020 ori)

xServers.ro

 • Webmaster
 • ****
 • Mesaje postate: 966
 • Karma: +1/-6
  • Vezi Profilul
  • http://www.xservers.ro
cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #15 : Februarie 07, 2007, 11:27:23 pm »
Tu chiar nu cred ca intelegi despre ce fel de spam e vorba. O tii una si buna pe-a ta. Ma baiatule, cand iti arde buza si dai search la ceva pe google si te duce intr-un site care e tot un motor de cautare facut pe genunchi, sau alte aberatii pline de google adwords ? Nu blestemi de nu mai stii de tine ?

HostArea

 • Vizitator
cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #16 : Februarie 08, 2007, 11:24:30 am »
Eu nu obisnuiesc sa "blestem", sunt de la oras  :wink:
Am inteles despre ce vorbim, com'on!
Pana nu discutam pe un exemlu concret, nu cred ca mai are rost sa aberam

organic

 • Vizitator
cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #17 : Februarie 08, 2007, 01:05:13 pm »
Citat din: "HostArea"
Nu sunt acceptate orice fel de siteuri pentru linkuri sponzorizate.
Cum si la Adwords siteurile sunt verificare manual (desi in cazul adwords criteriile sunt mai indulgente), nici la linkuri sponsorizate nu apar siteuri de spam; e reputatia lor in joc...
Eu inca astept un exemplu concret in care pe primele rezultate sunt siteuri de spam la o cautare decenta......  :wink:


tu tot nu intelegi despre ce vorbesc eu. daca tu ai o firma de piese de nave spatiale, cu seo facut ok, fara spam, insa la Google, in fata ta apar alte 30 de site-uri care fac spam si-ti fura locul pe rezultate (cu toleranta din partea Google), tu in cele din urma n-ai apela la sponsored links ca sa apari totusi "primul" ? si cine incaseaza banii din asta? Google.

poate acum am fost destul de clar.

nu ma apuc acum sa-ti caut exemplu concret fiindca am precizat din start ca e doar ceva ce am auzit ca si zvon, nu e ceva ce am vazut confirmat, dar are destul de multa logica din punctul asta de vedere.

xServers.ro

 • Webmaster
 • ****
 • Mesaje postate: 966
 • Karma: +1/-6
  • Vezi Profilul
  • http://www.xservers.ro
cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #18 : Februarie 08, 2007, 03:24:42 pm »
El prin spam, intelege spam cu mailuri, nu ca spam de continut. Asta cred ca este/era problema.

sly

 • Oaspete
 • **
 • Mesaje postate: 23
 • Karma: +1/-0
  • Vezi Profilul
cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #19 : Februarie 13, 2007, 11:31:18 am »
... i rest my case in ce priveste register.com si networksolutions. dar vreau doar sa mentionez... ca omiti adevartii registrii cand faci afirmatiile precedente. ai auzit off topic de godaddy ? sa nu uitam old fellow Yahoo! :) pune mana uzzi si verifica intai ce vrei sa faci de fapt, unde vrei sa faci de fapt.

apoi ... domeniul tau poate sa fie inregistrat si la cartoonetwork, daca nu ai inbound links catre site-ul tau, sau Mr. G nu e ceva mama Mercedesa prezicatoarea, numai tu, registrarul si d-zeu va stii de exista acelui domeniu. google, yahoo, msn and co. nici odata ...

in ce priveste extensiile, e destul de normal ca .ro ptr google.com sa nu conteze. cam logic nu? ce destept isi ia .ro ca sa tina site in engleza. ai incercat sa vezi relevanta unui site in rusa ptr google.ro ?:))

grA$

 • Vizitator
Răspuns: cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #20 : Iulie 11, 2007, 02:56:51 am »
In alta ordine de idei: daca iei "tarla" de domenii sa se traga unul dupa altul la rank, empiric din observatii "gogolu" cam tine cont de domain owner si IP class unde sunt gazduite domeniile respective (asta daca incerci mass inbounds links prin mass owned domains and same machine hosted -- cam asa ceva).

Dar asta e doar parerea mea.

MYOTIS

 • Vizitator
Răspuns: cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #21 : August 17, 2008, 11:45:21 pm »
Dar asta e doar parerea mea.

E mai mult decit o parere. Cred insa ca modalitatea de detectie nu are neaparat legatura cu owner/ip.

Am auzit (la radio sant mesenger de la x care-l stie pe y care lucreaza in state care-l stie pe z angajat la google) ca in calculul pagerank-ului se cladeste un copac relational. Cu alte cuvinte daca faci cum spuneai tu si cumperi 100 de domenii si link-urile circula majoritar intre ele ... legatura cu lumea exterioara va fi printr-o creanga foarte subtirica din care creste ditamai copacul. Plastic cica asa e gindit sistemul iar matematic se detecteaza aceste "gatuiri".

Tot legat de aceasta metoda a copacului exista cica niste formule care sunt capabile sa izoleze si sa detecteze retele de site-uri legate intre ele formand o imensa si bogata creanga DAR sustinute de o firava legatura cu restul internetului care-i vazut ca un trunchi. Acum iarasi un lucru interesant baza de date a trunchiului este realizata manual. Adica editori de la google aduna acolo site-uri super cunscute ca fiind de importanta covirsitoare. Apoi motorul pleaca pe crengi de la acest trunchi si scade in calcul din page ranking cu cit se indeparteza mai mult spre crengile secundare. Cand este detectata o giturire din aceea de care vorbeam au de pierdut iarasi in formula toate crengutele care urmeaza indiferent cit de stufoase sunt pentru a se evita exact ce spune grA$.

Matematic avem asadar un page ranking initial pe trunchi care iar sursa zice ca acest page ranking este un integer pe 32 de biti de fapt si pleaca de la valoarea maxima de 32 de milioane. Apoi din variabila asta se tot scade dupa o formula care calculeaza "diametrul" crengilor. Frunzele sunt site-urile finale legate intre ele. Page rank-ul final este calculat prin impartirea acestei variabile la 32 de milioane si un round().

Dar ca si ceilalti care au comentat aici repet sunt stiri a la mama omida. Oricum teoria mi s-a parut destul de interesanta cind mi-a fost explicata si destul de  logica ca sa fie un simplu zvon...
« Ultima Modificare: August 17, 2008, 11:50:25 pm de alopia »

MYOTIS

 • Vizitator
Răspuns: cat conteaza registrantul pentru google
« Răspuns #22 : August 17, 2008, 11:56:35 pm »
Rectific pentru ca tocmai am sesizat niste greseli penibile si nu vreau sa zimbeasca in barba programatorii de pe forum. Sper ca ati inteles idea oricum. Erata ar fi ca PR initial pe trunchi e 4294967295 din care se tot scade. La final PR = round(variabila asta / 429496729,5) ...
« Ultima Modificare: August 17, 2008, 11:58:35 pm de alopia »