Autor Subiect: Problema Mysql cu 4 Image Gallery  (Citit de 19079 ori)

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« : Martie 26, 2007, 08:13:16 pm »
Salut tuturor.
Am un site de felicitari (efelicitari.org) si folosesc scriptul celor de la 4 Image . Am site-ul de vreo 3 luni , toate bune si frumoase pana acum 2-3 zile cand cotul de hosting , de unde am cumparat mi-a fost suspendat din cauza incarcarii prea mari a procesorului din cauza bazei de date Mysql . Raspunsul dat de administratorul de unde am cumparat hostul este : Nathan: Your MySQL queries are not being terminated and are going to sleep causing high loads on server. Nathan: You need to fix your scripts so they close the MySQL connection

Daca stie cineva cum pot face acest lucru l-as ruga foarte frumos sa ma ajute .Nu stiu programare php si nici MySqL .

Astept niste solutii , va rog frumos !

organic

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #1 : Martie 26, 2007, 08:17:06 pm »
cel mai indicat ar fi sa apelezi la suportul tehnic al celor care au creat scriptul deoarece s-ar putea sa fie mai multe lucruri de modificat, si in orice caz ei sunt cei mai in masura sa te lamureasca.

in esenta nu are nimeni timp sa stea sa purice si sa repare codul la un software strain pentru tine.

xServers.ro

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 966
  • Karma: +1/-6
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #2 : Martie 26, 2007, 08:22:16 pm »
cam ce vrei tu, e ca o persoana sa faca debug la munca a cel putin o mana de oameni. e cam complicat asta, si chiar daca nu ar fi extrem de ... nu stiu daca ar face-o.


mult succes oricum

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #3 : Martie 26, 2007, 08:22:41 pm »
Ms mult ptr promtitudine. Am incercat si la ei ...... de 2 zile astept un raspuns si degeaba si in tot acest timp site-ul meu este suspendat si nu-i pot da drumul pana nu rezolv pb ...
Ms mult inca odata

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2792
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • capcanaspam@gmail.com
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #4 : Martie 26, 2007, 08:23:19 pm »
alternativ, ai putea incerca o migrare la softul de la gallery.menalto.com

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #5 : Martie 26, 2007, 08:26:47 pm »
Nu ar fi asta o problema sa schimb scriptul ci problema ar fi Imaginile :| Am in jur de 1000 de felicitari , peste 6000 de wallpapere , peste 6000 de avatare si cam 1000 de imagini haioase...:| Dupa alea m-ar durea sufletul si dupa timpul petrecut in a le uploada....

xServers.ro

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 966
  • Karma: +1/-6
    • Vezi Profilul
    • http://www.xservers.ro
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #6 : Martie 26, 2007, 08:27:09 pm »
trebuie sa ai muuulta muuulta rabdare. cu siguranta iti vor raspunde daca au primit si mesajul tau.

EDIT: incearca gallery 2 sau ceva de genul. ii faci browser in folderu respectiv ... si ti le urca. testeaza-l si vezi daca se ridica la nivelul asteptarilor tale.

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2792
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • capcanaspam@gmail.com
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #7 : Martie 26, 2007, 08:28:27 pm »
Citat din: "iulyxpro"
Nu ar fi asta o problema sa schimb scriptul ci problema ar fi Imaginile :| Am in jur de 1000 de felicitari , peste 6000 de wallpapere , peste 6000 de avatare si cam 1000 de imagini haioase...:| Dupa alea m-ar durea sufletul si dupa timpul petrecut in a le uploada....


prin migrare inteleg o trecere automata, nu sa re-uploadezi totul din nou!

1vs1

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #8 : Martie 26, 2007, 09:42:20 pm »
<?
if($db != ""){
mysql_close($db);
}
?>


punel la sfarsitul codului din pagina ta.

etp.ro

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 825
  • Karma: +8/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.myserver.ro
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #9 : Martie 26, 2007, 09:49:46 pm »
mysql_close nu mai e necesar de pe la php v3 incoace. De fapt odata cu 4 a devenit inutil.

Vezi daca nu cumva deschizi conexiunile la mysql cu mysql_pconnect, in loc de mysql_connect. Si schimba acolo.

Oricum, o conexiune in sleepstate nu manca decat fff putina memorie, nimic altceva. Daca acum folosesti pconnect, si treci la connect, am un feeling ca vei primi o notificare de suspendare pentru mysql usage prea crescut, conexiunile persistente ajutand al dracu de mult pe scripturile unde se tot deschid conexiuni noi.

Daca prin cine stie ce minune ai nevoie de close la conexiune (desi in cazul asta ar trebui trasi de urechi programatorii scriptului rau de tot), vezi sintaxa corecta, cu exemplul de mai sus nu rezolvi nimic.

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #10 : Martie 26, 2007, 11:53:42 pm »
Mersi tuturor pentru promtitudinea raspunsurilor .

  function Db($db_host, $db_user, $db_password = "", $db_name = "", $db_pconnect = 0) {
    $connect_handle = ($db_pconnect) ? "mysql_pconnect" : "mysql_connect";
    if (!$this->connection = $connect_handle($db_host, $db_user, $db_password)) {
      $this->error("Could not connect to the database server ($db_host, $db_user).", 1);
    }


Cam asa arata .....

Sincer nu prea pricep nimic , am tot spus ca o sa ma pun sa invat bine php si mysql daca vreau sa am un site bun dar .... spus a fost si spus ramas....
Ar trebui sa schimb in loc de pconnect doar in connect ?

DotBoost

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.dotboost.com
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #11 : Martie 27, 2007, 02:02:00 am »
Citat din: "iulyxpro"

    $connect_handle = ($db_pconnect) ? "mysql_pconnect" : "mysql_connect";
   

in loc de linia de mai sus, scrie simplu:
$connect_handle = "mysql_connect";
ar trebui sa fie de ajuns.
tip: scoate 'image of the day' sau similar , daca ai asa ceva, aia rupe serveru bucati.

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #12 : Martie 27, 2007, 09:27:42 am »
Hmm , cred ca am gasit problema. Prima oara am modificat conectarea la baza de date cum a spus XRomania si cand am vaz ca a spus de Image Of The Day mi-am adus aminte ca acum 2 zile nu Numai 2 Image Of The Day am introdus pe prima pagina ci inca 2 categorii de Random Image . Le-am scos am scos tot ce tinea de random image si photo of the day si la procese in CPanel cel mai mult apar 2-3 procese active cu 30-40 persoane online. Acum astept confirmarea administratorului hostului sa vad daca e bine sau nu....


Multumesc tuturor inca odata .

iulyxpro

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #13 : Martie 27, 2007, 09:59:53 am »
A venit si raspunsul Adminului :

Majic: yes, the lvl 3 tech who looked at your site saw that the queries were terminating ok
Majic: but there are still many queries being done every second
Majic: that may not be necessary if you ask your programmer why they are being done so often
Majic: but for now, you should be ok

stardust

  • Vizitator
Problema Mysql cu 4 Image Gallery
« Răspuns #14 : Martie 27, 2007, 12:27:21 pm »
Poti sa te apuci de pe acum sa gasesti o alta solutie, probabil dedicata. Tinand cont de exponentialitate o sa iti macane contul mai devreme sau mai tarziu si pe motiv de overload/tos/copyright(alege una:))

Esti unii din clientii pe care oamenii nu vor sa ii aiba in general intr-un business de hosting:p