Autor Subiect: Probleme Simpliq?  (Citit de 12869 ori)

Uncle

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
  • Karma: +5/-0
    • Vezi Profilul
Probleme Simpliq?
« : Septembrie 04, 2007, 04:58:37 pm »
Salut,

Stie cineva ceva legat de Simpliq ? este cazut de vreo 2 ore si nu rausesc sa dau de nimeni de acolo .. au telefonul tot pe ew cand cade data centerul nu poti afla nimic.

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #1 : Septembrie 04, 2007, 05:01:28 pm »
Au probleme cu curentul electric (din nou as putea adauga).

Uncle

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 73
  • Karma: +5/-0
    • Vezi Profilul
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #2 : Septembrie 04, 2007, 05:13:27 pm »
merci, eu nici macar nu am rausit sa aflu chestia asta tot timpul cand sunt probleme nu functioneaza telefonul

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #3 : Septembrie 04, 2007, 05:17:48 pm »
Da stiu...

Lorand R. Minyo

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 516
  • Karma: +13/-13
  • I build and grow things using science & technology
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #4 : Septembrie 04, 2007, 05:41:57 pm »
Buna seara,

Din nou ma simt nevoit sa cer scuze tuturor clientilor SimpliQ pentru downtime-ul de 2 ore din aceasta dupa-masa.

La ora 15:02 a survenit o pana de curent generala in zona in care se afla noul DC SimpliQ. Cauza acestuia a fost un excavator al companiei de drumuri care lucreaza in apropierea cladirii. Cauza a fost determinata tarziu deoarece cei care au taiat cablul electric de 10,000 KW nu au semnalat acest lucru si cu atat mai grav, au acoperit zona in care acestia au lucrat.

Pana echipele celor de la electrica au descoperit sursa intreruperii a durat aproximativ o ora si 30 de minute, timp in care cladirea a fost reconectata pe unul dintre cele 3 statii de transformare la care este conectata cladirea.

Punerea sub tensiune a noii linii a durat aproximativ 20 de minute.

UPS-urile si generatorul nu au facut fata duratei indelungate de downtime. Ca urmare a acestui nefericit incident, a fost comandat un nou generator de mare putere, care va fi pus in functiune peste aproximativ 2 saptamani.

Acest incident a aparut in cel mai neoportun moment, la exact 2 zile dupa ce am putut rasufla usurati dupa marea mutare. Speram ca acest ghinion nu se va mai repeta in ceea ce priveste noul DataCenter SimpliQ.

Ca urmare, am decis sa actionam in judecata compania care a cauzat taierea cablurilor de curent.

Inca o data ne cerem mii de scuze pentru acest total nefericit incident si va asiguram ca facem absolut tot ce este omeneste posibil pentru ca sa nu mai apara absolut nici un incident.

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2792
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • capcanaspam@gmail.com
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #5 : Septembrie 04, 2007, 05:45:39 pm »
/sidenote

Unitatea de masura dupa care se clasifica toate cablurile electrice este kV.
Cel mai probabil e vorba de un cablu subteran de 10kV

10.000kW e putere, si e foarte mare

yeyro

  • Vizitator
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #6 : Septembrie 04, 2007, 06:03:26 pm »
  Si totul pe cheltuiala si nervii clientilor.
  Descoperirea sursei intreruperii 1 ora si 30 min ?  . "Punerea sub tensiune a noii linii a durat aproximativ 20 de minute. " de ce atat de mult?  este foarte mult timp.
  Nu sunt client Simpliq dar va intreb ca fapt divers cu ce se aleg clientii in urma acestei intreruperi, cu exceptia pierderii de bani si timp? Totusi este vina dv.



Buna seara,

Din nou ma simt nevoit sa cer scuze tuturor clientilor SimpliQ pentru downtime-ul de 2 ore din aceasta dupa-masa.

La ora 15:02 a survenit o pana de curent generala in zona in care se afla noul DC SimpliQ. Cauza acestuia a fost un excavator al companiei de drumuri care lucreaza in apropierea cladirii. Cauza a fost determinata tarziu deoarece cei care au taiat cablul electric de 10,000 KW nu au semnalat acest lucru si cu atat mai grav, au acoperit zona in care acestia au lucrat.

Pana echipele celor de la electrica au descoperit sursa intreruperii a durat aproximativ o ora si 30 de minute, timp in care cladirea a fost reconectata pe unul dintre cele 3 statii de transformare la care este conectata cladirea.

Punerea sub tensiune a noii linii a durat aproximativ 20 de minute.

UPS-urile si generatorul nu au facut fata duratei indelungate de downtime. Ca urmare a acestui nefericit incident, a fost comandat un nou generator de mare putere, care va fi pus in functiune peste aproximativ 2 saptamani.

Acest incident a aparut in cel mai neoportun moment, la exact 2 zile dupa ce am putut rasufla usurati dupa marea mutare. Speram ca acest ghinion nu se va mai repeta in ceea ce priveste noul DataCenter SimpliQ.

Ca urmare, am decis sa actionam in judecata compania care a cauzat taierea cablurilor de curent.

Inca o data ne cerem mii de scuze pentru acest total nefericit incident si va asiguram ca facem absolut tot ce este omeneste posibil pentru ca sa nu mai apara absolut nici un incident.

Mihai Gianu

  • Vizitator
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #7 : Septembrie 04, 2007, 06:05:05 pm »
UPS-urile si generatorul nu au facut fata duratei indelungate de downtime.

nu puteai sa stai cu canistra langa generator :) alimentai incontinuu :)

Lorand R. Minyo

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 516
  • Karma: +13/-13
  • I build and grow things using science & technology
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #8 : Septembrie 04, 2007, 06:09:43 pm »
Gupi, era vorba de o linie de curent principala, care a afectat o zona foarte mare din Cluj, care alimenteaza o intreaga zona industriala. Daca am gresit in ceea ce priveste kv, este din cauza ca asta au zis cei de la Electrica.

Yeyro, vina noastra este ca nu am instalat inca generatorul care poate sa sustina intreg DataCenter-ul. Restul de vina o poarta cei care au rupt cablul electric si cei care au intervenit mult prea tarziu, desi se afla sub contract.

SimpliQ deja a pierdut mult ca si imagine in urma incidentelor survenite in ultima vreme, dar facem absolut tot ce este omeneste posibil ca acest tip de incidente sa nu se repete.

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #9 : Septembrie 04, 2007, 06:19:43 pm »
yeyro.
Intrebi de la furnizorul tau de servicii.
Daca chiar esti curios iotete pe prima pagina la webfactor.
O sa intelegi de ce a durat

www.webfactor.ro         frontpage

Suntem capabili sa prevedem dezastre,dar pe " Dorele" care sa faca fiber cut si power cut dintr-o bucata nu il putem controla.
In groapa e curentul si sus,agatat de buldozer este fibra optica.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2007, 06:24:00 pm de WBF »

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #10 : Septembrie 04, 2007, 06:30:44 pm »
Am sa imi permit si eu sa adaug cateva lucruri (deci probabil nu ar trebui sa o fac in starea in care sunt acum).

1. Nu puteti da in judecata compania care a sectionat cablul. Aceasta este problema Electrica cu care aveti contract. E ca si cum cineva v-ar da in judecata pentru ca serviciul nostru nu a functionat. Este absurd, orice avocat chiar si de mana a treia va poate spune acest lucru.

2. "Generatorul" nu prea a alimentat nicio parte a "DC"-ului. Chiar sunt curios ce model este, poate puneti si o poza cu el. La fel ar fi interesante niste imagini cu jumatate din lucrurile promise aici: http://gazduire.info/forum/index.php/topic,2884.0.html asta pentru ca sti lumea ca lucrurile sunt chiar serioase acolo


Citat
Acest incident a aparut in cel mai neoportun moment, la exact 2 zile dupa ce am putut rasufla usurati dupa marea mutare. Speram ca acest ghinion nu se va mai repeta in ceea ce priveste noul DataCenter SimpliQ.

3. Si la o zi dupa inca un downtime de 4-5 ore din anumite retele...

Nota de subsol: Cate odata scuzele nu pot acoperii pagubele cauzate....

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #11 : Septembrie 04, 2007, 06:46:05 pm »
Bogdan.
Sunt in aceeasi situatie ca si tine.
Cu diferenta ca sunt acolo.
La ce a fost ,mama lui mos gerila nu rezista.
check the pic,sus e fibra si jos este curentul .Intre ele ,excavatorul.
Ca simplu raspuns, partea de core  a fost up& running.Statea agatata in generatorul mic.daca dadeai un trace vedeai asta.
Instalarea unui generator de 10KVA dureaza.
Dibacia unui cretin de a sectiona tronson de fibra si curent aduce a " Dorele" din reclama aia cretina de cognac Unirea

Lorand R. Minyo

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 516
  • Karma: +13/-13
  • I build and grow things using science & technology
    • Vezi Profilul
    • Lorand R. Minyo
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #12 : Septembrie 04, 2007, 06:55:30 pm »
eGazda,

Cum am mentionat anterior, este o situatie total nefericita si ghinionista, care a intervenit la foarte scurt timp dupa mutare, care la randul ei a cauzat o serie de probleme.

Referindu-ma la thread-ul mentionat, aceste lucruri se vor face si se vor face curand. Dar avand in vedere ca am terminat de mutat si configurat totul abia acum 2 zile, inca nu a existat timp fizic pentru a implementa toate masurile susnumite.

Cu siguranta scuzele nu pot acoperi pagubele, dar asta nu inseamna sa nu dam explicatii clientilor si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i linisti pe acestia, a minimaliza efectul produs si de asemena de a face tot posibilul ca aceste incidente sa nu se mai repete.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2007, 06:58:04 pm de Lorand R. Minyo »

Andrei G.

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 250
  • Karma: +3/-42
    • Vezi Profilul
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #13 : Februarie 02, 2009, 07:54:12 pm »
iara e de rau  ???

 

asdirc

  • Vizitator
Răspuns: Probleme Simpliq?
« Răspuns #14 : Februarie 02, 2009, 09:01:42 pm »
Salut,
Din nou a trecut excavatorul acum o ora?