Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

31286 Mesaje în 2880 Subiecte- de către 4725 Utilizatori - Ultimul cont creat: invidia-prostia

Septembrie 09, 2010, 02:27:58
GAZDUIRE.infoForum Tehnic Soft pt. web hosting (control panel, ...)Ce CP sa aleg ?
Pagini: [1] 2   În jos
Imprimă
Ajutor Subiect: Ce CP sa aleg ?  (Citit de 5522 ori)
sergiu_q
Membru

Vezi Profilul
« : Martie 02, 2008, 02:41:11 »

Acum ca Plesk si-a schimbat politica de licentiere si Plesk pt 30 de domenii a disparut din oferta lor , ce imi recomandati pentru un server web folosit in alte scopuri decat gazduirea web comerciala(numa ocup cu webhosting-ul si nici nu cred ca o voi face vreodata Zâmbet ) .
M-am jucat putin cu Directadmin si mi s-a parut ok dar nu as da mai mult de 200$ . Vreau ceva cu licenta Lifetime (am un sistem de valori mai aparte si evit "ratele" Zâmbet )

Memorat
netvista
Webmaster

Solution Provider

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Martie 02, 2008, 03:08:15 »

Zervex 150 USD (cam ca DA)
Cod:
http://www.zervex.com/

Interworks 300 usd (cam scump)
Cod:
http://www.interworx.com/

Cam astea au mai ramas + DA restul au fost cumparate in timp de catre Paralels.
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Martie 02, 2008, 03:21:21 »

Eu iti recomand sa incerci Webmin+Virtualmin GPL
E un CP mai spartan, dar iti asigura toate facilitatile necesare.
Memorat

Stefaniu -gupi- Criste
sergiu_q
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Martie 02, 2008, 03:31:01 »

Gupi, m-am gandit si la treaba asta dar ma gandeam ca daca folosesc ceva platit beneficiez de ceva mai bun  Zâmbet .
Initial ma gandeam sa nu folosesc nici un control panel si sa fac totul la mana Zâmbet (desi nu ma bazez prea mult pe cunostintele mele actuale Zâmbet )
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Martie 02, 2008, 03:41:42 »

@sergiu_q
folosesc webmin cam din protoistoria cu RedHat 7, 8 si n-am avut nicio problema majora cu el.
ulterior a aparut si virtualmin, pentru cei lenesi sau foarte ocupati

Combinatia webmin+virtualmin e ideala pentru ce vrei tu.
In plus, daca nu iti place, poti dezinstala totul fara nicio problema, serverul ramanand 100% functional (la cpanel de exemplu, odata instalat e ca o tumoare pe care daca o tai, moare si gazda).

Daca vrei musai ceva platit, alegi Virtualmin comercial (facilitatile oferite in plus nu sunt foarte multe, asa ca platesti practic suportul).
Memorat
sergiu_q
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Martie 02, 2008, 04:07:08 »

Imi cer scuze ca nu m-am documentat inainte dar dece trebuiesc combinate webmin cu wirtualmin ?
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #6 : Martie 02, 2008, 04:22:03 »

webmin asigura management de server.punct
virtualmin asigura crearea facila de "servere virtuale" (aka conturi de gazduire) complete, cu email, baze de date, dns, statistici, etc.
Tot ce faci cu virtualmin ai putea face si cu webmin, dar ai avea de lucru foarte mult.

Odata creat un "server virtual", asta poate fi gestionat atat de administrator (virtualmin), cat si de end-user (prin sub-sistemul usermin).

E mai greu de explicat decat de folosit.
Memorat
sergiu_q
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Martie 02, 2008, 04:38:31 »

Thanks Gupi. O sa ma joc putin zilele astea cu webmin+virtualmin.
Memorat
vietnam
Oaspete
**

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #8 : Martie 16, 2009, 08:12:02 »

Am ales si eu o solutie VPS si am Webmin + virtualmin . Eu pana acum aveam siteurile gazduite, si nu aveam treaba cu DNS-uri etc. Cum pot face sa creez DNS-urile, , am 3 ipuri gen : 192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.1.3 . unu dintre domenii le am cumparate la Rotld . Inca vreo 8 sunt la gazduire.com.ro , la pret si astea sunt ok, dar nu ii recomand tocmai pentru ca poti schimba decat asa :

Ns 1          Ns 2     
Ns 3       ns 4    

Pentru toate siteurile odata, ca sa faci separat pentru fiecare trebuie sa le trimiti mail.

Cum creez sau dau sa fac nameserverele, asa ca pentru un noob cu dormita de a invata noi  chestii.Telefon 0727762662, 0766309001 sau vietnam_ro2005 daca vreti si stiti sa ma ajutati si pe mine, dau o bere,2,3,4 pentru deranj
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Martie 16, 2009, 09:05:27 »

- sa zicem ca serverul tau are numele server.vietnam.tld
- sa zicem ca o sa oferi clientilor nameserverele tale: ns1.vietnam.tld si ns2.vietnam.tld
- sa zicem ca pentru server folosesti IP-ul principal 192.168.1.3
- la registrar trebuie sa inregistrezi cele 2 nameservere: ns1.vietnam.tld > 192.168.1.1 si  ns2.vietnam.tld > 192.168.1.2
- pe nameserverele unde iti tii domeniul vietnam.tld (e recomandat sa le ai la un alt provider, cat mai intins), adaugi inregistrarile de IP pentru cele 2 nameservere
- in virtualmin trebuie sa ai serviciul dns instalat si activat (bind)
- la fiecare domeniu (aka "virtual server" in virtualmin), la "services" > DNS Records, trebuie sa ai 2 inregistrari:
domeniulgazduit.tld. IN NS ns1.vietnam.tld.
domeniulgazduit.tld. IN NS ns2.vietnam.tld.

- verifici domeniile gazduite la www.intodns.com/domeniulgazduit.tld

Cam asta e. E simplu de facut si greu de explicat.
Memorat
vietnam
Oaspete
**

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #10 : Martie 21, 2009, 10:28:18 »

Multumesc Gupi pentru ajutor. Am reusit pana la urma cu toate domenile, mai putin unu, care trebuie sa imi schimbe nameserverele cei de la Verio, care lucreaza extrem de greu.

Mi se pare totusi ca se misca cam greu siteurile, am 12 siteuri acum pe VPS. Pot sa fac ca sa ruleze mai multe siteuri pe un singur Virtual server ? Adica sa nu mai creeze msql separat, si tot ce face, ci doar sa fie folder public-html pentru fiecare diferit
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #11 : Martie 21, 2009, 11:34:19 »

nu te ajuta cu nimic la performanta faptul ca pui toate site-urile in acelasi /public_html
Se poate face (Create Virtual Server > Subserver), dar nu merita.

Site-urile tot asa se vor misca, resursele sunt consumate la fel
Memorat
derick
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Ianuarie 05, 2010, 02:57:49 »

Cum pot adauga phpmyadmin la virtualmin ?
Memorat
Gupi
Furnizor servicii
Hostmaster

Hangar Hosting, SRL

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Ianuarie 05, 2010, 06:33:53 »

Uneltele de lucru cu MySQL din Virtualmin (Webmin de fapt) acopera functionalitatea necesara lucrului uzual.
Daca totusi ai nevoie de phpmyadmin, il poti instala ca o aplicatie web oarecare, intr-un site (virtual server, cum este denumit in virtualmin).
ATENTIE la securizarea phpmyadmin, accesul trebuie restrictionat doar la resursele care te intereseaza!
Memorat
derick
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Ianuarie 05, 2010, 12:31:06 »

Eu as avea nevoie pentru toate siturile(virtual server) cum pot instala o singura data phpmyadmin dar sa fie accesibil de pe toate siturile?
Memorat
Pagini: [1] 2   În sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Theme orange-lt created by panic