Mergand din forum in forum am observat un mesaj ce se repeta la nesfarsit...
"Dar de unde cumpar eu domeniul? De la RNC cu 61$ sau de la firma X cu mai putin? Si cum adica RNC-ul mi-l da cu 61 si X cu 40? E imposibil... X mi-l inchiriaza pe an cu 40? X il inregistreaza pe numele lui ca si alti prieteni de-ai nostrii pe care-i cunoastem cu totii?"
RASPUNS:
RNC-ul are o serie de parteneri prin care se pot inregistra domenii. Pretul pt. acesti parteneri este aproximativ 36$ ==> fara a intra in pierdere un partener RNC poate vinde domeniile .ro cu 36$ + pretul necesar trimiterii facturii (factura in sine, plic, timbri, pasta de pix sau tonner de imprimanta, ...)
Unele firme dau domeniile .ro si mai ieftin de 36$ diferenta pana la 36 fiind sponsorizata eventual din pachetul de hosting care esti obligat sa-l cumperi. Daca nu esti obligat sa cumperi hosting si pretul e mai mic de 36$+ ai mari sanse sa ramai fara bani si fara domeniu .
Sunt unele firme care iti dau dreptul de a folosi domeniul atata timp cat ai hosting la ei. In cazul asta e bine sa te gandesti daca nu cumva e mai ieftin sa-l cumperi cu 36$ (3x12).
Oricum... totul difera de la caz la caz... in principiu trebuie studiat situl care vinde domeniile cu atentie, mai ales daca n-ai mai cumparat domenii de acolo.
Daca mai aveti nelamuriri nu fiti rushinosi, voi incerca sa va raspund la obiect.
Daca ati avut probleme cu inregistrarea unui domeniu la vreo firma/site ar fi bine sa stie si altii asa ca postati un mic mesaj. Daca ati avut experiente placute de asemenea.
VA ROG NU BAGATI PRETURI / OFERTE .... un simplu link ca in exemplul de mai jos e suficient (hosterii sa se abtina daca nu-s atacati pe nedrept):
gazduire.info - am inregistrat cu succes si fara probleme domeniul
sau
gazduire.info - m-au furaaatttt .. sariittiiii ARDEEEE