Autor Subiect: I.C.I ( ROTLD ) acuzat de deturnare de fonduri !  (Citit de 6442 ori)

MxHost

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 393
  • Karma: +2/-1
    • Vezi Profilul
    • http://www.mxhost.ro
I.C.I ( ROTLD ) acuzat de deturnare de fonduri !
« : Februarie 25, 2009, 03:42:56 pm »
Seful ANC, Liviu Nistoran, acuza Institutul de Cercetare in Informatica (ICI) de deturnari de fonduri de sute de mii de euro si Ministerul Comunicatiilor ca inchide ochii fata de aceasta situatie.

Acuzele sunt o reactie la faptul ca, de cinci luni de la ordonanta de infiintare a ANC, prin care autoritatii i se dadeau spre administrare si domeniile de internet din Romania, institutia nu a reusit sa obtina controlul asupra acestei parti din ICI. ANC a facut o plangere penala in aceasta directie.

Oficialii Ministerului Comunicatiilor dar si ai ICI nu au dorit sa comenteze afirmatiile presedintelui ANC.

"ICI se opune din rasputeri integrarii domenii .ro in cadrul ANC. De fapt ei nu trebuie sa ne dea decat partea lor de domenii, respectiv servere, aplicatii si un numar de circa maxim 20 de persoane. De ce? Pentru ca s-a constituit acolo un fel de grup de interese economice care isi extrage diverse avantaje financiare personale din banii de domenii. Si pot sa va dau un exemplu: firma Internet Domreg SRL, care a capusat ICI de sute de mii de euro.

Pot sa va mai spun ca oameni din conducerea ICI primesc beneficii uriase, respectiv directoarea ICI a primit 18 miliarde de lei beneficii anul trecut, peste salarii, sporuri si altele. Sefi de departamente primesc cate 150 milioane fiecare. Acolo e un grup de interse bine inchegat unde se ruleaza extrem de multi bani si care nu vor sa dea drumul domeniiilor, pentru ca de aici provin toti banii. ICI nu mai are alta sursa de finantare, ei tin in viata un institut cu sute de oameni prin banii pe aceste domenii.

Dar cel mai grav este ca acolo este o deturnare de fonduri de sute de mii de euro care ajung in buzunarele unor persoane private. Am sesizat si Curtea de Conturi cu privire la aceste aspecte. Ministerul Comunicatiilor inchide ochii la ce se intampla acolo. Eu personal i-am informat atat scris, cat si telefonic", a declarat marti, presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Intreg articolul pe : http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-5444590-seful-anc-acuza-institutul-cercetare-informatica-deturnari-fonduri-sute-mii-euro.htm