Autor Subiect: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?  (Citit de 20350 ori)

Ed

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 338
  • Karma: +9/-3
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #30 : Octombrie 07, 2009, 04:13:57 pm »
stii care e problema cu stalpul ala pana la urma?

in stalpul de pe strada aia nu s-a proptit niciun camion pana acum.

insa fibrele de la simpliq cred ca nu intra in mansarda dar sunt in lanul de grau, sunt secerate destul de des...


acum, vorbind doar din statistici:
redundanta simpliq: ZERO (2-3 fibercut in ultimele 2-3 luni, downtime total la fiecare, nu mai zic nimic de switch-ul inlocuit in 4-5 ore)
conectivitate profisol: maxima (asta pana intra camionul in stalp).


si stii ce conteaza cel mai mult? iti zic din comentariul unui client:
"Servere profi, DC profi, personal calificat, dar uptime de subsol de bloc"


rog persoanele care nu pot fi obiective sa se abtina de la comentarii.
« Ultima Modificare: Octombrie 07, 2009, 04:18:09 pm de Ed »

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #31 : Octombrie 07, 2009, 04:41:08 pm »
Ed tata, ce pot sa-ti zic.
Ai perfecta dreptate.

Noi incetul cu incetul o sa ne separam supica ca deja frige la buzunarele.
Si cand deja frige la buzunarele e nasol de tot.

Tot ce pot sa-ti spun prieteneste si relativ bine informat:
Hai sa nu mai vorbim niciodata despre prapastia aia cu switch-ul.
Ca nu a existat niciodata vreun switch care sa o ia razna si sa fie de neschimbat in cateva minute.

/end of rant


Si ca sa fiu putin rautacios.
Problemele apar cand cresti.
Deci o sa stau sa vad cand si cei de la profisol o sa creasca putin mai mult( chestie pe care le-o doresc sincer)
« Ultima Modificare: Octombrie 07, 2009, 04:47:28 pm de WBF »

AndreiPietrosu

  • Furnizor servicii
  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 182
  • Karma: +4/-2
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #32 : Octombrie 07, 2009, 07:21:24 pm »
 ??? Lume, chiar e imposibil se se intample ceva la simpliq fara sa o dam in certuri cu alte DC-uri, dotari mai ciumege, lasere si eu mai stiu ce? Nici mie nu imi place ca in ultimele 3 luni au fost vreo 3 fibercut-uri sau ca se mai intampla cate o minune... asta e... dar asta nu inseamna ca altii sunt mai breji.
@Matei, cineva ti-a zis aici ca inca nu ati crescut suficient incat sa puteti sa tineti si firmele de hosting(si da, firmele, nu ciupercutele cu 1-2 servere care vand la primii 200 de clienti), tind sa cred ca are dreptate si asta judecand doar dupa modul de abordare...
Nimanui nu-i place sa se pricopseasca cu cineva care vine si ii rade in fata "hehe... v-am zis eu... la mine era brici". Cred ca daca ma chinui putin si fac pariu cu tine ca daca se muta doar 2-3 din firmele de hosting de la simpliq la voi, s-ar putea sa va para rau :). Toti suntem chitibusari, teroristi(nu mai poti de bucurie cand sunam la 2-3-4 dimineata), perfectionisti si nu suportam cand nu e o chestie cum vrem noi, chiar daca suntem intelegatori pe aici... cand vine vorba de bucatica noastra de pizza facem toti urat. Nu ti-o spun cu nici o rautate, dar inca nu cred ca sunteti pregatiti sa faceti fata la asa ceva, nu mai pun la socoteaza partea tehnica.

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2792
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • capcanaspam@gmail.com
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #33 : Octombrie 07, 2009, 08:01:31 pm »
// side topic

aeroportul otopeni a avut azi probleme la sistemul informatic, invocand intreruperea legaturii de fibra optica.
Pentru aproape o ora, operatiunile de checkin s-au efectuat manual.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #34 : Octombrie 07, 2009, 09:48:14 pm »
am zis sa raspund mai detaliat...dar dupa cum ziceam, nu are rost.
clienti se gasesc, dupa cum ziceam, nu ma incanta sa iau clienti de la simpliq.
cine vine, se va convinge cum este la noi, fiecare are avantaje si dezavantaje, depinde de client pe care le considera mai importante.
nu mai zic nimic, astept sa "cresc" si eu atat cat sa imi fie permis sa iau firme "adevarate de hosting nu ciuperci", si poate in acel moment voi fi privit cu alti ochi, nu ca un sacal disperat dupa clienti, ceea ce va asigur ca nu sunt.

nu am inteles insa un lucru, mi s-a zis ca nu am eu capacitatea de a tine o anumita firma de hostig. ok, nu zic nu, poate or avea 500 de servere. dar s-a zis in acelasi timp ca nu are nici hostway capacitatea de a ii tine, insa simpliq poate. prin capacitate presupun ca s-a referit atat la numarul de rack-uri cat si consum si alti parametri specifici.

[moderator: te rog sa ai grija pe viitor cu mesajele comerciale, oricare ar fi forma pe care o vor lua]
« Ultima Modificare: Octombrie 09, 2009, 02:13:57 pm de Cosmin L. Neagu »

ionut_pe_net

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 88
  • Karma: +2/-0
  • txt
    • Vezi Profilul
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #35 : Octombrie 07, 2009, 10:26:18 pm »
Eu zic ca daca vrei sa capeti credibilitate mai mare, ar trebui sa deschizi un nou subiect cu o scurta prezentare tehnica si ceva poze. Ata ca sa demonstrezi ca esti pe pozitie de egalitate cel putin cu firmele mai vechi din domeniu.

Tomoiaga

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 921
  • Karma: +18/-9
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #36 : Octombrie 07, 2009, 10:30:22 pm »
prin capacitate nu m-am referit la banda, aia e gratis si oricum v-a trebui sa imi iau eu direct, ci la restul. Hostway sunt colocati. De unde sunt colocati ei am primit ca nu exista capacitate pentru cat am cerut noi.

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #37 : Octombrie 07, 2009, 10:34:57 pm »
Matei, nu este vorba de cat si cum cresti si nici nu este concurs e epeen.
Sincer,era vorba de consum.
O sa-ti dau 1-2 exemple:

1.Peste 20 de KVA
2.Minim 3 cabinete
3.Mediu dens, cabinet 48U, minim 2 UPS de 3000/cabinet si posibilitatea de retea interna proprie

Asta este o firma medie de hosting.
Din ce am vazut generatorul vostru este Kipor si se invarte la max 50KVA.
Ei, 3x2x3000.
Cand cade curentul alea 6 UPS-uri o sa mulga minim 18KVA.

Asta ar fi prima.
A doua ar fi ca, chiar daca banda nu este o problema, capacitatea ta de routing nu cred ca presupune full routes.

Urmatoarea ar fi ca: chiar daca(si nu contest asta) totul este facut ok si ca la carte, avem clienti cu pretentia aparenta de a vedea unde sunt hostati.
Si  asta nu o putem schimba.
Sincer nu ma doare foarte tare unde este , ca o fi mansarda sau o fi cladire industriala.
Pe altii insa doare.

Sa nu te superi pe mine.
Si poate raspunsurile noastre au fost influentate si de spamul ala tampit de acum ceva timp, venit de la cineva de la voi, poate prea pus pe vanzari.

Ca idee, Rohost are fix aceleasi facilitati ca si tine, dar nu il aud comentand cand un concurent are probleme.
In curand si noi vom merge pe drumul nostru.
Si nu ma vei auzi comentand daca se lasa cu vreun fibercut sau o cadere, fie el Simpliq sau ETP sau Rohost.

Pentru simplul motiv ca TOTI vor avea caderi.


« Ultima Modificare: Octombrie 08, 2009, 02:26:58 pm de Lorand R. Minyo »

art-media

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 239
  • Karma: +1/-4
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #38 : Octombrie 07, 2009, 10:35:39 pm »
oricum de curiozitate exista un Data Center k in Romania care sa nu aibe probleme si sa fie la nivelul celor de afara?

Ed

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 338
  • Karma: +9/-3
  • www.megahost.ro
    • Vezi Profilul
    • Megahost
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #39 : Octombrie 07, 2009, 10:43:41 pm »
foarte multe tin de datacenter.
mai ramane o mica parte care nu mai tine de ei, si anume: INFRASTRUCTURA.

in cazul de fata: poti sa ingropi fibra pe tot traseul ei?
daca da, e bine, daca nu atunci e nasol cu camionul ala de care se vorbea mai sus...

apoi, daca o ingropi si vine o firma care trebuie sa isi traga pe acelasi traseu o alta fibra... si trimite un dorel care le taie pe restul ca nu stie ce e cu ele..


nu stiu daca asta s-a intamplat la simpliq insa e o mare problema...

WBF

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 3488
  • Karma: +64/-57
    • Vezi Profilul
    • Webfactor
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #40 : Octombrie 07, 2009, 11:40:04 pm »
Mai oameni buni.

Metodic, chestie care va scapa:

Infrastructura:
In Romania exista (putine, dar sunt) centre de date care corespund cerintelor voastre.
Dar voi nu mergeti acolo.
Cost control!!!!!.  ??
Orice infrastructura costa.
Una facuta "by the book" costa si mai mult.
O sa fiu magar si o sa va povestesc cateva( repejor la un flame, acum e momentul):

Un datacenter se face cu aproximativ 500k eur.
Minim.
Un datacenter are nevoie de clienti ca sa existe.
Exista putine entitati care vor investi 500k eur si sa aiba rabdarea ca voi, sa luati muie la cheap si sa sa ganditi cu capul si nu cu portofelul.
In plus, ei nu va vor oferi "cheap" pentru ca deja au investit o gramada si nu sunt interesati sa se prostitueze.
Si nu vor inghiti rahaturi de genul "banda e gratis" sau "vreau colo la 100ron/server"


Noi, si nu este un secret, am inceput treaba pe care Simpliq  o duce mai departe.
Personal, dupa ce am ingropat catea zeci de mii , m-am saturat.
Au venit alte zeci de mii de la Simpliq sa mearga treaba mai departe.
Si minunile s-au facut din mers, ca altfel nu poti.
NU AVEM PIATA DEDICATA SI SUFICIENTA.PUNCT

Terminati naibii cu povestile si lamentarile.
Vreti cheap....mucles.
Vreti premimum....costa pe masura.

In schimb daca ati cumparat premium si va treziti cu rahaturi in ograda...... de aia exista alternative.
Vreti pret similar: Profisol va cheama, Sau ETP. Livehost nu se pune ca sunt papagali.
Vreti premium cu contract: Hostway, GTS, ROMTELECOM, ...etc
Vreti servicii personalizate: sunt unii fara pretentie de "DC" dar care le ofera premium.Dar e cu "Show me the money"


Pana atunci:
Aveti  probleme cu  "cheap"?
Naspa.
Va asumati implicit sa va treziti cu update de la mine, si sa sa va flutur porcarii de genul" am dres treaba cu o fibra de la noi"

Got it champs?





Cosmin L. Neagu

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1501
  • Karma: +15/-5
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #41 : Octombrie 08, 2009, 12:23:11 am »
oricum de curiozitate exista un Data Center k in Romania care sa nu aibe probleme si sa fie la nivelul celor de afara?

Eu unul as zice ca nu exista in Romania un Data Center la nivelul celor OK din afara.
Sunt unele entitati cu resurse "nelimitate" care isi permit investitia.
Un exemplu ar putea fi Romtelecom care sta foarte bine la infrastructura.
Din pacate in cazurile astea in care infrastructura nu ar fi o problema nu exista deschidere inca pentru piata pe care ne invartim noi. Dintr-un singur rack cu echipamente de telefonie se castiga mai mult decat toata "industria" de gazduire din Romania. In conditiile astea de ce si-ar bate cuie in cap?

Dupa ce se mai satureaza piata primara a marilor provideri si mai creste piata de gazduire poate se mai schimba lucrurile insa eu nu mi-as tine rasuflarea.

Pe cealalta parte, providerii mai vechi de gazduire care au crescut in timp si si-au dezvoltat mici puncte de comunicatie au experienta directa cu nevoile specifice insa nu au resurse pentru investitii semnificative. Dupa cum zice si Horia, in situatia asta lucrurile se mai fac si din mers si e greu sa iti schimbi pantofii fara sa te opresti din mers.
Oricat de multa bunavointa ar fi unele lucruri necesita si bani.

Nu stiu daca raspunsul meu te ajuta la ceva insa cam asa e situatia in Romania.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #42 : Octombrie 08, 2009, 02:04:25 am »
WBF - dupa cum am mai spus-o, imi cer scuze pentru respectivul angajat, cand am observat ce se intampla i-am explicat de ce nu e ok ce face si a incetat.
in alta ordine de idei, vrei sa zici KW sau KVA? KWA nu exista, dar presupun ca stii asta, si ori ai fost neatent ori obosit.

mai departe...scrisesem destul de mult referitor la ce ai expus tu, dar am dat ctrl+x si ctrl+v in notepad, ctrl+s, si il tin pentru cand voi urma sfatul lui ionut_pe_net si voi porni un astfel de thread. bineinteles, putem discuta pe privat si/sau mess si/sau mail etc. daca esti interesat de raspunsul respectiv.

P.S. pana acum nu m-am suparat decat pe oamenii care vorbesc despre profisol in necunostinta de cauza spunand ceva de genul "aaa, sigur nu au X lucru, daca firma Y nu il are". cine vrea sa stie daca am sau nu x lucru, sau daca pot sau nu sa ofer y lucru poate sa ma intrebe direct folosind oricare din metodele de contact puse la dispozitie.

Tomoiaga

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 921
  • Karma: +18/-9
    • Vezi Profilul
    • http://elvsoft.com
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #43 : Octombrie 08, 2009, 10:47:18 am »
bun, de asta nu vroiam sa intru pentru ca nu o sa aiba finalitate, WBF mintea aici sau spunea exact cum e la voi ?

art-media

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 239
  • Karma: +1/-4
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: mai are cineva probleme cu servere colocate la simpliq?
« Răspuns #44 : Octombrie 08, 2009, 11:03:49 am »
foarte bine zici WBF si la chestia asta sincer nu m-am gandit cand am intrebat daca exista vreun Data Center calumea la noi, dar dupa ce mi-ai deschis ochii cu ce ai scris am inteles ca nu are rost sa cerem ceva de la o piata unde nu este nevoie de asa ceva.