Autor Subiect: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter  (Citit de 17015 ori)

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« : Octombrie 24, 2009, 03:53:08 pm »
Urmand sugestia unui membru de pe acest forum, am deschis acest topic de prezentare al Datacenter-ului pe care il reprezint.

Acesta este situat in Bucuresti, zona Iancului - Vatra Luminoasa, pe o strada care face legatura intre cele doua bulevarde, astfel incat providerii sa poata veni pe doua cai diferite pentru a asigura o redundanta cat mai mare.
Provideri principali: Mediasat - doua fibre de cate 1gbps, pe 2 cai diferite, din POP-uri diferite, Romnet - 4gbps momentan, se lucreaza la al doilea circuit astfel incat sa fie 2x4gbps, si pana la sfarsitul anului este programat upgrade pentru unul din circuite la un link de 10GE.
Alte peeringuri directe: Prime Telecom, Netserv, Enjoy Net urmand Newhost, Clax Telecom si altii.
Avand acesti provideri avem peering direct si indirect cu orice provider din Romania, incluzand evident RDS, UPC etc.
Infrastructura interna este bazata exclusiv pe echipamente Cisco, momentan avand 2x3560G ca routere, 3x2960G si 3x2950 ca switch-uri de acces clienti fiind preconizata adaugarea unui Cisco 6509 in urmatoarele 3 luni.
Datacenter-ul este alcatuit din doua camere de colocare cu cate 5 rack-uri de 42U fiecare. In fiecare camera este un UPS de 15KVA, fiecare rack alimentandu-se din UPS printr-un panou de sigurante.
UPS-ul are intrare trifazica, iesire monofazata, incarcand in mod egal fiecare faza si dand curent catre echipamente exclusiv din baterii, fiind atenuate orice fluctuatii care ar putea aparea pe reteaua electrica externa.
Back-up la UPS-uri este un generator de 35KVA, cu automatizare, pornind automat la picarea totala/partiala a curentului electric precum si la fluctuatii mari ale acestuia.
Timpul de pornire al generatorului este intre 10-60s.
Accesul in camerele de colocare se face exclusiv printr-un sistem de cartele de acces, acesta avand inclusiv alarma de "usa uitata deschisa"
Racirea se face cu un A/C de 28.000 BTU si unul de 18.000 BTU per camera.

Profisol Telecom ofera servicii de colocare si servere dedicate cu trafic necontorizat, acces 100mbps sau 1000mbps metropolitan, si pornind de la 1mbps garantat extern, alocare in 3mbps. Clientul poate opta pentru marirea benzii internationale la orice capacitate necesara, incrementandu-se cu cate 1mbps minim. Normal, in functie de cantitate, pretul este negociabil.

De curand am implementat si serviciul de mentenanta servere exclusiv pentru clientii din Datacenter-ul Profisol, acest serviciu incluzand back-up, updatarea la zi a sistemului de operare ales, configurare Cpanel/Gamepanel precum si orice alte operatiuni cerute de catre client.

Printre clientii nostri se numara www.dump.ro , Coolzone Internet, www.fisier.ro, www.lx.ro, www.lcsnet.ro si altii.


Avand in vedere faptul ca acest forum nu imi permite sa pun preturile serviciilor, va rog sa vizitati www.profisol.ro pentru a afla preturile standard la colocare si servere dedicate, si sa ma contactati daca aveti orice intrebari si/sau cereri de oferta non-standard, pe acest topic, pe private message, mateis123 pe y! sau direct pe form-ul de contact de pe site / la numarul de telefon de pe site.

Va multumesc pentru atentia acordata.

Matei



Kiss

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 33
  • Karma: +1/-16
    • Vezi Profilul
    • Tastez.Ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #1 : Octombrie 24, 2009, 04:03:19 pm »
Banda nelimitata,trafic nelimitat,conexiuni redundante...
In primul rind deja mi-ai luat ochii cu nelimitat-ul asta dupa prima pagina :o iar in al 2 lea rind ai ceva cu redundanta asta pe care o folosesti si in descrierea de mai sus cu bulevardele si pe site in prezentare si etc etc ::)

Marian

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 401
  • Karma: +5/-8
    • Vezi Profilul
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #2 : Octombrie 24, 2009, 04:12:27 pm »

@mfwsro: Fi respectuos cu oamenii.

 Domnul Matei si-a prezentat intr-un mod civilizat si pe intelesul tuturor tot ce tine de datacenter si serviciile de colocare, in afara de preturi.
 Cam 90 % de pe acest forum oferim hosting si nu se stie niciodata cand avem nevoie de colocare echipamente.

 In alta ordine de idei, am observat ca de la ora 5.00 am. ai inceput sa pui post-uri la greu chiar si la thread-uri deschise din 2007. Chiar crezi ca acele persoane nu si-au rezolvat problemele ?

O zi placuta.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #3 : Octombrie 24, 2009, 04:16:22 pm »
@mfwsro - nu stiu unde ai vazut tu banda nelimitata, trafic nelimitat. Am scris trafic necontorizat, iar banda, daca ne referim la extern, pentru pachetul initial este de 1mbps garantat extern cu alocare pana in 3mbps, in cazul in care clientul doreste mai multa banda in extern, pretul acesteia se negociaza, noi punand limita pe banda nu pe cantitatea de trafic.
Cat despre redundanta, te rog sa imi spui de cate ori apare, eu vad ca e doar o data, dar poate ma inseala ochii....plus ca nu vad nimic rau in a incerca sa oferi un uptime cat mai mare posibil...

@Marian - multumesc pentru interventie, apreciez.

Kiss

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 33
  • Karma: +1/-16
    • Vezi Profilul
    • Tastez.Ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #4 : Octombrie 24, 2009, 04:27:02 pm »
Daca am ceva de spus o spun omului direct plus ca nu l-am jignit chiar i-am vb frumos,observatia era ca foloseste acel cuvint prea des in orice domeniu...cit despre topicurile vechi de ce nu le stergeti atunci nu va mai raspunde nimeni si va parea un forum gol 8) sau la ce subiecte sa raspund cind x zice ca are oferte mai bune decit y si ce cearta ca la usa cortului sau cind z isi da cu parerea despre o firma doar ca sa o defavorizeze?Pacat de felul cum ganditi si va certati precum copii cu acadele :-X O zi buna,rog stergerea contului ca sa numai deranjez jucariile cuiva.

Marian

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 401
  • Karma: +5/-8
    • Vezi Profilul
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #5 : Octombrie 24, 2009, 04:40:45 pm »

 Cred ca ai inteles gresit,

 redundanta reprezinta punctul forte si este cel mai important aspect atunci cand vine vorba de colocare echipamente. Toti doresc sa-i fie oferite si sa ofere servicii de calitate fara intrerupere, iar aici sunt mai multi factori:

- Tensiunea electrica ( ps. vezi dusmanii de la Electrica )
- Conectivitatea la internet (se presupune ca nu-ti faci datacenter cu 1 singur ISP)


 Nu cred ca vreunul din hosteri considera un datacenter ca fiind firma concurenta.

EGW

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 95
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.egazduireweb.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #6 : Octombrie 24, 2009, 04:54:30 pm »
Matei, mie mi-ai trimis in privat cateva fotografii insa pentru o imagine mai ampla asupra DC-ului tau/vostru ar fi foarte bine daca ai putea sa pui si aici cateva fotografii.

Cosmin L. Neagu

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1501
  • Karma: +15/-5
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #7 : Octombrie 24, 2009, 04:58:58 pm »
De asemenea e important de stiut daca infrastructtura descrisa face parte dintr-un datacenter mai mare sau e ceva de sine statator. Spun asta pentru ca e bine sa stim exact care sunt optiunile.
Daca sunt 10 oferte diferite dar sunt de fapt in acelasi loc trebuie sa putem lua si aspectul asta in calcul.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #8 : Octombrie 24, 2009, 11:41:30 pm »
EGW - urma sa le adaug :D

Pentru imagini - http://www.dump.ro/album/profisol/277

Cosmin - Datacenter-ul este de sine statator, fiind proiectul initial, urmand ca in functie de rata de ocupare a acestuia sa dezvoltam unul mai mare in cladirea de vis-a-vis care este perfecta pentru asa ceva.

Florin Veres

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 531
  • Karma: +6/-18
    • Vezi Profilul
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #9 : Octombrie 25, 2009, 12:32:02 am »
Matei, no offense...dar cu 3560 mai mult de 1-2gbps layer3 nu duci nici cu descantece.
Asta facand abstractie ca nu tine nici macar tabela de national, sa nu mai zic de full routes.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #10 : Octombrie 25, 2009, 12:37:39 am »
Florin, permite-mi sa te contrazic.
In primul rand, de asta avem 2x3560G, pe unul e bgp cu un provider, pe celalalt 3560G cu alt provider si port-channel intre ele. In acest fel, fiecare 3560G tine rutele unui provider, si deci face fata cu brio.

La treaba cu 1-2gpbs layer3 maxim....nici nu stiu ce sa mai zic. In primul rand este G, 24/48 porturi gigabit, nu de 100mbps. Nu am acum la indemana specificatiile exacte, insa repet, intr-unul din Cisco-uri este Romnet cu 4gbps, in celalalt Mediasat cu 2gbps, procesorul fiind sub 10%, si totul mergand ca uns.

Te rog sa te mai gandesti la afirmatia cu 1-2gbps layer3.

Multumesc.

art-media

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 239
  • Karma: +1/-4
    • Vezi Profilul
    • http://www.ART-MEDIA.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #11 : Octombrie 25, 2009, 02:20:00 am »
Scuze ca ma bag si eu aici in afirmatiile voastre dar vreau sa iti zic ca un 3560G duce pana in 4Gbps iar nu cred ca daca ai un Data Center in romania poti sta asa mult pe viteza asta folosita decat o parte din timp.
Asa ca nu are rost sa te gandesti neaparat cat duce deoarece cand ajungi la limita poti sa mai comanzi un echipament fara nici o problema.

Bogdan.eGazda

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 944
  • Karma: +13/-0
  • EGAZDA SRL
    • Vezi Profilul
    • http://www.egazda.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #12 : Octombrie 25, 2009, 02:33:17 am »
O prezentare decenta si mai ales onesta, lucru care trebuie apreciat.
Ai uitat probabil detaliile legate de suportul tehnic. Clientii sunt in general interesati sa stie la ce sa se astepte de la suport si daca este 24/7 real sau nu. (in Romania din pacate inca se mai practica prin mai multe locuri venitul cu masina la sediu atunci cand este o problema)
Scuza-mi ignoranta insa, dar cine este Romnet? Marturisesc ca nu am auzit niciodata de acest ISP.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #13 : Octombrie 25, 2009, 02:46:31 am »
Bogdan, Romnet intr-adevar nu este un ISP cunoscut, este un ISP care agrega foarte multi alti mini-ISP din Bucuresti, si prin care am acces direct in Evolva, Interlan si multe alte peering-uri importante. Acest ISP este folosit in principal pentru metropolitan, avand legaturi foarte bune, pentru banda externa principala fiind folosit Mediasat.

Suportul tehnic momentan nu este 24/7 on-site, este asa cum ai zis tu, daca este o problema in afara orelor de program, se ajunge cu masina, si asta in intervalul 15-60 minute de la anuntarea problemei (de catre clienti sau sistemele noastre de monitorizare).

Prin aceasta metoda am mentinut un uptime apreciabil in cele peste 12 luni de la lansare, nici un client plangandu-se de timp de raspuns mare.
In peste 90% din cazuri nici nu a fost necesara deplasarea la sediu, problemele rezolvandu-se remote.

Sunt constient ca nu este situatia ideala, fiind la inceput este o solutie de compromis care pana acum a dat roade, insa incercam sa rezolvam aceasta problema cat mai repede posibil. Pentru a veni in ajutorul clientilor, de luna viitoare sau cel tarziu decembrie, vom implementa serviciul KVM-over-IP astfel incat clientul sa poata accesa oricand serverul/serverele ca si cum ar fi in fata lor.

Revenind la 3560G, fiecare vine cu parerile sale, 1gbps, 2gbps, 4gbps. Nu are rost sa ne certam pe acest lucru, acum merge perfect set-up-ul nostru, nu are nici o problema, si, asa cum am scris si in primul post, este stabilit upgrade-ul la Cisco 6509. Sper ca aici nu mai veniti cu pareri de genul "nu tine mai mult de 6gbps".

Florin Veres

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 531
  • Karma: +6/-18
    • Vezi Profilul
Răspuns: Profisol Telecom - Prezentare Datacenter
« Răspuns #14 : Octombrie 25, 2009, 12:39:15 pm »
Matei, un mic sfat: ai grija ce supervizoare iei la 6500, si neaparat sa pui DFC-uri pe carduri